måndag, januari 17, 2011

Lördag 15 januari och söndag 16 januari

Lördagen började lite småsegt för min del, helt självförvållat men också värt det :) B satte igång med projektet att försöka få folkabussen att fungera, med hjälp av Nils fick de ut batteriet och drog iväg till Statoil för att köpa ett nytt. Men icket. De sålde inte bilbatterier. Är inte det underligt, nog brukar väl bensinstationer sälja batterier?! Med tanke på att de hyr ut film, säljer korvar och bakverk osv så borde de väl ha bilattiraljer. Det känns då mer logiskt tycker jag. B hade planerat en födelsedags-Sverigetur för oss så det där blev såklart lite smolk i glädjebägaren. Men tack vare fantastiska MB och E och ett erbjudande om att låna deras corolla tog vi oss iväg. Avresan startade senare än planerat men huvudsaken var ju att vi tog oss iväg.

Hotellet blev Laholmen, där vi var på jobbkonferens i augusti. Vi hade sån tur att få en fint rum med utsikt över hamnen. Vi delade på en flaska bubbelvin, den där andra Bottegan som var kvar sedan nyårsaftonen och begav oss sedan ut i Strömstadkvällen som bjöd på regn, plusgrader och blåst för att äta middag. B tyckte att vi skulle gå till Kontoret som brukar ha god mat och så blev det - oh my, my vilket god och vackert upplagd mat. Snabb och fin service och helt ok priser. All credit till det stället - och de varmaste rekommendationer! B åt en ljuvlig pepparbiff och jag slog till på en pizza med biff, desserten delade vi på och det var nog tur för magen stod i fyra hörn på oss båda efter den där middagen.Trots detta tog vi oss en tur ner på hotellets fina nattklubb Oxygen som dessvärre var hyfsat folktom trots att det var lördag, kanske var det dansen i restaurangen som drog kvällen klientel mer? Vid midnatt gav vi upp och begav oss upp för en god natts sömn och jag kan ärligt erkänna att det inte tog många röda innan jag somnade efter duschen.

Vid 08:30 begav vi oss till restaurangen för en gedigen hotellfrukost, den får man ju inte missa! :D Innan vi drog hem till Norge stannade vi såklart till på Nordby och Svinesund för att harryhandla lite, så nu är frysen och skåpen  totalt sprängfyllda. Närmaste tiden behöver jag bara köpa hem "förbruksvaror" som mjölk och bröd. Det är finfina grejer det!

Hemma var vi vid 17-tiden, B hjälpte till att lasta ur bilen och drog sedan iväg för att lämna tillbaka den till MB och E medan jag paketerade och ordnade med det som handlats, duschade och landade i soffan för att invänta sweetie. En och en halv film orkade vi med innan det blev dags för sängen. 

Tack för en supergåva, hjärtat mitt! Du är verkligen guld!♥

Snöfall och vacker vinterhimmel på väg mot Sverige
Vårt hotellrum
Laholmen hotell
Ät här om du besöker Strömstad!
Italiensk pizza för mig...
...och pepparbiff för B
Desserten blev en hemlagad kladdkaka med grädde, jordgubbscoulis och diverse pynt
Underlig posé på denna skyltdocka
Regnet öste ner då vi promenerade mot hotellet
Hotellets restaurang
Oxygen - vacker nattklubb som dessvärre inte var så välbesökt när vi var där
Vacker utsikt från hotellrummet - om än mulet och grått
Det var lite trångt i parkeringshuset, enda platsen som fanns när vi kom var inte skapt för någon större bil ;)
Rena rama vårvärmen
På MAXI Mat hade de utförsäljning av julmust - rena rama drömmen och med hem följde 12 flaskor! :)
Till middagen; pizzasallad såklart! Saknar den här i Norge

Inga kommentarer: