söndag, november 30, 2008

Punktbelysning...


...is the shit :-D

1:a advent

Inget adventsljus tänds här i dag, däremot en ansenlig mängd värmeljus - som vanligt *s* Vi har varit ut på stan en sväng, inget speciellt får jag väl säga men vi fick oss lite lunch på Dagobert tillsammans med Jeanette. Vi fick oss en dusch också, all snö lade sig i hår och på kläder och smälte sedan i butiksvärmen. Det har verkligen vräkt ner snö. Lite fler bilder kommer här:

Anländer till gågatan och skyltsöndagen


Pilträdet i vinterskrud

Idag bjuds det på ost- och skinkpaj här. Har egentligen inte så mycket att förtälja här just nu så jag ska sluta pladdra nu *S*

Ha en fin första advent!

Nu är det riktigt vintrigt ute



Snön vräker ner

Jisses vad det snöar! Tänkte faktiskt bege mig ut i detta, det är skyltsöndag här i stan och det brukar ju kunna vara mysigt att beskåda. Kanske kan jag hitta mig nåt att äta också, känner mig vrålhungrig.

Nu blir det att "pudra näsan" så att man kan visa sig ute *s*

This is where I'm at


I.C.E

lördag, november 29, 2008

Utsikten...


...visst är den vacker?

Julstöket

Här kommer lite bilder, tyvärr är kvaliteten sisådär...


Hyacint


Gardiner och julstjärnor


Ljuslyktan blev julpimpad


Julegran


Vardagsrumsbordet är julpyntat


Ljus, ljus överallt...

Jul i vårt hus

Hemma igen. Mätt och belåten....

Har hunnit med lite hyacintinköp (vita såklart) och en tur till Dollarstore också. Jag har just startat en maskin med tvätt och försöker få lite ordning på hyacinterna. Jag har två såna där hyacintvaser så nu återstår bara att se vad jag ska göra med den tredje. Hyacinter är nästan ett måste för julkänslan, de doftar så fantastiskt gott. På tal om julkänsla så har Daniel satt upp julgranen idag också. Nu ska jag bara nåla upp gardinerna som jag satte upp i går så är julpyntandet här hemma färdigt. Ska försöka få in lite bilder på "pynteriet" här senare. Planerna för kvällen är inga. Jag hade en fundering på att bjuda hem Annica, Tomas, Maria och Leif på en spelkväll men Daniel är lite seg och inte så entuaiastisk över idén, tyvärr. Det får bli en annan gång. Jag får med andra ord smida andra planer...det slutar väl med soffan, TV:n och laptopen - en repris av gårdagkvällen med andra ord.

Nu ska jag återgå till min hyacintpyssel.

Retrocafét


Har avnjutit en räkmacka och nu en kaka som smakar ljuvligt, tror att den heter Banan att dö för. Kladdig och underbar. Rekommenderar detta ställe igen. Mysig atmosfär, trevlig personal, gott fika och mycket bra priser.

fredag, november 28, 2008

Utomjordiska?

Grönländska är ett fascinerande språk. Det är nästan overkligt underligt...

Ett exempel ur Johannesevangeliet 3:16: "Guutimmi silarsuaq ima asatigaa ernituani tunniussimallugu taassumunnga uppertoq kinaluunniit tammaqqunagu naassaanngitsumilli inooqqullugu".

På menyn: tillsatser?

Detta var nästan komiskt. Det är en halv evighet sedan vi åt tacos, visst tycker vi att det är gott men varken jag eller Daniel är nåt jättefan av rätten. Hur som helst så har vi planerat att äta det till middag i dag - samma dag som det i tidningen skrivs om tacobluffen.

Nåja, jag har tänkt njuta av middagen ändå. Trots att salsan vi köpt mest består av vatten *s* Resten är väl ok ändå; köttfärs, gräddfil, sallad, lök, taco tubs...

Nu ska jag göra mig redo för en timme på motionscykeln innan helgen få ta sin början.

Mer bilder från Boden

Så här vintrigt var det nu på morgonen


Snö, snö och mer snö...


Kommunens julgran


Snötyngda träd


Gågatan


På Bodån har isen inte lagt sig ännu

Snö, snö, snö...


Milt och skönt idag men det har fallit ordentliga mängder snö. Idag bjuds vi på ett riktigt winter wonderland.

torsdag, november 27, 2008

Tomtar på loftet

...och inte bara det utan tomtar fulla vardagsrummet. Nu råder det tomtefeber här...


En älskad nästomte


Ännu en nästomte


Lilla tomtefamiljen (tillverkade av duktiga Tove)


Ännu en Tovetomte


...och en näsa till *S*

Julemys


Julpyntet har inte kommit fram här hemma ännu men idag flyttade en julstjärna hem och de röda Kosta Boda-ljuslyktorna fick komma fram. Så lite julkänsla finns det nu i alla fall...

En liten make-over

Jag och kollegan har gjort en liten make-over med befintliga medel på vår expedition. Det blev genast mycket trivsammare. Det som fattas nu är en julstjärna i fönstret - gärna svart.


Min plats


Kollegans plats

God morgon!


Himlen är förtrollande blå, det är 15 grader kallt,snön ligger vit och det knarrar under skorna. Nu är det vinter minsann!

onsdag, november 26, 2008

Hos Agneta


Har varit i Luleå, hittade väl inget direkt i klädväg till maskeradfesten nästa fredag. Men köpte två top:ar till fyndpris i alla fall. Middagen intogs i Luleå innan hemresan. Var bara hem och kastade in det vi handlat och lämnade Daniel och åkte sedan vidare hit. Har suttit och pratat med henne och Diana och druckit kaffe. Därefter har jag assisterat henne med gardinupphängning. Hon kör ju med långt ifrån moderna gardiner men jag kan tycka att de där gamla klassiska superjuliga gardinerna i klarrött, grönt och guld är så fina. Kanske inget jag skulle hänga upp själv men jag gillar dem, kanske av nostalgiska skäl? Nu ska jag åka hemåt...hade tänkt duscha innan sänggåendet men kanske tar det i morgon bitti ändå. Får väl ta fram hårtorken ändå....

tisdag, november 25, 2008

Sexbomb


Nu är jag megasexig...eller kanske inte *s* Sitter här med min "läckra" nattsärk, raggsockor, håret uppsatt, glasögon och sminket på sned. Visst låter det vackert? ;-) Nu ska jag återgå till thé, laptop och TV.

Svart på vitt

Du otacksamma värld!

I dag blev det hamburgare till middag (inte hemmagjord men väl hemmastekt). Snabbt, enkelt och gott emellanåt - dock inte helt hälsosamt. Inte ens burgaren i sig. Jag som hört att det är dressingen som är boven när det gäller hamburgare men så var det garanterat inte i detta fall. Här är det svart på vitt. Allt slit med promenerande och cyklande förbrände inte ens middagshamburgaren. That sucks!

Det är i alla fall riktigt bra att se det så här, då blir det så tydligt att det finns sådant som är bra mycket godare och dessutom genererar mycket mindre kalorier.

Middag
30.0 gram Hamburgerdressing (Rydbergs) 87 kcal
90.0 gram hamburgerbröd 273 kcal
110.0 gram hamburgare, stekt fryst 307 kcal
2.5 dl saft eler läsk 103 kcal
30.0 gram tomat 6 kcal
30.0 gram gul lök 9 kcal

= 784 kcal

Motion
Gå lätt (4 km/h) 15 min 66
Motionscykel lätt (100 watt) 30 min 269
Motionscykel medel (150 watt) 10 min 117
Gå lätt (4 km/h) 15 min 66
Gå tuff (6.4 km/h) 20 min 161

= 679 kcal

...men visst, det känns underbart ändå.

Nu duschen!

I'm on it!


Nu ska jag och svarte hingsten roa oss...till ljudet av Phil Collins "Two Hearts" just nu *s*

På väg...


...och får fylla mina lungor med frisk och fräsch luft innan svettandet tar vid.

Rastlöshet och djuretik

Kombinationen låter kanske underlig men det är vad som upptar mina tankar just nu. Har precis ätit lite middag och sitter nu här och funderar...

...ska jag eller ska jag inte kunna motivera mig att byta om, knata iväg till jobbet, träna, duscha och knata hem huttrandes. Det lutar att så blir fallet men supermotiverad är jag inte. Det ska jag ärligt erkänna. Saken är den att jag inte tog mig för det en enda gång förra veckan och vill verkligen inte ha såna veckor. Jag har ju fredagsträning in mind men vill klämma in ett pass till i alla fall.

I morgon är det onsdag, ska inleda dagen med att berätta för en läkarkandidat vad jag och mina kollegor sysslar med. Jag hade även tänkt ta med honom ut i verkligheten på ett hembesök under förmiddagen. Efter jobbet drar jag och Daniel på en turbotripp till Luleå (måste försöka hitta nån stass till nästkommande fredag då vi har hippie/woodstock/60-70-talsfest på jobbet) sedan ska jag till Agneta och se "Bonde söker fru" och hjälpa henne att hänga lite julgardiner.

Och nu...en liten varning till Pernilla. Du bör kanske sluta läsa här...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag har alltid, alltid känt mig totalt äcklad av foie gras/fet gåslever , det handlar inte om något motstånd gentemot inälvsmat utan snarare på detta med djuretik. Jag blir så jävla illa berörd. Hur långt är människor villiga att gå för "delikatesser". Är det något jag aldrig skulle äta så är det just foie gras, de stackars gässen måste lida helvetes kval när de tvångsmatas i en månad innan de slaktas. Allt för att få det ärofyllda uppdraget att med sin totalt missbildade lever pryda någons tallrik. Det är värt att uppmärksamma detta i alla fall. Jag tror tyvärr att det är så att många inte vet vad vad denna delikatess verkligen innebär för djuret. Vill man agera mer i frågan så finns möjlighet bland annat via Djurens Rätt.


Tvångsmatning


Stackars lilla vackra vän...:(

måndag, november 24, 2008

Hur smart är din högerfot?

Ett litet test kanske vore på sin plats?

Det här är så kul att det kommer att sysselsätta Dina tankar ett tag. Jag tror att Du kommer att försöka minst 50 gånger för att se om Du kan överlista Din fot, men det kan Du inte!

1. Sitt ner, lyft Din högra fot ifrån golvet och cirkulera den medurs.
2. Nu, medan Du gör det, skriv siffran "6" i luften med Din högra hand. Din fot kommer att ändra riktning!

Jag sade ju det...och det finns ingenting Du kan göra åt det!

Åh gudars...


...jag har både somnat och vaknat oplanerat! Jag hade tänkt förflytta mig till sängen men hann tydligen somna i soffan till ljudet av tv:n och snöstormen ute. Jag är glad att jag vaknade till, hade blivit ganska perplex om jag vaknat i soffan i morgon bitti. Nu ligger jag däremot under täcket och ska sova på nytt...natt natt!

söndag, november 23, 2008

Illa...


...jag har fastnat i en film på TV4film - "The Escort" med Andy Garcia.

Jag är beredd

Jag är duschad, tandborstad, sminkad och påklädd. Jag har bäddat och plockat ihop lite. Barnen har ätit lunch. Ljusen är tända. En panna kaffe är fixad och perkulatorn är laddad på nytt. Jag har plockat fram mjölkkanna och sockerskål och diskat upp "bullfatet". Daniel tog upp fikat ur frysen innan han for och tränade. Så nu är vi beredda....

Testade ringa kusin Susanne som är uppe i Boden och hälsar på, faster Gerd svarade på henne mobil, tydligen var Susanne och hennes lilla Klara ute någonstans. Jag har inte träffat Susanne på...ja...oerhört många år. Tidigare brukade jag och Gunilla åka ner till henne i Göteborg en gång varje sommar men sedan sist vi var där har mycket hänt. Susanne har flyttat till bostadsrätt, träffat man, skaffat barn och skolat om sig till läkare. I mitt liv har det ju också hänt en del. Det hade varit skoj att hinna träffa henne innan hon drar söderut igen (i morgon) men jag vet inte om vi hinner få till det.

Nu lämnar jag detta för ett tag för att agera värdinna ett tag.

33 år!


Mr goodlooking!

Japp, nu är vi inne på den 23/11. Det innebär att Daniel, en fantastiskt vacker man och själ fyller år; 33 år. Jag vill på detta sätt uppmärksamma det och gratulera å det högaktningsfullaste!

Ska krypa i säng nu så att jag orkar med gratulanterna (och tillika vara en) om ett par timmar.

Fokusförändring

Här kommer en favorit i repris. Bloggade om denna vackra, vackra låt samma dag som jag hörde den för första gången. och nuu gör jag det igen...

....och det gör jag för att uppmärksamma den på nytt och för att min tankar och fokus kring texten förändrats.


"Du får inte" - Sonja Aldén

Du får inte knacka på min dörr
Om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
Och börja kalla mig för din
Du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål

Du får inte riva mina murar
Som ja omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
Så jag kan somna tryckt
Du får inte ha mig som en dröm
När ja vill vara din verklighet
Du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet

Men du får ta den tid du behöver
För att förstå va de är du vill
Du får be en bön om tiden
Du behöver räcker till
Och du få Samla dina tankar
Så att vår själar kan få ro
Så allting som vi lovade
Oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna
Inte få mig falla mer
Om du inte sen kan stå för
All den oreda du ger
Och du får inte rör vid mitt hjärta
Som om allt var uppenbart
Men ja önskar inget hellre än att du göra allting mot mig snart

Mysrys!

Klicka på bilden



"Den Vilda" - One More Time

Vintern, den sänker sin slöja
och bäddar in husen
Härden i värdshuset värmer
och maten och krusen

Där dansar han med den vilda
De dansar som virvlar i ett vattenfall
Fyllda av stolthet och vilja
Dansar som virvlar i ett vattenfall

Men rykten i stugorna sprids
medan snöflingor faller
Stjärnorna gnistrar mot isen
som klara kristaller

Där flyr han bort med den vilda
Dom rusar som virvlar i ett vattenfall
Fyllda av stolthet och vilja
Rusar som virvlar i ett vattenfall

Droskan försvinner i natten
Och snön blir till drivor utmed vägens kant
Hovslagen ekar bland bergen än
Lekande sorglöst som ett vattenfall

Natten den sänker sin slöja
och suddar ut spåren
Var de än är har de styrkan
som forsen om våren

Där dansar han med den vilda
De dansar som virvlar i ett vattenfall
Vilda av stolthet och vilja
Dansar som virvlar i ett vattenfall

lördag, november 22, 2008

That's about it!

Spoiler!

Ser du "Mcleod's Daughters" och INTE vill veta vad som sker i framtiden så se inte detta klipp. Själv råkade jag på det och fastnade. Fy så tragiskt säger jag bara...

Tycker så mycket om!

"McLeod's Daughters"

Det är en underbar serie. Se den!

Här är några klipp från ett av de sorgligaste avsnitten. Ibland vill man (läs: jag) bara stänga om sig, ta en stund för sig själv, slå på en riktigt sorglig film/serie och låta tårarna flöda. Detta avsnitt av "McLeod's Daughters" är perfekt för sådant...





Gamla favoriter - och en ny

Sitter och roar mig med att kolla klipp på YouTube och hamnade på "Hatten är din" och gänget. Såg att de släppt en ny i samma genre. Jag älskar verkligen dessa. Här kommer de....


"Hatten är din"


"Ansiktsburk"


"Fiskpinnar"

Och den nya:


"Fan vad roligt"

Stök i kök


Kakan är klar och jag har inlett middagsstöket, det blir inte planetens mest hälsosamma middag idag eftersom vi ska slå till på 80-talsklassikern Flygande Jakob (dock utan jordnötterna). Tror nog att den går hem hos Lina, Max däremot äter ju nästan inget köttigt, fiskigt, fågligt så han får väl ris och smörgås *s*

Lördag

Det blev en sväng ut i går på nya ICE, hade riktigt trevligt. Träffade en del bekanta, surrade, dansade (tyvärr är man väl inte alltid diskretionen personifierad med lite vin i kroppen *s*) och gjorde lite "celebrity"-spotting. Peter (med de vackra ögonen) som dejtar gaybonden Peter i "Bonde söker fru" var nämligen där. Återigen detta med diskretionen; jag brukar aldrig be om att få fota eller så men i går lät jag mig inte hindras utan fick med mig denna bild i mobilkameran hem:


Dagen idag då? Bilspekulanten var förbi men hoppade tyvärr köpet så jag får invänta en ny med andra ord. Jag vill verkligen bli av med bilen nu. Här står den ju bara och "samlar damm". Nåja, det får ta den tid det tar. Har även varit förbi på systemet och bytt ut min flaska med mögeldoftande vin idag och just nu håller jag på att baka en kaka. Det doftar fantastiskt av saffran och kardemumma här för närvarande. Anna-Karin bjöd på en helt ljuvlig kaka till vårdlagsfikat i går så jag googlade fram receptet i all hast och håller som bäst på att baka den. Receptet nedan:

Kladdkaka med saffranskokta päron

Päron
4 st päron, gärna gråpäron
1 paket saffran, (1/2 g)
1 dl strösocker
3 dl vatten
Kaka
200 gram smör
4 dl strösocker
2 dl muscovadosocker, mörkt
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 msk kardemumma, malen
Till servering

florsocker

Tillagning
24 bitar

1. Skala päronen, halvera och kärna ur dem och skär dem i klyftor. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Koka upp det tillsammans med resterande socker samt vatten i en kastrull. Lägg ner päronklyftorna och låt koka i tre minuter. Ta av plattan från spisen och låt päronen svalna i lagen.

2. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en ugnsform (ca 20x30 cm).

3. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, muscovadosocker, ägg, mjöl och kardemumma med en slev till en slät smet. Använd inte elvisp. Häll smeten i formen.

4. Ta upp päronklyftorna ur lagen och tryck ner dem i kaksmeten.

5. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Skär kakan i bitar och pudra över florsocker.


Så kommer ni och födelsedagsfikar och -firar Daniel i morgon så får ni smaka! :)

Här kommer kvällen att gå i lugnets tecken. Jag har tagit upp kycklingfilé till middag men inte beslutat vad jag ska göra av den ännu. Jag lär väl ägna kvällen åt TV/dator/musiklyssnande, barnen kanske vill ta ett bubbelbad...om de nu kan slita sig från spelet de håller på med *s*

fredag, november 21, 2008

Lägesrapport

Har haft en spekulant på bilen här i kväll, han var intresserad och skulle komma ner i morgon mitt på dagen nån gång med pengar och fraktmedel (bilen är avställd så det är släp som gäller). Min fina pärla ska kanske flytta till Degerbäcken. Eller så blir det ju inte, det var ju inte han som skulle ha den utan dottern....fast hon kan ju i och för sig också bo i "Degis" *s* Nää, nu svamlar jag...Hursomhelst så lutar det åt att bilen är såld i alla fall.

Här är det lugna gatan nu. I kväll har ICE (Bodens nya uteställe) premiär, fick just en förfrågan på MSN om detta men vi har kidsen här i kväll så det är inte aktuellt. Men det är ju lovande att de öppnar ett ställe för den lite "äldre publiken". På tal om kidsen så har jag nyss varit ner och bäddat åt dem. De är för söta, trots 120 cm uppblåst madrass så sover bara Lina på den, Max sover alltid i soffan (jag är inte förvånad...Ektorp är underbar att sova i *S*). De sitter just nu och kikar på Scooby Doo och äter godis. Jag har nog världens goaste, lugna och skötsamma systerbarn. De är hur lätta som helst att ha hand om, det handlar mest om att finnas till hands. Godisar! Så här ser det ut i källaren som är nästan "all theirs" när de är här...


Hoppas att syrran och Stigge har en mysig kväll och får en fantastisk helg på Malmia i Skellefteå!

Nu ska jag MSN-prata lite! Ha en skön kväll....

Besviken!

Här håller jag som bäst på med middagen när jag beslutar mig för att korka upp mitt mousserande vin som jag köpte i veckan. Jag kämpar och kämpar med korken och får ta i som en galning men lyckas bara rubba den några milimeter. Det slutar med att Daniel får kämpa upp korken och vinet sprutar ner golvet i hallen - trots att jag hållit flaskan så stilla jag bara kan. Jag häller upp vinet och ska precis avnjuta det när jag möts av en tydlig mögeldoft...

...jag har för första gången köpt ett korkdefekt vin. Fy, vad jag är besviken. Jag ville verkligen ha mitt bubbelvin! Nu blir det inte så utan istället får jag ta mitt skadade vin till systemet i morgon och begära en ny flaska.

Suck!

Could you say goodbye to yesterday?

Underbara Nickelback är tillbaka med ännu en ljuvlig låt - med ett fantastiskt budskap. Jag brukar ofta tänka på detta med att vår tid på jorden är begränsad, det kan svänga fort...Jag jobbar ju inom sjukvården och ser fruktansvärda saker hända med människor som borde ha massor med tid kvar att leva. Tyvärr finns det inga garantier i livet annat än den att det tar slut en dag. För en del mycket tidigare än väntat. Så lev för fasen...make each day count!

Det är lätt att tänka tanken men svårare att leva som om varje dag vore den sista. Och ska jag vara riktigt ärlig så skulle jag leva på ett annat sätt om jag visste att min tid här på jorden snart var slut. Jag skulle ta fler och mer chanser och risker, jag skulle vela mindre, jag skulle älska som aldrig förr, slösa mina pengar och hylla mina nära - varje dag!

Lyssna på låten, läs texten och ta in orden!

torsdag, november 20, 2008

Inte blev vi förmögna men kul har vi haft



Vi är med ännu...


...efter två lopp. Tredje är i full gång.

Travkväll

Nu så, har snabbduschat av mig och sitter här med blött hår. Hoppas på att det ska hinna torka lite innan det är dags att åka om sisådär en halvtimme. Jag ogillar nämligen att blåsa håret. Det känns som att det sliter mer på håret än vad luft, hårborste,diverse hårmedel och nötning mot kläder redan gör. Suger på ett glas rött vin och har kollat in buffémenyn för aftonen som lyder som följer:

· 2 sorters sill
· Gravad lax
· Rökt lax
· Rostbiff
· Fläskfilé
· Kycklingfilé
· Vårrullar
· Salt bakad lax
· Stekt potatis
· Kokt potatis
· Potatisgratäng
· Skagen
· Bearnaisesås
· Pepparsås
· Fetaost, oliver, rödlök
· Coleslaw
· Tonfisksallad
· Blandsallad
· Räksallad
· Rhode Island dressing
· Smör och bröd
· Kaffe
· Kladdkaka och lättvispad grädde

Allt detta till det facila priset av 0 kronor (med tanke på vårt presentkort). Med facit i hand kanske det var dumt att äta lunch *s*

Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är dags att åka. Håll nu tummarna för en V65-vinst för oss!

Långkalsongsdebut

Jag har gjort det för första gången denna vinter, nämligen dragit på mig långkalsongerna. I dag var det 14 minusgrader när jag gick till jobbet och det är nog så kallt för enbart byxor.

Jag har varit lite dålig på detta med bloggeriet på sistone. Det blir lite sporadiskt och flyktigt just nu, jag känner inget brinnande engagemang och det är annat som upptar mig tid, ork och energi.

I kväll väntar travkväll med jobbet, vi ska "äta upp" vårt andrapris från Företagets häst på 5000 kr. Det blir säkert trevligt. Jag hade tänkt få mig mitt glas vin också men kylan avskräcker lite från en promenad så jag funderar på att ta bilen dit och hem. I morgon är det fredag och då inleds en helg med syrrans barn, Jill ska nämligen kidnappa iväg Stig som fyllde år i söndags. Jag funderar på att vara i byn med barnen fredag till lördag och sedan i stan lördag till söndag. På söndag droppar det säkert förbi lite fikasuget folk då Daniel fyller 33 år.

Förresten, Daniel visade mig i går att de ska göra en ny film av "The Wave". Som jag letat denna film. Jag minns att vi fick se den i skolan och att den satte djupa avtryck i mig, minns att jag kände mig som trollbunden när jag såg den och att den dröjde sig kvar i mig länge, länge efteråt. Den är skrämmande, fascinerande och bra så jag längtar verkligen efter nyversionen. Versionen jag såg var nog den från 1981. Filmen är baserad på en verklig händelse där en lärare utsätter sin klass för ett psykologiskt experiment med inriktning på makttagande, diktatorskap och "hjärntvätt". Tänkvärt...

Time for me to move on with my day!

söndag, november 16, 2008

Hemma


Här ligger snön kvar, så här vintrigt vackert var det inte i Luleå. Nu ska jag ordna med blodbad här hemma, time to make blodpalt.

Väntan


En fantastiskt mysig helg är slut. Vi har verkligen haft det gott. Slappat, varit ute och dansat, ätit en middag på Tallkotten igår som gick till världshistorien (de har så otroligt god mat där), vi satt och åt gott i 2,5 timme och efteråt var vi helt knäckta så det blev hotellrummet och TV:n resten av kvällen. Har precis följt B till Kallax. Sitter nu och väntar på att Daniel ska hämta mig.

lördag, november 15, 2008

Godnatt


...efter lite CLEO-dansande...inte sååå kul....

fredag, november 14, 2008

Det blev vinter


Står nu och inväntar bussen. Vädret är ljuvligt; milt, snöigt och vackert. Om man ska lita på smhi så har det inte snöat i Luleå, utan regnat. Hope not! Vill bjuda på winter wonderland. Inte slask!

Bjuder på ett helgsmil!


Fågelformation

Se här! She's on her way! :)

Datum Tid Till Linje Term Anmärkning Flygs av
08-11-14 14:15 Luleå SK012 4 Ombordstigning SCANDINAVIAN SAS
Källa: Luftfartsverket

14:30 är det fikadags sedan drar jag!

Fantastastiska universum

Som jag nämnt tidigare så är jag väldigt fascinerad av rymden, universum, stjärnor...

I dagens Aftonblad ser jag att forskare lyckats fotografera ett annat solsystem där planeterna liksom jorden cirkulerar i en bana runt en lyskraftig stjärna, kanske är vi äntligen ett steg närmare svaren på vad som finns långt där ute. Se bilden nedan...

På ämnet tänkte jag visa lite bilder från ett mail jag fick i veckan, det visar lite på vår litenhet här på jorden. Se hur jorden krymper och krymper i förhållande till andra stjärnor/planer.
Fascinerande som sagt!




Nu kliver jag ner på jorden en stund, fick skjuts av gulliga Kristina till jobbet idag så jag slapp släpa på väsken i snön. Tack gulle du! Nu väntar ett par timmars jobb innan jag pyser med buss mot Luleå. Nu blir det nog inte mer skrivet här denna vecka. Glöm inte bort att ha det bra - och beundra vår vackra måne!