lördag, april 30, 2011

En afton i Edefors

Nu har jag uppdaterat med lite bilder i några tidigare inlägg från veckan.

Dagarna som gått har även de gått i socialiserandets tecken. I går blev det en ny runda till vårdcentralen för att träffa kollegorna, jag tajmade det så pass att jag hängde med dem till Far East för fredagslunch. Vi han få en stunds prat innan det var dags för mig att åka vidare. Jag hade bestämt mig för att dra upp till byn eftersom de blivit bättre och själva skulle dra iväg med husvagnen tillsammans med några andra Bredåkrare till Edefors. På vägen upp gjorde jag en mellanlanding hos mamma och pappa där jag blev några timmar och fick mig en liten uppdatering om vad som skett hos/med dem och fick uppdatera dem lite om vad jag haft och har för mig. Sedan de tappade Nalle har de, trots det stadiga "aldrig mer en hund som blir gammal en dag och som vi måste ta bort", börjat tänka i banorna att skaffa en ny. Tanken är att skaffa en lagom till pappas semester så att de kan vara hemma med den. Jag hoppas såklart att få träffa en lurvig liten valp här framöver!♥

Tanken var ju att dra hem till syrran för att bara ta det lugnt mol allena och sedan dra upp till Edefors idag, Valborsmässoafton men så blev det inte. Efter lite SMS:ande med Jillan blev det istället att åka förbi och hämta lite ved hos dem och hos Åsa och Daniel och köra upp dit. Tack vare att jag fick låna en rejäl jacka, filt, tjocksockar och vinterskor gick det fint att sitta ute vid brasan och umgås med de andra. Rackarns mysigt. Tyvärr blåste det rätt kallt. Jag sov över i husvagnen med Jillan och gänget och planen var att stanna kvar även i kväll för Valborgsfirande, grill och umgänge men jag har frusit som en galning hela dagen och fått ligga under täcket i husvagnen i perioder för att värma mig så jag tappade i ärlighetens namn geisten och kände mig hyfsat asocial. Så efter middagen satte jag mig i bilen och pyste mot Bredåker och där är jag ännu, kvällen är ämnad för mjukiskläder, påskmust, kattmys (Fellan är oootroligt pratsam i afton), tvätt och TV. En helt ok afton. Majbrasan här i byn är dessutom inställd pga brandrisken eftersom det är så torrt så jag behöver inte ens dras med dåligt samvete för att jag kurar här för mig själv ;)

Åsa, Daniel, Jill, Stig och Kristina vid brasan
Aftonen var vacker men kallare än den ser ut på bilden
Älven låg stilla
Harmoni

torsdag, april 28, 2011

Valborgsmässofirandet

Jag hade ju planerat för och sett fram emot att dra till Edefors och fira Valborgsmässoaftonen med syrran och familj och andra goa människor som drar dit med sina husvagnar men jag är nu inte lika säker på att det blir av. Stig har ju åkt på kräksjukan och Lina fick igen den idag. När ska det ta slut så att jag får åka upp till Bredis, umgås med fina familjen R/S och pussa på mina go'ungar?!

Social torsdag

Dagen började inte som det var planerat, Jillan åkte på övertidsjobb och kunde inte gå av i morse men det hela löste sig så fint att Camilla, som också jobbat natt kom med bilen åt mig. Jillan hon sliter ännu och det borde vara en trött syster jag ska hämta på sjukhuset kl. 22 i kväll när hon slutar. Medan jag väntade på besked om jag skulle hämta henne hann jag med en del ärenden på Storheden, åt mig, Jillan och Stickan. Jag lyckades dock bara halvvägs med Stigs båtstöd då de bara hade ett inne.

Orange Ginger Chew
När jag sen fått besked av Jillan att hon skulle bli kvar på jobbet ändå till kvällen drog jag iväg för att hälsa på Tove. Lika trevligt som alltid. En massa prat över en kopp kaffe. Den där hemlisen jag skulle kolla hos turken på Granholt var ingefärsgodisar åt henne, hon är ju galen i just ingefära - så de gick hem :) Därifrån drog jag vidare för att träffa K, T och lilla nytillskottet K. Söt som rackarn med en het underbar kalufs. Där blev det också kaffe, prat och såklart bebisgos. K är en riktig liten charmis som gärna bjuder på ett smil eller åtta.
Jag och lille K
Innan jag begav mig hit till Agneta, där jag f.ö. verkar bli ännu ett tag för nu är Lina dålig igen *suck*, gjorde jag ett försök att ringa Maria för att höra om de var hemma och jag kunde komma förbi och "inspektera" huset de köpt. Hon var kvar på jobbet och hade en del ärenden efter det men det var nog lika bra för det känns rätt skönt att ta det piano en stund innan det är dags för kvällens "utryckning".

Tack Jillan för lån av bilen, Camilla för att du körde den hit, Tove för sällskap, prat och kaffe och K, T och K för dito

En bra dag med andra ord!

onsdag, april 27, 2011

Uselt med uppdatering

Ett litet livstecken innan jag ska återgå till att vara social.

Det blev inte riktigt som planerat, syrrans barn hade magsjuka så jag fick ändra planerna lite för någon kräksjuka har jag verkligen ingen lust att drabbas av. Detta resulterade i att Pernilla hämtade mig på Kallax i går och att jag sovit hos Agneta och kommer att göra det ännu en natt. I morgon ska jag nog våga mig på att åka upp till byn. Edit: Ingen tur till Bredis i morgon, jag fick just ett telefonsamtal av Jillan och nu är Stickan drabbad! Med andra ord en stund till i stan för mig men jag ska i alla fall följa med syrran upp till byn efter att hon slutat jobbet i morgon bitti så att jag år låna en bil och får lite mer rörelsefrihet, kanske en tur ut till K, T och lille, nye K. Bebisgos!!♥

Jag kan konstatera att våren inte hunnit lika långt här. När jag lämnade Nesodden i förrgår hade träden verkligen exploderat, fullt så ser det inte ut här men det är på väg. Hotellet på Gardemoen var helt fantastiskt fint, så fint att det nästan var pinsamt att bara betala 299 NOK för två personer.
Rummet
TV-väggen
Badrummet
Duschen
 Idag har det varit fullt upp hela dagen, jag började med en tur på stan för att försöka finna min favoritmascara; Lash Architect Waterproof men det går bara inte att finna. Jag ska kolla i Norge också innan jag får börja leta efter altenativ. Skit också! Därefter gick ja till vårdcentralen och pratade bort säkert en dryg timme med min förra chef, mycket trevligt. Resten av dagen har jag umgåtts med mina fina lilla Pernilla. Massor med varma kramar till dig. Därifrån promenderade jag ut till Ica Kvantum för att möta upp Agneta och på så vis få mig en promenad, såväl dit som hem med henne.

BTW, har jag riktig jäkla tur kanske jag får besök i Norge av både Pernilla och Agneta i sommar :)

I morgon blir det först en Storhedentur sen får vi se vad jag företar mig.

måndag, april 25, 2011

Sista rycket innan avresa

"Ont i magen"-morgon men snart ska det väl släppa, jag har medicinerat mig. B har dragit iväg för att lämna tillbaka bilen till MB och E och lämna mina blommor på "pensionat" hos dem medan jag är borta. Bättre pensionat finns det inte när det gäller växter. Jag ska försöka pallra mig upp ur soffan, ta en rask dusch, sminka mig och klä mig för att vara redo när B är klar. Då ska vi ta en tur till återvinningsstationen och en tur ner till "Turken" på Granholt för att se vad han har. Jag har en specifik sak i åtanke men det är en present så jag skriver inget om det om jag skulle finna vad jag söker ;)

Morgonluften är kylig, det är 9 plusgrader nu men det ser lovande ut för ännu en kanondag. Vi kommer att stanna här till i eftermiddag. Jag ska ta en vals till med dammsugaren innan det är dags att dra också och så blir det nog att sitta lite i solen innan det är dags att ta turen ut till Gardemoen.

I'm on my way!

söndag, april 24, 2011

Mysig kväll

B kom hit vid 20-tiden i kväll och hade med sig ett nytt batteri till bilen och visst var det det som strulat för bilen gick igång så fint efter ett byte. Fast då visade det sig att ena bakhjulet låst sig men det släppte efter en stund. Detta innebär att jag numera har en bil (nåja....buss) igen efter att den haft vinterferie i ett par månader. Så underbart till sommaren att ha mer rörelsefrihet, här ute är inte kollektivtrafiken den bästa. Rätt usel när det gäller att komma sig andra sträckor än till och från båten om jag ska vara ärlig.

I afton landade en stor skalbagge på E:s biltak och tog en rutschkanetur nedför vindrutan, efter lite assistans på FB och lite googlande kom vi fram till att det var en dykare. Vacker - men stor!

En bild för att få en uppfattning om hur stor den är
Nu ska vi slappa i soffan en stund och bara mysa. Det känns onekligen fint att ha B tillbaka här, det var tomt i går.

Kris & panik

Jag är totalt tom på värmeljus! Det är illa, mycket illa! När jag kommer tillbaka måste den saken ordnas. Det har gått en del i höst och vinter, senast köpte MB 1200 stycken åt mig - de är väck...finito!

Vacker påskdag

Nu har jag ordnat mycket av det som ordnas skall, väskan är ännu inte packad men det ska jag ta itu med i kväll. Solen strålar ute och jag dras med mensvärken från helvetet. Den kan handikappa mig totalt men mellan de värsta attackerna har jag fått en del gjort; som att duscha, renbädda och tvätta sängkläder, vika tvätt, dammsuga, kasta sopor, packa undan gästtäcket och kuddarna som Marion lånat, plocka fram sommarskorna, jag har till och med diskat diskstället ;)  När värktablettens effekt satte in kände jag mig friiii. Jag har till och med fixat manikyren och pedikyren - den här årstiden kräver lite färg på tånaglarna tycker jag. Det känns så mycket med somrigt och fräscht.

Det är så härligt med denna årstid; folk är ute och socialiserar, äter ute, barnen leker, det påtas i trädgårdar och tvättas bilar.

Nu är jag så himla laddad för att dra norröver, i morgon påbörjas resan om än med ett mellanstopp på Gardemoen.

Njut dagen!

lördag, april 23, 2011

Sommartankar

Huj, vad det blev tomt och tyst här. B har för en sisådär en timme sedan dragit iväg för att hälsa på och hjälpa sina föräldrar lite samt ordna en del med segelbåten och kommer tillbaka först i morgon. Jag ha varit på butiken och handlat ett par pakker av ukens go'helg-tilbud som idag var yttrefilet av storfe. Bra att ha i frysen.

I går fick jag ett infall om sommarplan, jag skulle vilja dra en Sverige-tur, lite vanlig harryhandel vid gränsen(?) och en sväng ner till Gekås i Ullared. Det är sååå många år sedan jag var dit och under min uppväxt och familjens husvagns/husbilsturer var vi dit varje år så nu tycker jag att det är dags. Härifrån är det ju bara ca. 40 mil dit så jag tycker att det hade kunnat vara en fin tur att ta tillsammans. B var lite skeptisk efter att ha sett dokusåpan om butiken på TV men jag ska nog kunna få de tankarna att ändras. Jag ska i alla fall jobba intensivt på saken.

Dagen idag då? Här ska städas och så ska jag börja packa väskan för på måndag lämnar jag Flaskebekk för en tur mot Boden.

fredag, april 22, 2011

En dag i Drøbak

Det är inte utan att man önskar att man hade en egen liten bil när man ser de ställen man kan komma till, med kollektivtrafik är det omöjligt att ta sig till exempel till pittoreska och söta Drøbak som vi besökt idag. En perfekt dag för en tur, det som förvånade mig var att så många butiker hade öppet. Här i Norge har de en mycket hårdare hållning på detta med att butiker ska vara stängda på helgdagar (söndagar inkluderade). 

Min tanke på att vi skulle vara ganska ensamma var så fel som den bara kunde vara, massor av folk ville njuta av solen och den fina omgivningen. Eftersom jag haft med mig sällskap (B) som bott här och varit en del i trakterna fick jag mig en del kunskap och än ditt och än datt, bland annat fick jag veta att den tyska kryssaren Blücher ligger på 90 meters djup i Oslofjorden ungefär rakt ut från där vi satt. Den sänktes under andra världskriget av kanonerna som står placerade i Drøbak. 

Vädret har varit kollosalt vackert. Vi bäddade med min fleecejacka uppe på svaberget och lade oss och njöt av solen. Det blev inte så mycket tid inne i själva stan men jag hoppas såklart att jag ska få chansen/möjligheten att åka dit igen. Nu är vi precis hemkomna och har fått i oss lite mat men snart vankas en kopp kaffe ute i kvällssolen.

Ännu en bra dag med andra ord!

På väg...






Danmarksbåten drog förbi

torsdag, april 21, 2011

Fagerstrand brygge

Idag har vi ägnat ett par timmar på Fagerstrand brygge, gått en tur och legat i solen på en brygga. Det har varit lite disigt men solen har jobbat sig igenom och värmt riktigt gott. Det var så harmoniskt att ligga där i värmen, den lätta vinden och höra på vattnet som slår mot stranden och all sjöfågel. Nästan så att jag somnade. Det har varit en del aktivitet där nere idag, folk sjösätter sina båtar, packar dem fulla och drar ut på sina hytter på öarna.

En härlig dag!
Norsk yrkesdykkerskole är stationerade på Fagerstrand


onsdag, april 20, 2011

Ett oväntat tillskott i kassan

Nu har jag påskeferie, skärtorsdag är nämligen röd här och dagen idag halvdag. Härligt med lite ledighet! Jag hoppas verkligen att meteorologerna har rätt angående vädret. I så fall har vi ett par ljuvliga dagar att vänta. Direkt efter påsk drar jag ju hemöver så jag har ordnat med kalendern på jobbet, satt på autosvar i mailen och städat undan en del.

Annars fick jag ett så trevligt mail idag, jag har vunnit en recepttävling och 3000 kronor (kvar efter schablonskatten: 2100 kronor). Jag blev verkligen superglad! Tidigare tävlade jag massor och har vunnit en del, både i smått och stort - höjdpunkten var weekendresan till New York med Jeanette. Jag fick ett litet ryck här för en tid sedan och satte mig ner vid laptopen och "tävlade iväg" - och se, det lönade sig! En riktigt fin start på påskhelgen måste jag ju säga att det var.

måndag, april 18, 2011

Vårtjat

Jag kan inte hjälpa att tjata vidare om våren, det är ju så att man blir lyrisk. Här har dagen bjudit på gudomligt väder, jag såg någonstans att det var 18 plusgrader i skuggan här - och solen gassar från en nästintill molnfri himmel.

Idag har vårtecknen radat upp sig;

  • jag såg årets andra humla (den första såg jag för drygt en vecka sedan)
  • myrorna har börjat tina fram *huh*
  • in på butiken kom shortsklädda människor 
  • en nedcabbad bil drog förbi mig när jag gick hem från jobbet
  • jag blev så varm under prommisen hem att jag var tvungen att ta av mig jackan
  • de molnen som syns till är såna där fluffiga sommarmoln
  • det sopades och spolades gångvägar nr jag var ut på hembesök
  • hyresvärden struttar runt här ute med bar överkropp
  • bara sedan i fredags har det skett massor med lövsprickningen på träden
  • gräset blir grönare för var dag som går
Nu ska jag se om jag får till en liten Skype-session med Jean och sen ska här städas, för i afton kommer min fina B hit ♥

Sunnaas-parkeringen badar i sol


lördag, april 16, 2011

Om hinder och skönhet



"En mur är bara en bro på högkant"

"Utsidan ger insidan en chans och insidan ger utsidan sin glans"


Sykle til jobben

Nesodden kommune kommer att delta i den nationella aktionen "Sykle til jobben" som handlar om att få folk mer aktiva. Cykling är inget krav utan det huvudsakliga är att man rör på sig, må så vara genom promenader, jobbing, ridning, simning, rollerskating...ja, valet är fritt!

Det är upplagt som så att den som är intresserad anmäler sig, man delas in i lag men det har inget att göra med att man ska ses och träna ihop utan det är bara en del i tävlingen. Aktionen startar den 3 maj och pågår till den 30 juni och målet är minst 30 minuters fysisk aktivitet per dag. Sina data för min in på hemsidan och kan där se hur man ligger till individuellt och som lag. Första vinster är en cykeltur längs Rallarvegen mellan Finse och Flåm med övernattning. Jag kan väl ärligt erkänna att detta inte lockar mig speciellt mycket, det gör däremot en del av den andra "småpremierna" som presentkort på Stadium och  hotellweekends.

Jag sände in en anmälan i går och har tänkt delta, bara promenaden hem från jobbet ger mig ju 20 minuter varje vardag.

Detta blir kul! :)

Drömmar och tandblekning

Dessa drömmar! Jag vaknade redan kl. 06 i morse och tog chansen till en sån där mysstund med att läsa nyheter och kolla Facebook via mobilen i sängen innan jag somnade om en stund. Det är helgernas mysigaste stund! Under denna slummer hann jag drömma en helt absurd dröm som jag är glad att B väckte mig ur med sitt telefonsamtal. Den var egentligen inte hemsk på så sätt men obehaglig, jag skulle ut på en båttur med min kollega Kristin och ett, för mig okänt, gäng. Det hela slutade med att Kristin inte var med eftersom hon fått besök men jag var på den där båten, vet inte hur jag tog mig dit och det hela kändes väldigt olustigt.

Jag har börjat dagen med att nätshoppa, Groupon (som är en fantastisk affärsidé) kom med ett erbjudande jag inte kunde motstå, 1260 NOK istället 4200 NOK för tannblekning hos Klette & Co tannklinikk på Klingenberg här i Oslo! Jag har önskat detta länge så nu slog jag till! Kupongen gäller i fyra månader så inom loppet av sommaren kommer detta att bli gjort.

fredag, april 15, 2011

Ännu en resa bokad

Påskpynt minimalistiskt på jobbet ;)
Så har jag bokat ännu en resa, även denna gång inom Norden. Det är min första semestervecka jag bokat in och den är dedikerad Boden och mina fina vänner. Den 18 juli drar jag upp och returresan går en vecka senare den 25 juli.

Jag har pratat lite Pernilla på FB i kväll och det låter som att hon går i tankarna att komma och hälsa på mig här under sin semester. Hoppas hon får det till. Denna sommar har stor potential att bli kanon! I have a good gut feeling!

Talkmore har gjort det igen

De fortsätter att utveckla och förbättra sina tjänster, den senaste i raden som jag fick besked om i går är att jag numera även kan ringa till mobiltelefoner för mina 500 utlandsminuter. Great! Nästa steg hoppas jag blir att de gör det möjligt att skaffa större paket av just detta. 500 minuter är trots allt inte så mycket med särbo i Danmark och familj och vänner i Sverige.

Go Talkmore!!

torsdag, april 14, 2011

Svenska ord som möts med förundran

Det är inte helt ovanligt att jag möts av en del frågor kring svenska ord; varför heter det så? vad betyder det? Oftast har jag absolut ingen aning, det är bara ord man lärt och inte ifrågasatt.  Jag har aldrig reflekterat över hur lite de säger om händelsen/produkten de är förrän jag kom hit. Några av dem är (även jag kan tycka att de är lite ologiska):

  • örngott (på norska: putetrekk som rakt översatt betyder "kuddöverdrag" men vad har öronen och gottet med saken att göra egentligen?)
  • videkissar (på norska: gåseunger)
  • möhippa/svensexa (på norska: utdrikningslag - med andra ord party, party)

Vår i Vardenbakken

Det blev en harmonisk promenad hem, så när som på en situation då jag möter en kvinna. Jag håller till vänster på gångvägen, vilket hon också borde göra (sin alltså). Men icket, istället för att vika en centimeter får jag nästan hoppa ut i diket. Pucko!

Annars roade jag mig med att ta bilder med mobilen av vårtecken. Är det bara jag som känner mig urfånig när man står med kameran inne i buskarna? Jag vet att man inte borde men det känns som om bilister, cyklister och fotgängare som passerar ser en som nån förrymd psykpatient.

Videkissar!!
Snustorra vägar
Björken börjar ändra färg
Vackra Oslofjorden
Andra träd har hunnit ännu längre i sin vårblomning
En ensam och kvarglömd vante
Nesodden brannstasjon i vårsol
Søppel
Smältvatten
Spirande blomster
Ny hundskit...
..och gammal! Varför är folk så förb***** lata när det gäller att ta upp efter sina djur?

Frosty morning

Det är en nyckfull tid vi är uppe i nu. Jag möttes av nollgradigt på termometern och frost ute idag - men solen skiner och det blir knappast långvarigt.

onsdag, april 13, 2011

Inget mästerkockande för mig

Jag har inte haft digitalboxen inkopplad på länge eftersom jag bara har ett scartuttag i TV:n och har prioriterat DVD:n för att se "Mcleod's Daughters" men så i kväll tänkte jag slå till och se "Sveriges Mästerkock" på TV4 (en väninnas man är nämligen med). Tror ni det vill fungera då?! Nej, nej...bara ljud. Jag ringer Get och får besked om att det är ett fel här ute. Det är alltid gott att höra att ett fel inte bara existerar hos mig :) En tekniker var ute och jobbade med saken och de skulle sända ett SMS när jobbet var klart. God service där Get! Även om det nu inte blir nåt "mästerkockande" för mig. Tji fick jag!

tisdag, april 12, 2011

Spindelfri

Spindelfri
Nu har jag beställt två stycken "Spindelfri" som avger ultraljud för att hålla spindlar och annat kryp väck. En till sovrummet och en till köket/vardagsrummet. Spindlar får vara hur fina nyttodjur som helst men förra sommaren var lite "too much" när det kommer till det sällskapet. Nu dundrar vi ju mot en ny spindelsäsongen och jag tänkte se om jag åtminstone kan minska inflödet av rackarna, de som finns här heter stor husspindel och de är inte speciellt mysiga. De är, precis som namnet säger, stora - och de dyker upp lite varstans, oftast plötslig. Hade jag haft spindelskräck så hade jag nog svimmat här förra sommaren ;)

Jag återkommer senare med en rapport om hur jag tycker att de där manickerna fungerar.

Stor husspindel

Så långt från min verklighet


Morgon-SMS:et från sweetie innehöll en del frustration och irritation över nattens härjande utanför lägenheten. Det har visst varit ett sjuhelvetes liv med stenkastning, bränder, tårgas och krysantemumbomber i Christianshavn i går kväll/natt och när jag kikat igenom en del danska tidningar så förstår jag varför; polisen gjorde ett tillslag mot Christiania och knarkhandels som föregår där. Resultatet, förutom att att älsklingen som gick ut för att kolla läget på balkongen fick ont i öronen och nästan förlorade sin chockskadade fågel blev beslagtagna 940 000 DKK och 24 kg hasch samt sju fängslade personer.

Flytta baby!! Kanske...hit? ;)

Påsk och planläggning

I dag har det varit lite SMS- och telefonplanläggning kring påsken här. Det är nu bestämt att B kommer hit till Norge den 18:e och att vi följs åt till Gardemoen den 26:e där våra vägar skiljs, en drar mot Sverige (jag) medan den andra drar mot Danmark (B). Vi kom även fram till att klokast var att boka hotell mellan måndag och tisdag, även om vi tar första båten kl. 06 blir det tight att hinna med våra plan eftersom vi får sisådär 30-35 minuter på Gardemoen och då ska uthämtning av boardingkort + bagagetags, bagageinlämning och säkerhetskontrollen avverkas och Taxfreen är ju bara att glömma vilket är urtrist. Jag tycker om att komma hem med nån liten present till värdfolket (Jill och Stig alltså) som så snällt inhyser mig varje gång jag hälsar på.

Angående hotellet så fann jag ett riktigt kanonpris: 299 NOK för en natti dubbelrum för två personer. Mellan hotellet och flygplatsen går shuttlebussar så man behöver inte köra på dyra SAS-hotellet på Gardemoen av den anledningen.

Här regnar det idag men det är inget att klaga på efter kanonvädret vi haft ett par dagar nu och de närmsta dagarna, påskveckan inkluderad verkar ju bli helt fantastisk! Det får nog bli någon prommis med sweetie då minsann!

I dag fyller älskade, fina morbror Dennis 61 år. Han framförde en önskan om att jag kunde se efter Lagerfeld Classic After Shave åt homon på Taxfreen och lämna mig pengar sen. Istället för att göra det har jag funnit den till fantastiskt pris på nätet och det får bli en lite försenad födelsedagspresent till honom när jag kommit upp. Det känns extra gott att komma med nåt som jag vet att han verkligen vill ha!