tisdag, februari 28, 2012

Alla ♥-dag består! :)


Rosor är ett lotteri; här drog jag högvinsten...detta är en ros från alla hjärtans dags-buketten (14/2) som jag valde att behålla. Trots bristande omsorg i röran här står den så fint, två veckor senare! :)

Dimma över Oslofjorden

1 år och 8 månader

Idag är det faktiskt 1 år och 8 månader sedan jag kom till Norge med två resväskor med kläder. Det var allt! Jag startade med en dryg vecka boende hos MB och E medan jag fick min egen hybel i ordning med möbler. Efter det har det hänt rackarns mycket (-igen)!

Elin ska jobba över lite idag, jag sitter här och håller på att frysa *brrr*  sönder medan jag noterar våra jäkligt skitiga fönster, så var det inte i helgen. Sågdamm?!  Fast jag har dragit igång värmeelementet och hoppas att det snart ska ha effekt. Middagen ligger på min lott idag; köttfärssås och spaghetti står på menyn.

Nu är golvet helt lagt och nästan alla lister är på plats. Det som återstår nu är skåpet under köksbänkarna, byta skåpet under diskhon och köksbänken. Jag noterade också att "snälle Glenn" (snickaren), inte bara kapat till listerna - han har satt dem på plats också! :)

Det är inte mycket snö kvar här nu
Me like, detta kommer att bli så bra!
Även en stor del av listerna är på plats
"Glenn min vän" har varit hjälpsam! (Här ser man nyansskillnaden på väggen bra också, och slarvet vid listen!)

En idiots parkering

...först slog jag en rejäl rova på blåisen (som var dold under ett lätt lager snö) nedanför trappen när jag skulle röra mig mot bilen. Inte nog med det, när jag kommer till jobbet så kör jag till den enda parkering där jag vet att det finns lediga platser; samma sak var det där...galen is med snö på. Försent anade jag hur det stod till men märkte det hyfsat snabbt när jag inte fick stopp på bilen som bara gled mot backen ned till sykehjemmet. Tack och lov för en snödriva som hade stoppat mig om jag inte fått stopp med handbromsen. De vanliga bromsarna tog inte alls på isen. Att sedan försöka ta sig någonstans och parkera var totalt lönlöst! Däcken  bara spann och hur jag än försökte skedde nada. Det var bara att se sig besegrad, lämna bilen stående mitt på parkeringsplatsen,  gå ned till kontoret, ringa vaktmästar-Rune och be honom hjälpa en kvinna i nöd. Det tog inte lång tid så var det hela ordnat och bilen placerad på säker och isfri plats.

Idag har bilen fått vara hemma och jag känner av min stackars svanskota som fått sig en och annan smäll förr.

Denna blankis + snö = "liten tuva stjälper ofta stort lass"

Det börjar skymta en ljusning!

I fredags när jag hämtade Elin på brygga var det verkligen sprudlande härligt! Inte nog med att det var fredag; solen strålade och himlen var klarblå. Både jag och Elin kände verkligen på vad det gör med humöret och energinivån!
9 härliga plusgrader bjöd fredagseftermiddagen på...
...och strålande solsken!
Himlen är oskyldigt blå...
Vi har levt lite speciellt ett par dagar, möbler inträngda i hörn och med halvlagd parkett som nu är på plats. I torsdags blev jag lite besviken över hur det såg ut och att det var en sån röra hemma. Jag lyckades med lite möda klämma mig ner i soffan med TV-bänken kloss i knäna och körde några rundor Wordfeud i väntan på Elin. Jag tror att luften gick ur henne lite den dagen också, vi fruktade för en hemsk helg. Lite av golvet (ca ¼) kom på plats på fredagen så då kunde vi i alla fall sitta i soffan på annat än rågolv. En av de positiva sakerna är att vi verkar ha fått en väldigt noggrann och bra snickare som jobbar hos oss. Han flyttar runt möblerna vi inte kunnat ta ut från vardagsrummet, månar om tingen, röjde ur vitrinskåpet som satt fast i väggen och som vi trodde att han skulle lägga golv runtom och inte ta lös, likaså kaminen som vi trodde att han skulle lägga golv runtom – nej, nej, den demonterade han också. Dessutom håller han undan allt gammalt som han plockar lös. Duktig kille!
Så här...
...såg det ut...
..när jag kom hem på torsdag eftemiddag.
På fredagen hade lite av golvet kommit på plats, så vi "piffade till" efter bästa förmåga...
...och hade fredagsmys med färska räkor och ostron
Så med tanke på hur det sett ut hemma i helgen var det riktig gott att dra iväg in till Oslo och hjälpa till med flyttskurning av Øisteins lägenhet. I drygt 3 timmar höll vi på i hans lilla etta. All denna tid lade jag på köket och då fick jag ändå hjälp med kylen. Spisen tog en jäkla tid – som alltid! Efter vi var klara drog vi hem till Øistein och Pia med de saker han hade kvar i lägenheten (och som gick in i bilen) och fick då även träffa ljuvliga, lilla speedade Mia. Dessutom fick vi en glimps av deras nya lägenhet, himla fin! 
Denna är beställd

TV:n har burits upp och ned, upp och ned. Vi vill inte ha den stående nere i dammet så den tar Elin ner var kväll och bär upp var morgon. Och på tal om TV:n; i dag sände jag Elin en länk på en TV-bänk som jag tänkte skulle passa ypperligt hos oss, hon nappade direkt på idén så den är nu beställd hos Fagmøbler i Drøbak och vi kan hämta den där om ca. 3 veckor. Förhoppningsvis är TV-bärandet snart över. När det blir klart kommer det att bli så himla fint. Jag väntar med spänning tills täckpappen är borta och man kan se mer än små fragment av golvet. Och jag längtar efter att få storskura, för det kommer att behövas! Vi har redan börjat brainstorma om en annan typ av möblering, blir det som vi tänker så kommer det att bli kanonbra. Bland annat ska TV:n placeras mot en vägg, det är ju nästan straffbart att låta en 46” dölja den vackra utsikten vi har. Saken är bara det att vi har ett lite svårmöblerat vardagsrum pga den öppna planlösningen med bara två väggar. Så det där blir spännande - och kul! 

I helgen fick Elin ett il och startade med spackling, slipning och målning av panelen nere och det blev så himla fint. Vi har retat oss ett tag på sprickor, slarvjobb och de olika vita nyanserna i tak, på lister och panelväggen. Listerna är dessutom illa tillpassade. Elin drog en liten ”fräckis” och skrev en lapp till snickaren som är hos oss och frågade om han kunde hjälpa oss att justera till dem och det skulel han göra nåar han ska kapa till golvlisterna. Det tycker jag var riktig gulligt, han (som utsänd av försäkringsbolaget) har ju inget som helst ansvar för att hjälpa oss med detta – men visar lite goodwill! Vi har också fått ett erbjudande som vi inte kunde tacka nej till, Walther undrade om vi ville ha besök och hjälp med sovrummet under påsken. Det kastade vi oss såklart på! Det känns som att det är hopp om livet.
Planen var lammecurry till middag men Elin fick cravings...
..efter biff. bearnaise, pommes och stekta sparris med parmesan (gott -  och bäst var sistnämnda!)
Söndagslunchen; vi delade på en ungsbakt feta med lök, tomat, olivolja och oregano. Mumma!
Även söndagen matchade resten av helgens väder!
Operation: ommålning nere är påbörjad
Vår hyggliga snickare är hjälpsam!
Men innan vi tänker på påsk så kommer det bland annat en helg om några dagar – en helg som kommer att bestå av besök till Boden. Nu känner jag att det drar i Norrbottens-tarmen! :) Det ska bli såå kul att återse folk och stan. Jag hade ju lagt upp lite av en plan men tror att jag ska ta det lite som det kommer; fredagen är i alla fall hyfsat spikad. Vi landar 13:35, Jillan hämtar oss och då blir det raka spåret Björknäs VC för att träffa gamla kollegor, finns tiden efter det tänkte jag höra med K om vi kan få komma ut en liten sväng och träffa henne och lillen. Därefter hem till Jillan, duscha och svida om, ta en sväng förbi Agneta för ett glas vin och sedan gå i samlad trupp till Hotell Bodensia där vi blir ett litet gäng som ska ta en After Work. Jag lär nog stupa i säng sedan med tanke på att vi kommer att få kliva upp ca. 04:00 på fredagsmorgonen.

fredag, februari 24, 2012

Svåruppdaterat

Det är inte lätt att uppdatera bloggen som det ser ut hos oss nu - men det kommer bilder sen :)

onsdag, februari 22, 2012

Uadressert reklame, nei takk!

Vad är det som är så svårt att förstå med det?!

Det löste sig...

...i morgon kommer såväl golv som snickare! *glaaad* Så ikväll blir det att röja undan en del här hemma och sedan avsluta aftonen med soffa, TV och smarrig hemlagad pizza i form av en Four Cheeses variant. Bästa pizzasåsen ska förstås på den med!

tisdag, februari 21, 2012

11 meter lång, 2,5 meter bred och 4 meter hög

Det är trailern som kommer med vårt golv, eller skulle komma med vårt golv. Elin fick ett samtal idag om det går att komma fram hit med denna typ av fordon. Det är skeptiskt, mycket skeptiskt. Ned till vår del av terrassen är det jäkligt snäva kurvor....11 meter fordon, det kan bara inte gå. Så nu är det hela osäkert...

När? Hur? Vad?

- Kommer snickaren på torsdag?

Elin ska ta ett par telefonsamtal i morgon för att se om vi kan få ordning på detta...

Med andan i halsen!

I morse upplevde både jag och Elin att vattentrycket i duschen och handfatet var nog så mesigt. inte som det brukar. Min första tanke var; kan det bero på att de bygger en ny høydebasseng här på Bjørnemyr, min andra var att det säkert skett nåt lokalt hos oss med tanke på den tur vi haft så långt!

Jag tog i alla fall ett telefonsamtal till vakttelefonen på Vannverket och fick besked om att det är ett läckage vid garagen här, tänk så gott det kan kännas när ett fel är generellt och inte lokaliserat hos oss. Dessutom, i postlådan låg det ett nytt informationblad från Sameiet som hade ett litet inlägg om just detta. Nu pustar jag ut en stund till...

Välkommen vår!

Oj oj, vad jag är trött på att frysa. Trots att det är milt ute och ska fortsätta vara det en god tid framöver så fryser jag genom märg och ben. Dag, som kväll, som natt - inne som ute. Jag läste i dag om att Lulebos lägenheter på Hertsön var väldigt kalla, att temperaturen ligger på ca. 15 grader. Det är inte speciellt ovanligt hos oss. Varje morgon är det så urbota kallt. Nä, nu får någon ge mig sommar och värme snart. Eller en Thailandstur - pronto, pronto :) Vi pratade ju faktiskt om att kasta oss över en spontanresa dit i samband med att W drog iväg, nu blev det inte så då vi har så mycket annat att stå i hemma. Kaoset ni vet. Men som sagt, på torsdag kommer den hett efterlängtade snickaren. Då ska vi ääntligen få ordning på golvet och slippa de där hålen i köket som sprider en sån jäkla kyla. Vi har ju dragits med detta sedan mellandagarna i jul, så vi börjar vara rimligt less nu.

Det var en kall tur ut till Berit i lördags
I dag är det semmeldagen/fettisdagen hemma i Sverige. Blir det någon semla för dig? Norges motsvarighet ”fastelavnssøndag” inföll i helgen som var och med anledning av det bjöd Berit på just detta till dessert efter middagen i lördags. Det var dessutom nästan en ”sverigevariant”; en hembakt bulle, en skiva mandelmassa/marsipan och vispad grädde. Förra året då jag bodde på Flaskebekk blev jag bjuden på två fastelavnsboller av mina hyresvärdar men dessa var fyllda med sylt och grädde. Inte riktig samma sak, i min mun.
Arbor dekor
Veckan har tagit fin fart. I kväll kommer paret som köpte Elins sängram och hämtar den, när vi blivit kvitt den ska nya sängen ut i hallen för att bereda plats för parkettläggningen i köket och vardagsrummet. I morgon kommer Kristin tillbaka till jobbet efter en vecka i Egypten tillsammans med sin familj. På lördag ska vi in til byen och hjälpa Øisten att städa ur lägenheten, efter det vill Elin att vi tar en tur in på Smart Club för att se på panelvägg till sovrummet och sen misstänker jag att kvällen kommer att innebära soffa och svenska melodifestivalen.

Nu närmar sig Bodenresan med stormsteg, nästa fredag drar vi upp mot norr. Jag riktigt längtar, det är ju baske mig 7,5 månad sedan jag var upp till norrbotten då.

fredag, februari 17, 2012

På torsdag minsann...

....då kommer snickaren och jobbet här nere inleds, ääääntligen!! Mer ordning och mindre kyla! Behöver jag tala om att jag längtar?!

Det trodde jag aldrig!

Elin kom hem med en present idag, ett par jeans i 31" - trodde aldrig att det skulle gå, men det gjorde det! :) Hon har bättre blick på detta med kläder och storlekar än vad jag har själv...♥ 

OBS: ignorera plattrumpan! ;)

Kärlek!

Kan man annat än älska denna plats på jorden?! Svar: nej!

Helg - igen! Men ändock välkommen!

I går tog vi oss ett ryck här hemma, alla 12 kartonger med golv bar vi upp och Elins sängram bar vi ned. Den ska in i boden i väntan på att vi får den såld. Vi riggade även upp min säng i det minsta sovrummet, tanken var att Merete och Martin skulle få sova i den ikväll men Elin tyckte att vi skulle ta den och låta dem sova i familjevåningssängen. Klokt av henne för det var längesedan jag sovit så gott som i natt! När vi fått upp min säng fick jag även möjlighet att ta en bättre bild av den för annonsen på Finn, det är ju alltid lättare att sälja nåt med bild. Projektet fortsätter efter jobbet i dag, då ska boden röjas lite så att vi får in Elins sängram och får ut plastlådorna med julpynt som stått i hallen allt för länge nu. Sedan ska nya sängen (som just nu står i vardagsrummet) ut i hallen för att i alla fall ha startat att röja ur tills dess att snickaren kommer och ska byta golvet nere. Jag måste också renbädda sängen åt våra gäster och tvätta lite i dag.

Som jag skrev så är det bestämt att Merete och Martin ska komma till oss i dag, det var ett tag sedan nu. Så när vi avslutat hemmajobbet blir det lasagne, vin och (garanterat) en massa surr. Klockan 09 i morgon är Walther på brygga efter två veckor i Thailand (lucky bastard!), han har ju bilen i vårt garage så tanken var väl att han skulle hämta den och köra hem till Arendal men Elin har en liten sneaky plan. Nämligen att se om vi kan få honom att stanna kvar tills på söndag och hjälpa oss lite med golv- och målning i sovrummet.

Lördag kväll vankas det ännu mer socialisering för oss, vi är hembjudna till Berit. Vi har ju en liten ”cirkel av vänner” som kallar oss Losjinnene som träffas regelbundet och äter middag hos varanI går tog vi oss ett ryck här hemma, alla 12 kartonger med golv bar vi upp och Elins sängram bar vi ned. Den ska in i boden i väntan på att vi får den såld. Vi riggade även upp min säng i det minsta sovrummet, tanken var att Merete och Martin skulle få sova i den ikväll men Elin tyckte att vi skulle ta den och låta dem sova i familjevåningssängen. Klokt av henne för det var längesedan jag sovit så gott som i natt! När vi fått upp min säng fick jag även möjlighet att ta en bättre bild av den för annonsen på Finn, det är ju alltid lättare att sälja nåt med bild. Projektet fortsätter efter jobbet i dag, då ska boden röjas lite så att vi får in Elins sängram och får ut plastlådorna med julpynt som stått i hallen allt för länge nu. Sedan ska nya sängen (som just nu står i vardagsrummet) ut i hallen för att i alla fall ha startat att röja ur tills dess att snickaren kommer och ska byta golvet nere. Jag måste också renbädda sängen åt våra gäster och tvätta lite i dag.

Som jag skrev så är det bestämt att Merete och Martin ska komma till oss i dag, det var ett tag sedan nu. Så när vi avslutat hemmajobbet blir det lasagne, vin och (garanterat) en massa surr. Klockan 09 i morgon är Walther på brygga efter två veckor i Thailand (lucky bastard!), han har ju bilen i vårt garage så tanken var väl att han skulle hämta den och köra hem till Arendal men Elin har en liten sneaky plan. Nämligen att se om vi kan få honom att stanna kvar tills på söndag och hjälpa oss lite med golv- och målning i sovrummet.

Lördag kväll vankas det ännu mer socialisering för oss, vi är hembjudna till Berit. Vi har ju en liten ”cirkel av vänner” som kallar oss Losjinnene som träffas regelbundet och äter middag hos varandra – och nu är det dags igen. Efter det ska vi tydligen på en fest med Raballder som är en sportklubb för HBT-folk. Det är en lite sen Valentinefest efter Raballder cup är över. Jag har läst lite och tydligen är det fest i tre våningar i Oslo centrum med flera DJ:s och liveband. Det blir säkert kul.

En fullspäckad och trevlig helg väntar med andra ord!

Annars har vi det milt och gott här på Østlandet just nu. Det ligger runt nollstrecket och ska tydligen fortsätta så genom nästa vecka också med, faktiskt upp till sju plusgrader – om man ska lita på Yr.no. Inte illa. Kom våren, kom! Du är hett efterlängtad ska du veta. Tänk så mycket härligts om ligger framför oss nu; vår, sommar, semester…wow!!♥

Nu måste jag lyfta på häcken och sätta lite fart här hemma. Det kommer dessutom en donna och kikar på sängramen ikväll, håll nu tummarna att vi blir av med de där stora grejerna och att vi slipper ta dem ut i boden. Vill hon nu inte köpa dem så kommer vi att erbjuda henne att ta dem gratis. Då slipper vi annonsera ut den gratis eller frakta den till Teigen (soptippen här på Nesodden).

Ha en riktig fin helg!

tisdag, februari 14, 2012

Bloggeri, bloggera – men icke var da’!

Idag har jag haft ett litet ryck - jag får faktiskt såna ;)

- men jag känner lite på detta med bloggen, en saknad över att jag inte får ner saker på pränt nästan dagligen som förr. Den är en så bra källa när jag behöver gå tillbaka i tid och se vad som skett samt också en fin kanal att uppdatera de därhemma om vad som sker här på Østlandet. Å andra sidan så har jag varken ork, inspiration eller tid att lägga på bloggens om förr. I starten här levde jag jus om särbo, då hade jag mer egentid som kunde fördelas också på mitt lilla hjärtebarn bloggen. Nu lever jag som sambo, det sker ofta ting – och även om det inte gör det så uppskattar jag en kväll i soffan, prat med Elin, TV, Wordfeudande och att bara vara. När jag bodde i hybeln stod dessutom laptopen alltid framme, nu ligger den i en låda i TV-bänken – det bidrar också till att det blir lite mer av ett projekt att ”få fingrarna ur” och skriva lite. Ikväll är jag ju som sagt ensam hemma så då kan jag ge den lite utrymme. En period nu kommer det nog att bli stötvis bloggande; ibland mer, ibland mindre och ibland lite mer samlade och sammanfattande inlägg. Men döda den – det finns inte på agendan!

Var är du?!

Hur kan kläder bara försvinna? I dag slog det mig plötsligt att jag ju hade en svart nättopp när jag bodde på Flaskebekk, den hade jag på mig ute vid nåt tillfälle med ett svart linne under. Den har jag inte sett på evigheter. Vart har den tagit vägen?! Inte för att den skulle passa i dag, drygt 37 kilo senare, men det förundrar mig hur kläder kan få fötter…

Kan den ha blivit kvar i Bredis efter någon tur upp?

Toppen liknade denna men utan den breda  mudden nedtill och dessutom var den en hel del rymligare i modellen...it's a mystery!

"Tiger, tiger"

I förra veckan när jag var hemma hela veckan blev det en del TV-tittande tillsammans med lilla Mia. Bland annat lyckades jag fastna i ”The Bachelorette” som denna säsongen heter Ali Fedotowsky - som förövrigt är en väldigt vacker och verkar vara en vettig tjej (kan ärligt erkänna att jag kör opptak på Get-boxen om dagarna nu ;)) 

Jag såg även en del morgon-TV, bland annat på TV2 (klicka på länken så får du se intervjun) - och då bland annat en intervju med Margeux Fragoso som skrivit boken ”Tiger, tiger” – det är en bok som jag verkligen känner för att läsa. Jag tror att den är otroligt gripande och hemsk. Programledaren som intervjuade tyckte att det var den mest störande och upprörande bok hon läst. Historien är Margeux egen historia om hur hon som 7-åring mötte en 51-årig pedofil i en simhall och i 15 år levde med denne man.

Nordstedts beskriver handlingen i boken så här:

En solig sommardag simmar Margaux Fragoso fram till Peter Curran i den allmänna swimmingpoolen och frågar om han vill vara med och leka. Hon är sju år, han är femtioett.

Peter bjuder hem Margaux och hennes mamma till sitt hus. Det som möter den lilla flickan är en drömvärld för ett barn: massor av märkliga husdjur, böcker, musik och magiska leksaker.
Margauxs mamma älskar sin dotter men är märkt av psykisk sjukdom och livrädd för sin hetlevrade make, flickans pappa. Alltför svag att ta hand om sig själv ser hon en flyktväg från vardagens bekymmer in i dotterns nyvunna vänskap med Peter och den djupa gemenskap som växer fram mellan honom och Margaux. Peter finns plötsligt alltid där, alltid till lags.

Margaux tillbringar alltmer tid med Peter Curran. Med tiden tar han på ett försåtligt sätt över rollen som hennes lekkamrat, pappa, älskare och erövrare. Charmig och frånstötande, varm och våldsam, kärleksfull och manipulativ - Peter nästlar sig in i varje del av Margauxs liv. Flickan som en gång bubblat av fantasi och tillgivenhet växer upp till en ung kvinna utan livsglädje, känslostum och på gränsen till självmord.

Med lyrisk och smärtsam skärpa har Margaux Fragoso, utan att rygga tillbaka för något, utforskat sitt livs mörkaste händelser. Detta för att hjälpa oss att förstå hur en pedofil kan stjäla en barndom, i skuggan av öppenheten.

Genom att skriva Tiger, tiger har hon försökt läka ett sår som funnits i fjorton år. Denna memoar utöver det vanliga ger oss en sällan skådad och djupgående inblick i hjärtat och medvetandet hos en pedofil. Samtidigt visar hennes berättelse på den helande kraften hos minnet och sanningen.
______________________________________________________

Har du läst den?!  Rekommenderar du den?

Projekten växer och blir fler

Dålig bild - men det är inte helt lätt att ta en när det är mörkt ute och strömmen till rummet är bruten
Det har rört sig lite mer i sovrummet, hela golvet är borta och Elin har provmålat lite på fönsterväggen som ska bli en fondvägg i en beigebrun ton. Det ser lovande ut! Snickaren ringde i går och tog emot uppgifterna om vilket golv vi vill ha nere så att han kan få beställt/köpt det. Eftersom vi hamnade en bit under de 560 kr/m2 vi hade till godo önskar vi lister i samma valnötsfärg. Jag längtar så mycket tills vi fått ordning hemma, först då känner jag att jag kan lägga själ och hjärta i att hålla mitt hem precis som jag vill ha det. Det kommer att ta lite tid innan vi är helt i mål för ju längre vi bor i huset ju mer saker ser vi att vi måste göra. Våra planer/tankar så långt är:
  • Byta alla golv utom på badet, detta är ju så smått på gång samt byta alla lister. Samt få upp vår nya kontinentalsäng i sovrummet. 
  • Byta bänkskiva i köket också detta är en försäkringssak. 
  • Måla det mesta, vi stör oss en del på att det inte är målat helt in till hörnen och att den vita färgen på väggar och lister inte är densamma. 
  • Skruva upp den större panelovnen i glas på väggen i vardagsrummet och flytta den lilla upp till vårt sovrum. 
  • Göra om ”roterummet” uppe som nu är mest av ett förråd till extrarum/kontor. 
  • Fräscha upp dörrarna, detta blir troligtvis ett sommarprojekt då man kan vara ute. 
  • Få igång fläkten på badrummet och belysningen i badrumsskåpet som slutade fungera förra veckan. 
  • Byta en del elledningar och strömbrytare samt få till snabbsäkringar i proppskåpet, elektrikern som var på befaring före jul har inte gett ett pip från sig… 
  • Få upp utebelysning i brotrappen, om vinteren är det på tok för mörkt där. 
  • Byta varmvattenberedare 
  • Betsa terrassen som är nybyggd. 
  • Få ordning på hallen som ger mig magsår som den ser ut i dag! 
  • Med tiden önskar jag en ny ytterdörr också men det är inget som hastar. 
Så fritidsproblem blir nog minsta problemet en god tid framöver – men oj så bra det kommer att bli sen när vi fått väck många av de ”Petter Smart”-lösningar som dolt sig i huset.

Jag hoppas att energi ska krypa sig på i takt med att det blir ljusare och ljusare, för det kommer att behövas ;) Just nu är jag inte där och är fortfarande så urbota trött om morgnarna. Men glad över det annalkande ljuset som man märker av från vecka till vecka är jag. Mycket glad!

Alla hjärtans dag 2012


Det blir en ensam ♥-dag för mig i år. Elin är ”as we speak” ute på en riktigt fin restaurang tillsammans med jobbet och en tillställning som arrangeras två gånger i året för nyaställda, där bjuds det på 10(!)-rättersmiddag och säkert en del god dryck. Jag hade ju planerat att vi skulle på relativt nyöppnade Buffalo Bistro i byen men det får helt enkelt vänta. Det är långt ifrån hela världen att ta denna kväll allena; god mat, kärlek och mys kan man ha vilken dag som helst. På tal om god mat så åt vi helt makalöst gott i söndags då Øistein och Pia kom förbi, Elin ”snodde i hop” timjansbakta potatisar, stekt renfilé, jordskockspuré, en grönmögelsås och en ljus gräddsås med shitakesvamp, lök, vitlök och getost samt stekt sparris med hyvlad parmesan på. Till dessert blev det hackad mango, kesam, färska hallon och hyvlad mörk choklad serverat i vinglas. Inte dumt, inte alls!

När jag kommit hem så kände jag att jag bara var tvungen att, skrapa av rutorna på bilen och dra en tur ner till Tangen nærsenter, en av butikerna där pockade på uppmärksamhet...

Så vad ska jag då ägna mig åt i afton? Jo, jag ska plocka ur diskmaskinen, plocka bort all handdiskad disk och ta en generell röjning av köket. Finns orken ska jag nog ta en del tvätt också. Romantisk värre! ;) Men först måste jag få in ved så att jag kan elda här, just nu ligger innetemperaturen på +15,9 grader. Detta är förvisso i köket där termometern står vid fönstret och där det blåser ”nordanvindar” genom hålen i golvet.

Whitney Houston - en stjärna har slocknat


Då bloggen inte får daglig utrymme i mitt liv just nu måste jag, om än lite sent, också uppmärksamma det tragiska dödsfallet av Whitney Houston. Hon var liksom Michael Jackson en av våra absolut största stjärnor. Någon som funnits på artisthimlen nästan så länge jag kan minnas. Mången vacker sång har den kvinnan låtit passera sina läppar. Mången är de tryckare folk dansat till hennes musik! "Bodyguard" må kanske inte är den största filmen of all times - men jag tror att många minns och älskar den...och även om jag är en stor Dolly Parton-fan måst ejag säga att Whitney gör "I Will Always Love You" i gåshudsversion!

Jag hoppas att hon är på en bättre och mer harmonisk plats nu!

lördag, februari 11, 2012

Norsk musik♥

Underrated! Men den tar sig upp i världen! Norge har inte haft musik som sin stora exportvara tidigare - men den kommer mer och mer och mer.

Denna är ett fantastisk exempel på slagdängor som kommer att "plåga oss" länge:

Inte ofta det sker...

...men nu har jag varit hemma i drygt en vecka! Sjuk, eländig och ömklig och med noll energi. Fast äntligen känner jag livet återvända, även om jag fortsatt är oändligt trött...

Jag fick fingrarna ur i veckan i alla fall och var till min läkare för att få kolla upp saken och sjukskrev mig veckan ut och tog prov på influensa men nåt svar på det har jag inte fått ännu. Oavsett influensa eller ej så har jag verkligen mått pyton.

Egentligen har jag inte så mycket att uppdatera om, dagarna har bara gått i ett vakuum här. Jag har varit sjuk i flera dagar. Tack och lov fick vi (jag) låna Mia av Øistein och Pia som sällskap. Även om det innebär lite jobb med några rastningar (svettigt nog när man inte är pigg) så har hon varit en guldkant på min hemmavardag här. Hon är så himla gosig! ♥ Men i morgon kommer Øistein och Pia hit för att hämta hem sitt lillhjärta och äta middag med oss.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag frusit som en hund i flera dagar innan fredagen förra veckan kom och jag verkligen mosade ihop.

I går var Elin hemma hos en kollega tillsammans med fem andra från sitt nya jobb för att laga och äta mat och ha trevligt. Jag och Mia var hemma och koste oss, vi avnjöt Gaygalan på TV¤ - jäklar vilken show! En dag skulle jag vilja vara där - på plats!

Idag har Elin satt igång med projekt: golvbyte och uppfräschning här hemma. Det gamla (eländiga) golvet i sovrummet är nu borta och fy fasen vilka "Petter Smart-lösningar" (som det heter på norsk) som är här. Så mycket skit under golvet (hår, damm, gipsdamm..ja till och med en bläckpenna) och så dåligt gjort! Detta hus kommer att vara i så mycket bättre shape när vi är klara här. Jag har handlat, tagit hand om Mia och skött markservice i köket. Handy är jag knappast när det gäller renovering - desto bättre är jag på diverse tekniska installationer och datorjobb ;)

Ikväll ska vi avnjuta vårkylling till middag, se Melodifestivalen (Sonja Aldén är ju med!!) och till det har jag köpt hem räkor, aioli och bröd har vi i frysen♥ Kosekveld, here we come!

Fantastiskt - som vanligt!
Ljuvligaste lilla Mia har anlänt!
Dagens hundleksaker...
...är spooky!
I veckan kom vår nya kontinentalsäng ♥
Mysa, det kan hon ;)
Det blev sjukskrivning
Detta valnötsgolv är vad vi kommer att satsa på på nedervåningen
Mia älskar att ligga och sova UNDER täcket ;)
Sötnöt! Alltid i famnen när tillfälle ges...
Hålla handen är också gott ;)
Sova på en människoperson är livet ;)
Gärna i kombination med lite TV och Gaygala ;)
Plötsligt var det nåt att morra åt - sin egen spegelbild i fönstret ;)
Så mycket skit som rymdes under golvet, till och med en bläckpenna dolde sig under golvet!
Det gamla golvet kastas ut på terrassen i väntan på soptippen
Handy "hustru"
Kvällssnackset till Melodifestivalen; räkor, Alains Aioli och rostat bröd
Dagens middag blir detta; i tillagad form...
Till morgondagens middag med Øisten och Pia i morgon när de hämtar Mia; ren! Dessvärre hade inte meny färsk.