måndag, februari 28, 2011

Magiska mars

Nu kryper jag till kojs och inväntar ankomsten av magiska mars - som faktiskt är här redan i morgon. Välkommen, välkommen vårmånad!

Den riktiga vårmånaden väntar runt hörnet; nystarten, upptiningen, sprittet i kroppen, de värmande solstrålarna och den smältande snön. Och när mars når sitt slut går vi in i ännu bättre tider. Detta torde bli en kanonvår och sommar! 

I am going to make it one to remember! You do it too!

25 år sedan Olof Palme mördades...

...och de flesta födda en bit in i 70-talet och senare minns nog exakt vad de gjorde när de nåddes av beskedet. Jag minns det själv som i går. Jag och Jill hade satt oss vid TV:n för att se "Godmorgon Sverige", precis som alla andra lördag morgnar, huset var ännu inte utbyggt för mamma och pappa hade sovrummet alldeles intill vardagsrummet. Istället för "Godmorgon Sverige" rullade det en textremsa på TV:n som informerade om att statminister Olof Palme skjutits på öppen gata. Jag var 10 år då. Jag visste mycket väl vem Olof Palme var men kan inte säga att jag hade full pejling på honom, politik, statsministerskapet eller den roll han faktiskt hade skapat sig i världen. Trots detta förstod jag att det som skett var något stort. Något som skulle skaka om Sverige. Det blev ett brått uppvaknade för Sverige, för världen. På något sätt var det som om våldet i och med detta klev rakt in i stugorna. Världen blev hårdare, kallare och farligare. Jag och Jill rusade direkt in för att väcka mamma och pappa med nyheten. De var minst lilla chockade som oss. Kort därefter hade vi en Stockholmsresa inplanerad och jag minns hur vi besökte platsen för mordet, jag minns blommorna och ljusen och tidningarnas fantombilder.

Det där är en dag och en händelse som för alltid kommer att sitta etsad i minnet.

SmartBudget

Är du som jag och tycker om koll, kontroll och översikt på ekonomin? Jag har fört budget i ett vanligt textdokument tills dess att jag fann fina SmartBudget som hjälper till att hålla koll på pengar in och pengar ut online. Det är enkelt, översiktligt - och bäst av allt, det är helt gratis. I alla fall så länge man håller sig till basfunktionerna och med dem kommer man långt. Jag rekommenderar det varmt!

Nedan är en skärmdump som visar hur tydligt man får grepp om hur det är ställt. Jag har censurerat en del eftersom jag inte anser att alla mina exakta  in- och utposter berör hela världen :) Men en bild av hur det hela är uppbyggt och fungerar får man i alla fall:

Är det månne våren?


VM-gliringar

Att vara svensk i Norge så här i Skid-VM:s-tider passerar inte obemärkt eller utan kommentarer ;). Efter Kallas lopp i dag fick jag mig en gliring av en av vaktmästarna om Sveriges ”handikappidrottare”. Det hela är ”rått men hjärtligt” så mig gör det inget. Konstig vore det ju om det inte kom upp överhuvudtaget. Så visst får man smaka på patriotismen och nationalismen här i landet under denna happening. Men jag tycker att det är härligt. Fram för mer stolthet och glädje över presterande landsmän/kvinnor.  

söndag, februari 27, 2011

Folkliv och vimmel

Oj vad folk det var inne i Oslo i går, det är inte vanligt att det är så mycket myller av människor en lördagkväll som det var i går. Det råder verkligen VM-feber här. Jag hade dessvärre bara mobilkameran att fotografera med så kvaliteten blev inte den bästa. Kul med liv och rörelse. Jag har aldrig sett så många poliser i farten här heller som i går. Det känns tryggt. Utekvällen var väl lite si och så, jag har haft både roligare och tråkigare men jag fick i alla fall dansa lite. Det var i alla fall kul att träffa IM, Anita, Tone och Mona. Jag kände av vinet ganska snabbt så sen blev den massor med vatten, mest vatten resten av kvällen faktiskt. Vilket säkert bidrar till att jag mår som en prinsessa idag. Tanken var att jag och Anita skulle följas till Rådhuset eftersom hennes buss hem går därifrån och min båt inte går långt därifrån, hon skulle meddela mig när det var dags att gå eftersom jag var och dansade men hon fastnade i samtal och jag tror att det glömdes bort så när jag vid ett tillfälle lämnat dansgolvet för att höra med henne om det var dags att gå var klockan på tok för mycket så det blev turbo för mig till båten. Hon valde att stanna en stund till. Jag hann plöja mig fram genom fyllisar som ryckte tag i mig och skulle prata och hann till på båten - på minuten. Vilken skräck om jag hade missat den. Huh!

Dagen så långt har jag tagit med ro, sovit gott, dragit mig i sängen, sett spännande skidlopp på TV (grattis till guldet Norge!) och kört en maskin med tvätt. Nu ska jag få mig lite mat i magen och fortsätta söndagen i samma tempo.

Några bilder från ett VM-pyntat Karl Johan:















lördag, februari 26, 2011

Inte varje lördag Karl Johan ser ut så här



Snö, snö, snö


2 plusgrader och snöfall hela dagen. Räcker det inte med snö nu. Jag har i alla fall landat tryggt på båten. Ut strömmade en drös människor med Osl2011-jackor. Undrar just var de varit;-)

Pillertrillare

Så känns det nästan i dessa dagar, inte nog med B-vitamin, Silica, multivitamin, allergimedicin för nu kompletterar jag dessutom med Ibumetin för onda magen.

Snart dags för dosett?! ;)

Jag skäms!

Anklagelserna mot Marit Bjørgen haglar, det hävdas att hon är dopad pga sin allergimedicin. Som det dessutom visar sig att flera i det svenska landslaget också tar. 

Det är illa! Varför inte visa sportmanship och gratulera sitt brödrafolk - both ways såklart!

Kom igen nu, Jennie!

Vaknade av att B ringde kl. 08, egentligen utsövd eftersom jag lade mig 23:30 men valde gå upp och starta en maskin med tvätt och sedan krypa ner i goa sängen igen och läsa nyheter, kolla mail och Facebook på mobilen. Somnade om en timme och det var så härligt. Nu har jag bara så svårt att ta tag i mig själv, jag ska hänga tvätten, dammsuga, sy till ett par byxor vars fåll släppt vilket resulterar att jag kliver på dem. Sen måste jag duscha också och egentligen borde jag gå till Apoteket och köpa mer värktabletter också, skräcken är ju att de ska ta slut under helgen och att jag ska behöva dras med mensvärken från helvetet. Dagens middag är planerad, det blir en "hastversion" av Pasta Carbonara och jag har väl mer eller mindre bestämt mig för att hänga med ut idag efter lite peppning och pushning av vänner.

fredag, februari 25, 2011

Mycket ska man vara med om

I morse drog jag och Kristin för att hämta bilen vi lämnade in på Toyota i Ski i går. På väg tillbaka längs de kringelkrokiga och backiga vägarna mot Nesodden blev jag less på en bil som låg kloss i baken på mig så jag svängde av på en busshållplats (här finns inga parkeringsfickor) för att släppa förbi den. Det är kutym längs den vägen. Tror ni inte att den också svängde av och satte igång att blinka med lysena. Jag hann fundera på om det var nåt galet med min bil men så var inte fallet. När chauffören kommer fram till min bil visar det sig att han ska leverera två paket till Nesodden kommune och han hade sett att bilen var märkt med just detta och undrar om jag har möjlighet att ta med dessa för att han ska slippa köra hela vägen ut. Jag blev lite perplex – minst sagt. Men snäll som jag är (fredag och allt) tog jag jobbet, det var ju varken speciellt tidskrävande eller ansträngande att ta en sväng in på kommunehuset med paketen.

Sista chansen

Jag har börjat överväga om jag ska följa med tjejjorna ut en sväng i morgon trots allt, det var ju en månad sedan sist och det lär ju dröja till nästa gång. Det milda vädret gör det ju mer lockande än vad det känts tidigare i veckan. Jag måste ge det lite tid, det är ju delfinal 4 av melodifestivalen också – men med tanke på hur tidigare har varit så tror jag knappast att jag missar nåt- Jag fick ju inte heller de tre skivor med ”McLeod’s Daughters” som jag hoppats på utan bara en – så inte ens det har jag som drar ;). B drar till bror i Odense i helgen så så mycket kontakt blir det inte där heller. Jag tar det spontant, faller andan på i morgon kväll så drar jag – om inte så blir det jag och soffan som polar aftonen igenom.

Nu är det i alla fall helg och det känns riktigt gott, fredagkvällen kommer att gå i stillhetens tecken, möjligtvis slår jag till med lite fredagsnöje i form av städning. Jag är trött.

Slutligen hoppas jag att min arbetsmyra till syster får en kanontrevlig husvagnsvistelse med familjen och goda vänner! Det är dig så väl unt och förtjänat!

torsdag, februari 24, 2011

Norsk humor

Ett sök på "Chuck Norris" i skattelistene resulterar i...norsk humor ;)

Helg i antågande

Helgen närmar sig och det blir en mycket lugn sådan för mig. De kommande veckorna kommer att handla om just det för min del; lugn, ro och vila. Nu ska här taggas och laddas! Jag ska köpa hem några Tine iskaffe (de är så GODA!), det får bli helgdrinken en tid framöver. 

 Risken är nog att det blir att se en del skidor på TV, delfinal fyra i Melodifestivalen hade jag också tänkt få mig med och några avsnitt av ”McLeod’s Daughters” som jag väntar hem i brevlådan innan helgen. En TV-helg med andra ord. Om det blir lite mildare och lusten faller på kanske jag drar in till Oslo en sväng och tittar på Ski-VM-”spektaklet”.

Jag blir så glad!

Jag tycker att de är suveräna på att finna på trevliga aktiviteter för de boende på sjukhemmet där vi har våra lokaler. Utöver de klassiska gudstjänsterna arrangeras det så mycket annat. Varje tisdag är det t.ex. bingo med prisutdelning, de har quiz-tävlingar, sjukhemmet har också en ”vän”-grupp som kommer hit och arrangerar olika aktiviteter, Lions gör detsamma. Till jul var det julebord nere i kantinan för både anställda och boende, om kvällarna är det ibland dans och de har till och med fullständiga rättigheter så att folk kan ta sig ett glas vin eller tre om de så önskar. Emellanåt arrangeras det försäljning av tavlor, kläder och smycken. De har haft hit artister och historieberättare och så sent som i går var det en man här som spelade superfint på panflöjt. Underbart tycker jag, bara för att man ”hamnar på hemmet” ska det inte innebära att liv och lust ska ta slut.

Nu till VM blir det aktiviteter nere i kantinan i form av gratis mat, mölighet att köpa sig nåt gott att dricka och VM-visning på den nyinköpta platt-TV:n. Kantinan är pyntad med norska flaggor, VM-planscher och medaljer för att få fram den rätta stämningen.

Heja, heja, heja!

Program och meny
Undrar om de laddar för guldmedaljregn? ;)


Ferielønn

Jag mailade lönekontoret idag för att få reda på vilken ferielønn jag har att räkna med i år så att jag kan planera min sommar och semester, jag har ju inte hunnit upparbeta full ferielønn under 2010 då jag började här i juni. Tydligen blir den drygt 24000 NOK men efter att ha räknat bort trekket för den femte ferieveckan gissar jag att den landar på ca. 19000 NOK, det innebär att jag nog kan unna mig tre veckors sommarferie - men det blir inte det där härliga extratillskottet som är meningen med ferielønnen för mig i år. Men nästa år, då är jag i kapp och då blir det andra bullar :)

onsdag, februari 23, 2011

Vindusviskere

Nu ska jag krypa ner, köra mobilläsning av tidningar och FB innan sömnen slår till. I morgon bitti drar jag till Ski med chefen som lots för att lämna en av leasingbilarna som har problem med vindusviskene (så sött ord - på svenska: vidrutetorkarna) på verkstad. Lång tur för litet problem, som kan vara nog så allvarligt och farligt.
Känns inte som en god lösning

Förförande goda - om man är en lakritsfan!

Chefen som varit på resande fot hade köpt med sig lite gotta till jobbet - efter lunchen blev det en smak och jag är såld! Så rackarns goda. Har ni testat?

Malaco Must Dark Shots

Betala eller riskera löneavdrag


Kringkastingsavgiften (TV-licensen) här i Norge är på 2477,52 kr detta år. Nu åker bomullsvantarna av och hårdhandskarna på för att få nästan 100 000 smitare att betala. Gör man inte det riskerar man numera att avgiften dras direkt från lönen.

Hårdhandskar var det, ja!

Det känns tryggt att vara en law abiding citizen.

Eufori

Mina tankar är på annat håll stora delar av min vakna tid, det är nästan så att jag har svårt med fokusering och koncentration. Men känslan är trots detta oerhört angenäm och jag gottar mig åt vetskapen om att något helt fantastisk väntar.

tisdag, februari 22, 2011

Flygbiljetter på och av och på...

Nu har jag "bott" på Norwegians och SAS hemsidor och dessutom ringt Norwegian angående min planerade resa upp till norr eftersom det inte gick att boka om en resa med anslutningsflyg via hemsidan. Tanken var att jag skulle åka upp den 4 mars och stanna en långhelg men nu har det ju skett ting som gör att jag måste upp senare den månaden. Att resa upp två gånger med så kort mellanrum blir nog så lyxigt ur ledighetssynpunkt.

Att omboka kostade mer än att köpa en ny biljett så jag avbokade och får i alla fall tillbaka 600 kr (skatter och avgifter). På det stora hela kommer detta att bli superbra, för det är verkligen mycket som talar för just den nya turen upp, om än det hela blev dyrare än den ursprungliga planen.
♥ Max fyller 9 år på fredagen då jag kommer upp
♥ Agneta ska ha sin 60-årsbjudning på lördagen
♥ Jag har ett nog så viktigt möte på onsdagen
♥ Med SAS kan jag dessutom dra hem efter mötet på onsdagen istället för att stanna ännu en dag (och hamna på för mycket flextidsminus) vilket hade varit ett krav med Norwegian eftersom deras senaste plan går 14:30.
♥ Vid detta tillfälle borde K och T ha fått sin lilla - och jag kan få chansen att "snusa bebis" och gratulera de nyblivna föräldrarna

Ski-VM i Oslo coming up

Jag har varit helt suverän på att ta mig i säng i tid denna vecka och jag tänkte försöka köra vidare på det resten också, i helgen däremot, då tänkte jag unna mig lite senare kvällar. Redan efter 20 har jag krupit ner i sängen och då har jag varit genuint trött men å andra sidan vaknar jag så pigg och alert att jag kan ta tag i arbetsdagen tidig vilket i sig är suveränt för jag behöver all tid jag får i hop. Flextidkrävande dagar väntar nämligen.

I dag på lunchen kom kom Skid VM-ämnet upp (såklart eftersom vi befinner oss alldeles i faggorna). Holmenkollen och den fantastiska backhoppningsbanan syns tydligt härifrån Nesoddens västkant. Förberedelserna är i full gång och Karl Johan har tydligen pyntats för begivenheten. Jag hade god lust att dra iväg och se lite skidor på plats men blev faktiskt snål, åtskilliga hundralappar för att besöka skogen och se på skidåkare. Nä, då får det vara. Såna arrangemang ska vara en folkfest och öppet för alla. Inte sortera bort folk för att det kostar skjortan. Däremot överväger jag en tur in till Oslo i helgen för att kolla in hur de pyntat staden. Perhaps, perhaps! But no promises! 

Idag stod middagsvalet mellan tacos med kycklingfärs eller blodpalten jag tagit upp från frysen, lotten föll på palten (som nu är under uppvärmning på spisen) och mex-maten får vänta :)

Soppa på en spik

Jag har anmält mig på sopp-lagarkurs hos MB och E. Inte fullt så avancerat och ”kursigt” som det låter. Saken är bara det att de är fenomenala på att laga smakrika, goda, sunda och kalorifattiga soppor helt från grunden av bra råvaror och jag vill lära mig mer om detta. Lite förberedelsejobb men sedan enkla middagar att bara ta upp ur frysen.

Några exempel på deras repertoar är: fisksoppa, potatis- och purjolökssoppa, morotssoppa och champinjonsoppa

måndag, februari 21, 2011

Lyckorus

Saken med det förvirrande brevet (är med hjälp av älskade Jillan) är utrett och inte nog med det, det hela blev till ett fantastiskt besked som förgyllde min dag, ja hela livet för att vara ärlig! Jag är sååååååå glad! Och jag längtar nåt förbaskat!

Detta innebär att saker och ting kastas om ganska rejält, både i stort och smått. Sum1:s tjejerna har planlagt ett restaurangbesök och en utgång på lördag, jag hade i åtanke att gå men det lägger jag på is nu. Jag ska vara hemma och tänka, ladda och längta. Hålla kropp och knopp borta från alkohol. Dessutom tänker jag mer än någonsin på hur jag ska lägga upp min sommar och ferie, hur många veckor jag anser jag mig ha råd att ta ut och hur ska jag lösa de dagar jag måste ta ledigt innan det. Det får bli ett snack med chefen i morgon.

Nu ska jag njuta och gotta mig i detta!

söndag, februari 20, 2011

I morgon är det måndag - en viktig måndag!

Gårdagens goda middag; oxfilé, potatiskroketter och champinjonstuvning
Kass update idag men jag prioriterade de sista skälvande timmarna med B innan den vidare turen till Tromsø och jobb. Sedan jag blev ensam har jag plöjt hela sex avsnitt av fina "Mcleod's Daughters". Här var det nästan -18 grader i morse så det kändes helt berättigat med en dag i soffan. Helgen har varit supermysig men som vanligt går den ju alldeles för fort.

De där funderingarna som jag trodde skulle förpesta min helg har faktiskt inte gjort det, det tror jag att jag har mitt sällskap att tacka för. Hade jag varit här mol allena så hade jag grubblat desto mer. I morgon får jag mer besked och jag är superpirrig och längtar...och hoppas! Hoppas! Hoppas!

Nu ska jag gå och hänga min tvätt!



lördag, februari 19, 2011

Musik med budskap

Jag älskar låtar som har ett speciellt budskap, låtar skapta som en reaktion av något och som har en politisk och samhällelig ståndpunkt. Tre exempel på fantastiska såna nedan:

"Tuesday Morning" skrev Melissa Etheridge till minne av och som en hyllning till Mark Bingham, som var en av de passagerare som försökte storma cockpiten på flight 93 för att försöka förhindra Al Qaida-terroristerna att använda planet till att döda tusentals. De andra hyllades för sitt hjältemod av George W. Bush men Mark Bingham mottog inte samma hyllningar, mest troligt på grund av det faktum att han var gay. Låten är stark och vacker och den ger mig goosebumps!



"Not ready to Make Nice" skrev Dixie Chics Natalie Maines som en reaktion mot de trakasserier de fick genomlida i form av bojkott av radiostationer och dödshot efter att vid en konsert i London i mars 2003, tio dagar före Irakkriget startade, uttalat att de skämdes över att USA:s president kom från Texas.



Pinks "Dear Mr. Presisdent" är ett öppet brev till George W. Bush om orättvisorna i USA:s system.

Romantiskt? Tja, både och!

Det kändes riktigt romantiskt att piffa till sig i går, sätta sig på bussen och veta att B kom resande mot samma mål fast från ett annat håll. Fullmånen strålade och det var helt klart och vackert. Jag rekommenderar verkligen Signalen, placeringen är klockren och maten supergod. Det enda som egentligen kan förbättras är service, ungdomarna som jobbade mer servering hade inte riktigt de "rätta, uppmärksamma ögonen" på sig. Istället för att själva uppsöka borden och fråga om det är nåt mer så får man ropa och vinka åt dem.

Fisksoppan var lika gudomlig som sist. Underbart! Det kommer med all säkerhet att bli många fler fisksoppe-middagar för mig där. Vi åt, njöt, pratade och beundrade utsikten innan vi tog bussen hem vid 21:30. Jag var helt slutkörd, det har varit rätt mycket på jobbet, jag känner att jag är ensam nu (min kollega är och cruisar i Karibien - hääärligt!). Tillbaka blev det soffa en stund innan jag kände att jag inte orkade mer och kröp ner i sängen. B skulle bara vänta på att tvättmaskinen skulle bli klar och komma och lägga sig sen. Vi 03:30 vaknade jag i en tom säng. Jag gick upp och där låg min skönhet och slumrade gott i soffan. En försiktig väckning och sen fick jag gosigt och gott sällskap. Att vi somnade från varandra på olika plats var ju inte direkt planerat eller speciellt romantiskt, med tanke på att vi inte ses hela tiden är det ett jäkla slöseri att inte få sova tillsammans! :)

Jag har precis snott ihop en sats chokladbollar som står och gottar till sig i kylen, det blir nog en eller två till kvällen melodifestival. B har knatat iväg till MB och E  för att tvätta två kavajer på skonprogram (deras maskin är bättre än min) och jag laddar för en dusch och en tur till Kiwi för att handla lite. I afton ska vi slå till och steka oxfilé, till det blir det en god champinjonstuvning på färsk svamp och potatiskroketter med vitlök.

Inte helt lätt att fota fullmånen
Superfint ställe här på Nesodden
De har gjort det så mysigt, både ute och inne
Fisksoppan; den gudomliga!
Dagens chokladbollsproduktion, pärlsockret här i Norge är mer glasaktigt och klart än det i Sverige

fredag, februari 18, 2011

Hur ska jag nu kunna slappna av i helgen?!

Jillan bad mig ringa henne vid tillfälle och jag ringde av nyfikenhet såklart upp direkt. Ett brev hade trillat ner i brevlådan - och det satte verkligen fart på tankeverksamheten. Med Jill och Kristina har jag försökt klura ut vad som menas men vi kommer dessvärre inte fram till nåt bomsäkert så jag måste vackert vänta tills på måndag då Jillan kan ringa och forska mer i saken.

Hur ska jag kunna ro mig ner och tänka på annat nu?!

Bestämt, bokat och klart!

Nu är det klubbat, jag, Kristina och Ingela kör en favorit i repris; nämligen en Stockholmsweekend i augusti. Jag hoppas såklart på att jag får med mig hjärtat jag med - men om inte det går så kanske nån kompis vill haka på. Jag har i alla fall tagit det säkra före det osäkra och bokat ett dubbeltum på samma hotell som bästaste grannarna, nämligen Rica.

Kul med nåt sånt att se fram emot i sommar!


Jag måste även passa på att rekommendera Agoda som jag bokade mitt hotell genom, de har ett finfint poängssystem som gör att man efter några bokningar får ner priset på framtida bokningar eller till och med kan få ihop till en gratis hotellvistelse. För varje bokning får man mellan 4-7% poäng. Min bokning resulterade i dryga 8000 poäng eller $16.

TGIF!

Intog lunchen vid pulten i dag för att få skriva undan och unnade mg istället att dra hem lite tidigare, mycket skönt måste jag tillstå. Nu har jag helg, men innan jag kan slå mig helt till ro måste jag ta en svängom med dammsugaren och trasan eftersom latmasken slog till i går och hindrade mig från att göra annat än renbädda och köra två maskiner med tvätt.

Nästa vecka är det vinterferie här, det motsvarar vårt sportlov men skillnaden är att här är den inte förbehållen de med hemmavarande barn. Lika många som inte har små barn hemma tar också ledigt och drar iväg på hytte- eller sydentur. I Sverige hade det nog setts med frågande ögon om folk utan barn tog ”sportlov” J

torsdag, februari 17, 2011

Wow, wow, wow!

Godare än spaghetti!



1 minut var allt det tog

Idag tog jag mig i kragen och frågade husägarna vad mitt lägenhetsnummer är, ringde Get och beställde Svenska TV4 samt Showtime, Animal planet och Viasat History för totalt 79 NOK/månad. Jag tror inte ens att det tog 1 minut från det att jag lagt på luren förrän jag hade kanalerna i min TV. Bra service! Bra jobbat! 

Äntligen kan jag se "Halv åtta hos mig", "Let's dance", "Bonde söker fru (när det kör igång) och andra fyran-feelgoodprogram och jag kan åter få se mina djurpoliser på Animal planet, som för övrigt har en massa andra intressanta program. Showtime visar filmer och Viasat history verkar ha en hel del bra dokumentärer.

Great!

Økern är ganska öken

Angående rubriken så menar jag bara att jag tycker att området är ganska trist, grått och betong och massor av byggningsprojekt. Jag känner inte direkt harmoni där. Tacka vet jag gröna, lummiga och vackra Nesodden :)
"Sikta på Statoil" och det jag gjorde och hittade fram
Sånt här skitväder har vi haft idag, snö och slask - och så här inspirerande är Økern T-banestation just nu
Jag är verkligen noll inspirerad till städning enbart för att jag är trött, det blev nog så sent i går med tanke på att jag skulle dra in till byen med 07:05-bussen. Men jag ska i alla fall ta lite grann (dammsugning, dammtorkning och renbäddning av säng) och gå på adrenalinet jag får av vetskapen om att jag gör det för att jag väntar ett sånt eminent sällskap i helgen.

Det var nästan så att jag nickade till på båten tillbaka men jag höll mig vaken tack vare en drös livfulla ungdomar som höll låda och härjade på båten. Sen vaknade jag till ytterligare när jag slog skallen i en panel i bussen. Ny busstyp och jag var varken van eller förberedd på att den vid att den var så nedsänkt.

Kursen var för övrigt ingen ingen stor aha-upplevelse men partiet där två dövblinda personer berättade om sin vardag och sina problem var både intressant och berörande. Jag blev dessutom superimponerad av deras sätt att taktilt läsa av tolkens teckenspråk bara genom att hålla sina hände på dennes. Ooootroligt!

I väntan på båten hann jag dessutom kasta mig in på HM på Aker Brygge och finna mig en ny handväska (både billig och snygg om jag får säga det själv), vilket var mycket välbehövligt efter att jag fått slakta fodret på min tidigare pga att saker börjat leta sin in där. Ett par flaskor minihårspray blev det också, perfekt för resor när det inte är aktuellt att checka in bagage.

Jag fann det, jag fann det!


Och det var inte ens speciellt svårt.

onsdag, februari 16, 2011

Kursdag i morgon

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon kommer stora delar av dagen att gå åt till kurs. Det blir lite spännande att ta sig dit för jag har aldrig varit till Hjelpemiddelsentralens nya lokaler sedan Oslo/Akerhus slogs samman och flyttade. Jag är med så långt som bussen till bryggen -> båten till Aker brygge -> promenaden till Nationatheatret -> T-banan till Økern - en börjar det intressanta, att finna vägen till Kabelgaten 2. Tur att man har en mun och kan fråga sig fram! :)

Jag fann just en vägbeskrivning på Hjelpemiddelsentralens hemsida och det verkar inte alltför komplicerat:
Natta natta! 

I'm quite impressed!

Kubiss nagellack, inköpt på Dollarstore för 20 kr är det bästa jag testat någonsin och slår många dyrare lack med hästlängder. Det torkar snabbt, är snyggt, billigt och otroligt hållbart. I vanliga fall börjar mina lack att flagna nästan dagen efter, detta håller lätt en vecka på mina naglar och ser fortsatt snyggt och välvårdat ut.


Is it a miracle? No, it's Kubiss!