tisdag, september 30, 2008

Galghumor

Visst råder det en lite tryckt stämning bland paramedicinarna på huset idag men trots (eller kanske mest på grund av) detta så spirar humorn. Under lunchen har det talats friskt om vad vi ska ta oss till nu när vi blir av med jobbet och det ena förslaget har varit sjukare än det andra. Om jag nämner att en del av det vi talat om dryftats i program som "Outsiders" så kanske ni kan ana vilken nivå det ligger på...*s* Det är en bra ventil att kunna skämta och få skratta trots att det ligger ett stort mörkt moln över oss...

Minusgrader...


Oh, no!!

måndag, september 29, 2008

Sofftajm!

Har tränat, duschat, ätit, sökt ett jobb (bättre att föregå, än föregås *s*) och nu ska jag kasta mig i soffan...med raggsockar och filt på!

Ska försöka välja: "Livet i Fagervik" eller "Färjan" - det lutar åt förstnämnda!

Nu dras strypsnaran åt...

...vi är kallade till möte på onsdag!

söndag, september 28, 2008

I'm in bed


Drog på mig raggsockorna innan jag kröp ner under täcket och det är så himla skönt. Jag sover så mycket bättre med dem på också. Här intill på min sänghylla står vattenglaset, väckarklockan som inte används till väckning, mina örhängen som är hopplösa att sova med, ett par pennor och en sten från en väninna som är väldigt stenfascinerad och -intressad och nästan alltid ber mig bära en sten som hon ger mig när vi ses. Nu ska jag släcka här och invänta den där lilla raringen ni ser i inlägget innan detta, nämligen John Blund!

Godnatt go' vänner och alla som jag känner!

Nu ska jag gå och lägga mig och det ska bli sååå skönt! Det är ju inte direkt nån nyhet "by now" att jag är trött men utöver det väntar tidig revelj i morgon och tidig start med patientarbetet också. Tidigare än vanligt. Måste vara alert! Fit for fight! Glad, professionell och kunnig! Sånt är svårt om man är zombie *s*

Vad fasen hette det där TV-programmet där barn skulle beskriva specifika ord (orkar inte Googla nu)? Det var i alla fall otroligt charmigt och bjöd på många leenden. Nåja, jag minns speciellt ett barn som ombads förklara ordet "bensinmack" och gjorde det genom att säga: "det är ett ställe med många tankar". Är det inte underbart, så säg!? Och det innebär väl att jag borde kunde titulera mig "bensinmack" framöver? ;)

Godnatt sweeties!

"Work"

Ibland kan man inte annat än hålla med Broder Daniel...

För att förtydliga: jag älskar mitt jobb men ibland känns det som att livet bara går runt, runt...sova, äta, jobba (klämma in lite fritid), sova, äta, jobba (klämma in lite fritid)...

Yup! fröken Optimist (for the moment) har talat *s*

Att låten sedan är superskön i övrigt är bara en bonus!



yeaouh
I wake up every day feeling the same way
wake up every day feeling the same way
badi bap bap bap
badi bap bap bap
wake up every day

I gotta go to work, then hurry home
got to go to work, then hurry home
badi bap bap bap
badi bap bap bap
I gotta go to work
then hurry home

oh every day is just the same
oh every day is just the same
badi bap bap bap
badi bap bap bap
oh every day is just the same
oh it's all the same
all the same

ha

oh misery a place in me
oh misery a place in me
badi bap bap bap
badi bap bap bap
misery is a place in me
is a place in me
oh misery
oh misery is a place in me
is a place in me
it's a place in me

Bad...


...japp, det blir av!

I have decisions to make...

...and I hate it!

*tänka, tänka, tänka*

*vrida och vända*

*ställa ett mot ett annat*

*vilja mot våga, våga mot vilja*

*satsa or not*

"Hard Candy"

Påmindes om denna film i en blogg idag och måste proklamera för den - igen. Det är verkligen en bra och mycket skrämmande film - och filmer med överraskningsmoment tenderar att gå hem hos mig, så även denna. Filmen får en att tänka till och emellanåt är det svårt att veta vart man egentligen har sina sympatier...

Utöver detta är Ellen Pages skådespelarprestation underbar!

Se den!

Calzone...


...is the shit!

Alltså; dagens middag!

Stormöte men ingen som helst mötesordning!

Så låter det här, fåglarna håller låda - de är helt crazy! Från tidig morgon och genom hela dagen låter de oavbrutet. Vad håller de på med? Jag tror att Bodens alla fåglar samlats i träden kring vårt hus för att konferera. I olika takt...ton...och volym!

Gårdagen med syrran var trevlig sånär som på en fadäs med laptopen. Så där var han igen, han Murphy... Det var i alla fall skönt med bastu och prat. Maten var god den med. Men vi var båda rätt trötta. Urlakade. Urschasade. Daniel kom hem vid 23, en sisådär timme senare slocknade vi alla i soffan. Vaknade nån timme senare och bytte ryggläge i soffan mot ryggläge i säng.

Känner mig trött idag och inte alls mer uppåt, nästan tvärtom men så är det väl när man gräver i sånt som känns jobbigt. Rör upp allt till ytan. Det kanske lättar lite om någon dag. Men den dagen är inte idag. Så idag ska jag bara vara, har torkat lite golv, tvättat, strukit kläder och sett en föga peppande film ("If Only") med Jillan. Började att se "PS I love you" men vi tyckte både att den var trögstartad, så vi stängde av den - jag ger mig på en annan dag. Resten av dagen kommer att gå i samma takt. Ska bara vara. Slösurfa. Kanske kolla lite TV. Äta hämtmat (vad vet vi inte ännu). Jag kanske skulle ta mig ett bad, det var "år och dar" sedan jag spolade upp bubbelbadet här. Det är kanske ingen dum idé. Spola upp ett hett bad. Tända en massa ljus. Slå på lite musik. Ta med nåt svalkande att dricka och bara drömma mig bort i badet en stund. Det är ett härligt privilegium att ha ett bubbelbad men det är också lite mer av ett projekt att ta sig ett bad i detta än i ett vanligt badkar vilket resulterar i att det sällan sker. Ska ge det en liten funderare i alla fall.

Nu till en helt annan sak; det bär mig emot att plocka bort människor från min MSN-messengerlista, tror att jag bloggat om detta förut. Det känns bara så...konstigt. Som om man raderar ut människor man faktiskt haft kontakt med ur ens liv - även om det nu inte är fullt så dramatiskt. Men härom dagen körde jag en hårdrensning, jag är långtifrån lika nätaktiv när det kommer till chat och communities numera och pratar rätt sällan med andra än mina allra närmaste på MSN så det rök en ordentlig drös med folk. En del är själva sällan online, vissa har kontakten tunnats av med och andra har man liksom bara tappat gemenskapen med. Vad är då meningen med att samla på dem? Så nu har jag en mer lätthanterlig och uppdaterad lista vänner/bekanta och det känns riktigt, riktigt skönt. Det var ju det där med "rydd unna". Ingen dum idé! Tänk om det var lika enkelt att sortera i tankar och funderingar? Då hade livet varit enkelt. Eller i alla fall bra mycket enklare *s*

Nu ska jag surfa runt lite på cybervågen i internethavet. Ses senare...

lördag, september 27, 2008

Sushi


Nu har vi badat bastu och det är sushitajm...

Inväntar syster

Nu är jag hemma och lunchad. Har varit till byn för att lämna Daniel på festen, svängde förbi Jillan och surrade en stund men var tvungen att åka eftersom jag började känna av katterna. Var därefter och handlade lite på Hemköp; snt där plock om suget faller på i kväll, bland annat skärgårdssill, laxpaté, mörk choklad och saltgurka som blivit en "must have". Kan bli så sugen på det ibland.

Nu ska jag gå och hänga min tvätt, starta en ny maskin och invänta syrran. Ser fram emot kvällen, behöver verkligen, verkligen detta och min kloka, goa Jill är helt rätt person att vända insidan ut för. Och det ska jag göra i eftermiddag...kväll...natt. Tills öronen blöder på henne ;) Men visst ska vi ha trevligt också. Såklart!

Hon ringde förresten just och är på väg nu :)

Nu blir det inget mer bloggande idag, ska ta tillvara på denna tid...

Och nu...

...kaffe!

Godmorgon!

Aktivitet: 4:ans morgontv, NSD, juice, smörgås med rökt oxkött, ägg och lite nyponsoppa...

fredag, september 26, 2008

Önskan

Tänk om man kunde doft-blogga...

Vackra, vita och väldoftande liljor pryder nu detta hem!

En elektronisk person, någon?


Det är precis vad vi köpt enligt kvittot;-)Fast egentligen var det en elektronisk personvåg. Äntligen en ny! Nu är vi på väg hemåt. Vindpinade pga skitvädret. Jag avskyr blåst. Lite extra när jag har glasögon på mig och håret trasslar in sig i dem. Nu ska jag hem och gosa ner mig i soffan, Daniel ska ta en bastu och ladda för morgondagens tuffa fest;-)

Helg


Inleder helgen men en tur till storheden. Har avverkat ÖB och systemet. Sitter nu på Cooprestaurangen och inväntar middagen. Återstår innan hemresa gör sedan Ica Maxi, Jula, Jysk och Rusta...

torsdag, september 25, 2008

Pensionärsvarning?


Godnatt från ett svalt och skönt sovrum. Här avnjuter jag några sköna kuddar, en go säng, ett fluffigt duntäcke och ett par raggisar. Ja...det är skönt att sova med tjocksockar. Ska bara läsa lite nu och sen domna bort ett par timmar. Som vanligt är behovet av vila och sömn massivt...Natt, natt där ute!

Fantastiska färger


När solen skiner är hösten verkligen vacker...

onsdag, september 24, 2008

Aldrig igen! Eller?

Detta var andra försöket till att laga kroppkakor och även detta misslyckades. Jag fattar ICKET vad som är fel. Jag har följt receptet till PUNKT OCH PRICKA, ändå blir det bara en sörja. Nu gör jag nog aldrig mer om det där. Kanske får köra på färdiga kroppkakor men steka eget fläsk framöver. Synd, synd...älskar kroppkakor men lyckas helt enkelt inte få till dem.

Sitter nu i min goa Rambo och kollar "Idol" igen. Det är här jag bosätter mig vid denna tiden på kvällen. Trött som jag är nuförtiden. Skulle kunna välta här även i afton men ska banne mig hålla mig vaken ett tag till.

Jag var förresten förbi en av doktorerna på jobbet idag som kollade mitt öga, turligt nog handlade det inte om någon skada på hornhinnan utan han trodde att jag fått nån inflammation och rekommenderade fortsatt salvande. Skönt, nu kan jag pusta ut på den fronten!

Har SMS-planerat lite med Jillan i kväll. Hon dimper ner här på lördag eftermiddag, vi har pratat om en promenad och sushi från Bodens nyöppnade och enda sushi-restaurang; Sushi-biten. Utöver det lär det bli mycket prat, kanske en bastu och säkert lite vin. Längtar efter detta. Just what I need!

Nu ska jag fokusera på TV:n ett tag!

It's getting closer


Väntar bara på att vattnet ska börja sjuda nu

Fokusbyte

Ögat känns bättre och bättre. Är åter på jobbet. Skönt att ha ett samtal med världens bästa Jill inplanerat. Är fasligt sugen på kroppkakor (tack för läskandet, Pernilla ;) så jag måste laga det någon dag. Ska komma igång med träningen till veckan igen. Vilar denna vecka ut då jag inte känner mig tipp topp (nu menar jag fysiskt) ännu.

Förresten! Tack för alla fina och värmande ord och kramar i går!

tisdag, september 23, 2008

"På väg..."

Att sträcka benet utanför soffkanten är lika med ett -"Jag är på väg"

Ett sitta upp som jag gör nu är lika med - "Godnatt" :)

Sov gott! Nya fräscha tag i morgon!

Sova soffa

Nu infinner sig det där dödliga tröttheten igen. Ni vet den där som inte går att vifta väck. Vill bara välta här i soffan och somna under filten...

Drar filten över mig till "Maria Wern" på 4:an och inser just att jag har en mördande andedräkt!

Att somna framför tv:n, eller med annat liv och rörelse omkring en är så trösterikt. Hur kommer det sig?

Natti!

Värsta dejten

Har gråtit lite, ätit lite, pratat ett par minuter med Jillan och bokat dejt med henne på lördag. Då är Daniel på fest och jag och syrran kan prata, basta, bada och gråta bäst vi vill!

Det är precis vad jag behöver. Mitt blod. En mogen kvinna. En klok syster. Förtroende!

Vitlök


Det doftar så otroligt gott av vitlök här, det är N Ä S T A N så att det botar en ond mage, ett skadat öga och en ledsen själ....

Få skulle älska mig...

....om min insida stod öppen för beskådan! Vem orkar med detta?

Sorry..

....följ denna blogg och ni följer mig genom ups and downs! Är inte strålande just nu...

Även om det strålande skiner igenom allra oftast och jag tycker mest om att skriva då jag mår gott så finns det fler fler nivåer inom mig. Jag har det verkligen toppen. Jag lever i en fantastiskt värld, har en ljuvlig man, en trivsamt hus och ett fint jobb. Jag har en fantastisk barndom i ryggsäcken med ofantligt fina minnen (so don't psychoanalyze me!)! Men nej, jag har inte energi just nu. Jag känner mig dränerad som jag skrev tidigare. Jag försöker flyta med, försöker kanalisera mig genom träning och annat som får mig att må gott men jag inväntar ljusning och jag kommer att hålla mig flytande tills dess att jag blir ett med mig själv igen...

Trött kommer jag att vara! Och kanske inte den ni känner alla gånger! Men jag älskar er och behöver er närhet och vänskap mer än någonsin. Jag är inte van att vara den som "går i däck", jag är den starka, den som bär andras smärta och min egen som tillägg. Just nu orkar jag inte kvittra hela tiden. Kvittra kommer jag såklart att göra emellanåt men kanske inte på det sätt ni är vana vid.

Här i bloggen kommer jag kanske även att visa mina mer "negativa sidor" emellanåt; att vara människa handlar de facto inte enbart om att sväva fram genom livet även om man ibland känner och tror det. Som jag tidigare skrivit, även jag mår mår "skit" ibland...även om jag hart allt jag önskar. Och såna känslor måste ut, kanske i begränsad mängd här i bloggen till och med...

Ibland kan jag undra vad jag håller på med. Jag har verkligen ALLT....jag har en fantastisk man, en suveränt hus, ett fint jobb, underbara vänner, möjlighet till resor...Jag har ingen rätt att att tycka att saker och ting suger....egentligen! Men börjar jag rada upp saker och ting "uncenscored" så vet jag....ja, jag har rätt att må skit ibland!

Fly high!

Jag är en sån där person som tenderar att ta lätt på livet och liksom sväva fram genom dito! För det mesta är allt toppen i min värld. Jag lever för att lyfta andra men ibland räcker inte energin riktigt till. Jag vet att det är så och just nu räcker energin knappt till mig själv. Även jag har tunga stunder och när tunga stunder kommer så känner jag ett behov av att dra ihop mig som en igelkott, gömma mig från världen och skydda mig med onda taggar...

Jag kan inte alltid sätta ord på känslor så tvinga mig inte till det.

Jag tror att alla känner igen sig i det jag skriver, det är bara så att jag verkar "märkvärdig" för att jag sätter ord på känslan. Ingen kan hjälpa en ur den här känslan, det är nåt man lever sig igenom. Jag är inte 100% just nu som sagt, but one day I will be....

I feel the need for....

...lite vardags"lyx"!

Det känns som om de senaste dagarna varit rätt mycket uppförsbacke och även tiden innan det. Jag är och mår inte tipp topp, det erkänner jag! Jag har en del på mina axlar för närvarande och hösten och mörkret hjälper inte direkt till. Jag är så in i själen trött. Vill inte älta detta desto mer men mina närmsta vet vad detta handlar om. Så mycket reserver finns inte kvar och jag känner mig dränerad, skör och sårbar. Det är säkert därför jag är extra mottaglig för magbaciller, ögonproblem och Murphy just nu! Jag måste helt enkelt försöka finna och skapa ljuspunkter här och nu...en direkt sådan vore ju lite god middag och ett avsnitt av "Sally" i kväll.

Under resten av hösten/vintern hoppas jag att vi snart finner en helg då Sara och Anders kan komma upp och hälsa på för trevlig samvaro, sedan väntar förhoppningsvis en tur till Stockholm i oktober och i slutet av samma månad är det ju dags för en showhelg i Piteå med Daniel, Pernilla och Ronny. Det blir trevligt! I december har jag ju siktet inställt på sisådär en vecka i Köpenhamn. I need enlightment! Jag saknar dessutom träningen, jag har varit från den i lite drygt en vecka och längtar innerligt efter att komma igång igen...

Samhörighet

Se så vackra och välmatchade blommor man kan finna i sin absoluta närhet. De är inte besläktade men ändå totalt lika på sitt sätt - och helt perfekta i samma vas. De har samma grund, samma uppbyggnad och samma färger. De utgör en helhet tillsammans och de avger såväl skönhet som glädje med sin samvaro. Tillsammans besegrar de allt. Samhörighet är en mäktig sak! It's right before my eyes as I write this!

Dessa blommor vill jag skänka till (de få) människor som ryms i djupet av mitt hjärta! Min kärlek är stor...

Ursäkta kvaliteten på bilden (det är inte så ljust här i rummet och jag använde mobilen för att fota).

My cup of tea

Jag har just beställt en bok, fick ett tips av en vän om "Zahiren" av Paolo Coelho. Läste runt på nätet om boken i fråga och fann så otroligt vackra ord om boken, flera kallade den det vackraste de läst. Och snart finns den i min ägo (och kanske i mitt hjärta?) - för endast 39 kr från Bokus.

Återkommer med ett omdöme då jag läst den men min magkänsla säger att jag kommer att älska den.

Läst den?

WOW!

Ägnar dagen i soffan och har just nu "Oprah" på - dagens tema handlar om unga stjärnor, denna lilla filippinska tös; Charice Pempengco höll på att blåsa mig ur soffan. Vilken pipa för en 16-åring.

måndag, september 22, 2008

Oh noooo!


Betnér ikväll igen och han ska bli uppläxad av amerikaner. Hade varit kul att se men jag orkar inte påbörja nåt TV-tittande 21:55! Är trött redan nu...

Får kolla det på femmans web-TV någon annan dag!

My saviours



Tack för salvan, Kristina och för leveransen, Daniel!

"Jag tycker att det är så barnsligt av Lille Skutt att springa till Bamse så fort Vargen kommer. Han är ju för fan vuxen"

Ett stort tack till Daniel som sett till att jag har hela glasögon igen. Har ätit middag och sett ett avsnitt av "Sally" (rubriken är ett citat från dagens avsnitt, hon är så underbar denna Sally). Det gick sisådär att se på TV, det funkar inte för mig riktigt ännu. Jag får ett sånt svid i ögat och kan inte hålla det öppet när jag fokuserar på TV:n. Kristina hade visst salva att låna ut och Daniel har lovat att åka och hämta den. Magen känns lite "instabil" efter middagen också...*muttra lite*

Skickar en stor kram till Max och Jillan på sjukhuset!

Det var premiären


Besök av Jehovas vittnen. Klarade mig undan tack vare onda ögat och att tårarna bara sprutade pga solljuset...

Utmanad från två håll

Jag fått denna utmaning från två håll, nämligen Deleine och DesperatHusfru

Fem saker i min frys:

  • kycklingfilé
  • kött i olika former
  • isbitar
  • rabarber
  • kräftor

Fem saker i min garderob:

  • byxor
  • skjortor/top:ar
  • underkläder
  • mina älskade raggsockor
  • kjolar

Fem saker i min bil:

  • solglasögon
  • parkeringsmynt
  • läppglans
  • bilpapper
  • skivor

Fem saker i min handväska:

  • smink
  • plånbok
  • deo
  • nycklar
  • hårborste
Fem personer jag nu utmanar att svara på dessa lätta frågor:

Tove, Erika, Kristina, Anna och Rubinum

Murphy härjar vidare!

Har precis tappat en skruv till mina glasögon så nu har de bara en skalm! Skruven är gone så jag kan inte ens sätta tillbaka den...

Och linser är inget alternativ just nu!

*suck*

What a night!

Lade mig som sagt tidigt i går. Somnade mellan 22-22:30. Vaknade en timme senare av att jag skrek till och väckte både mig själv och Daniel *s* Jag tror aldrig att nåt sådant hänt mig förut. Jag minns drömmen mycket väl, i korthet så handlade den om en korridor med en toalett längst ner, dörren till detta ville inte stängas när jag försökte och jag fick en distinkt känsla av att nåt obehagligt fanns där inne. Jag började backa men såg ett flackande ljussken i golvet och jag förstod att något närmade sig så jag tänkte skrika till för att skrämma iväg det och det var precis vad jag gjorde, vet inte om jag skrämde iväg det onda men jag väckte i alla fall både mig och Daniel *s* Vid 02 vaknade jag av att jag hade ont i magen så jag har fått ägna stora delar av natten på dass. Vad detta beror på har jag ingen aning. Det har i alla fall varit en arbetssam natt och magen spökar med mig fortfarande. Ögat är också trassligt fortfarande och var alldeles igenmurat när jag vaknade. Jag kan se helt ok med det men jag är väldigt ljuskänslig och tårarna rinner mer eller mindre konstant. Jag drar mig ändå för att ta mig iväg till nån doktor så den där salvan lät som en god idé, Kristina...:)

Idag är jag i alla fall hemma, ringde min kollega på morgonen och förklarade mina bekymmer med såväl mage som öga. Det är värt lite flextid för att reda ut detta. Ska bara vila i soffan och (försöka) se på TV idag, surfa lite på nätet, äta lite lunch och torka tårar. Med solglasögon på går det rätt hyfsat att se på TV men det är inte speciellt komfortabelt att ha både vanliga glasögon och solisar på sig *s*

Nu ska jag fixa till lite lunch, är hungrig...

söndag, september 21, 2008

Jag och onda ögat...

..ska göra kväll nu. Mitt öga är riktigt jäkligt nu, kan inte ha det öppet men det svider när jag har det stängt också och tårarna fortsätter att rinna. Att skriva detta är en kamp. Jag måste nog gå och kolla upp detta i morgn och få mig nån salva för att lindra eländet.

Nu blir det i alla fall sängen. Dels är jag trött men sedan kan jag inte ens hålla upp ögonlocket och detta svidande i sig är tröttande. Hoppas att jag får sova lite bara...

Natt natt!

Sunny Sunday

Tänka sig, idag är det ett år sedan vi gifte oss på Little White Wedding Chapel i Las Vegas!

Gårdagkvällen var trevlig. Det blev middag på Thai Siam, en sån där "middag för två". Riktigt gott faktiskt och vi blev båda mätta och belåtna. Därefter blev det en krogsväng där vi fick "avnjuta" karaoke på Olivers...

Jag lyckades missa att få ut ena linsen i går och har sovit med den i natt vilket resulterade i att mitt öga inte var så glad på mig. Jag hann börja spekulera i hornhinneavlossning osv eftersom det kändes så hemskt i ögat. Kunde inte öppna det, det rann tårar och gjorde ont. Men till slut så hittade jag den lilla boven i dramat och den har fått passera vidare till linshimlen. Ögat känns fortfarande svullet, är rött och tårarna rinner men det borde ju börja lägga sig snart.

Nu ska jag fundera vidare på middagen här!

lördag, september 20, 2008

Sushi!



Äntligen ska Boden få en sushirestaurang

Hemma

Nu är jag åter på norrbottnisk mark, fick hämtning av Daniel på Loet så att jag slapp invänta bussen från Luleå till Boden. Mycket skönt!

Har packat upp mina saker och sitter nu här med en drink (absolut päron, sprite, is och lime). Ska fräscha till mig litegrann och sedan ska jag och Daniel gå ut och äta. I morgon firar vi ettårig bröllopsdag men vi tar middagen idag, då kan man slå till med lite mer "fest" än på en söndag. Sedan blir det ju Piteå havsbad (och "Stormen") med Pernilla och Ronny i oktober och det får ju bli det riktiga firandet. Då ska vi även ta med den rosa champagnen som vi fick av Gunilla. Smarrigt och trevligt!

Ha en skön kväll!

Byske


Solen skiner och naturen har exploderat i höstfärger. Det är otroligt vackert. Men inte är resan nån dröm ändå...fy fasen!

Betraktelser från ett bussfönster


This trip sucks!

fredag, september 19, 2008

Kurstajm


Avsnitt: sov- och viloställningar. Hittills har detta varit riktigt bra dagar. Nu har jag fått mig lite kaffe och är redo för nästa pass.

torsdag, september 18, 2008

Middag


En fullspäckad dag är över. Nu väntar jag på min mat på O'Learys i Umeå...

onsdag, september 17, 2008

Jag är på väg


Sitter i restaurangvagnen med boken och ett glas vin. Är på väg mot Vindeln där jag ska byta till buss för sista etappen. Detta är rätt mysigt faktiskt...Träffade kollegor från en annan verksamhet i en av vagnarna jag passerade. De skulle visst komma hit till restaurangvagnen snart de med. Kul!

Till min Jill!

Jippiii! Jag är inte ensam! *s*

Men oj! Detta handlar ju om mig. Eller det skulle kunna handla om mig. Jag kollar Hemnet minst en gång per dag - trots att jag inte är ute efter något hus. Undrar varför egentligen? Nyfikenhet? Inspiration? Fascination? Eller helt enkelt en kombination av orsaker. Jag kollar primärt min egen kommun men brukar även kolla bostadsrätter och villor på fashionabla områden i storstäderna och lite dyrare bostasrätter i grannstaden. I'm a sucker for this - and I admit it.

När jag nämnt att jag kollat Hemnet eller när någon ser mig göra det så får jag alltid frågan om jag/vi funderar på att byta hus eller annat. Jag nekar såklart eftersom det inte är fallet och äntligen, äntligen så bekräftas det att jag inte är ensam om detta beteende! *s*

tisdag, september 16, 2008

Playing with fire


Glowessence

Detta är onekligen något att lysa upp höst- och vintermörkret med! Otroligt läckra ljuslyktor från Tone Objects och säljs hos Inneonline. Dessa är verkligen nåt för mig som är ljusgalning men jag tycker att det är lite saftigt med 299 kr för en värmeljuslykta - även om de är superfina! De finns med ett flertal budskap, dock inte på svenska ännu men det är på gång...


Några fler varianter

Chilirec - din musikinspelare på internet


Fick ett tips om Chilirec av Pernilla i kväll och måste ju tipsa vidare. Med chilirec spelar du in musik från fritt tillgängliga radiokanaler på internet och skapar egna spellistor som du sedan kommer åt överallt. Tjänsten söker och spelar in låtar även när du inte är online, likväl som du kan lyssna på musiken offline. Smart och supercoolt!

Enjoy!

Sent ska syndaren vakna!

Angående rubriken så upptäckte jag att fröna jag sådde tidigt i sommar faktiskt har gått från att bara vara lite gröna blad till att bli blommor. Det var så dags nu...*S* Men fina är de små rackarna! Se nedan:


Nu börjar kvällen stilla sig. Var förbi Jeanette efter jobbet för att hon behövde hjälp med att montera sin nya skärm på monitor-armen. Därefter till Dagobert för att köpa en kycklingbaguette och så hem, där Erika redan stod och väntade med mina solisar som jag glömde hos dem i Piteå senast. Gulligt!

Nu anser jag mig vara ganska färdigpackad så när som på det jag ska ha i handväskan (ids inte gå och bära på det hela arbetsdagen i morgon) och hygienprodukter/smink som jag behöver även i morgon innan jag kan packa ner det. Och så laptopen såklart -högtalarna däremot är nedpackade. Vad har jag glömt? Jag har även gjort i ordning de kläder jag ska resa i och tagit fram en halsduk och vantar - det börjar vara ruggigt om morgnarna och kvällarna nu.

Packning och reskläder

Nu ska jag gå och göra lite fotvård och ta mig en dusch sen ska jag gladeligen inta platsen nedan intill datorn och njuta av sistnämnda, TV:n och värmen från brasan.


Bye for now!

Myskväll awaits!

Vet inte om detta "rackel" idag handlar om nån allergigrej ändå. Eller bara det att jag är "slut", jag har ju känt mig trött en längre tid nu. Kanske detta bara är trötthetskulmen.Visst, jag känner mig lite sed nu också men snuvandet har gått över, jag har ju inte ont i halsen eller så och mår ändå helt ok.

Jag ska bara ägna kvällen åt lite middag (vad nu detta månne bliva - lite sugen på något från Dagobert), en dusch och sedan måste jag som sagt packa klart. Därefter tänkte jag banne mig tända en brasa (den första på många månader nu) och lägga mig i soffan och bara ta det lugnt! Det blir inte mys till fullo men ganska nära i alla fall... :)

Typiskt!


I morse kände jag mig inte så alert! Nu efter en Ipren känns det dock 100 ggr bättre. Tajmingen för en ev. förkylning är usel med tanke på tåg- och bussresa till Umeå och två intensiva kursdagar. Jag har ju via olika utbildningar fått med mig att man inte ska "pillra bort" feber osv utan låta kroppen bränna ut skiten men nu får det allt bli Ipren ett par dagar. Träningen ikväll får stå tillbaka den med. Vågar inte chansa. Orkar för övrigt inte heller. Vill inte att det ska blomma ut något nu.
Nu håller vi denna sak stången!

Idag dansar älvorna på nejderna


En plusgrad och dimma. Nu är det höst!

måndag, september 15, 2008

Lisa Ekdahl - "Du Sålde Våra Hjärtan"

Lite mer vackert innan jag kryper ner i sängen (ska bara kolla klart på TV först). Älskar Lisas röst! Texten är vacker - och sorglig. Tro mig, den är väl värd att ägna ett par minuter åt!



Du sålde mitt hjärta, på realisation
Och du sålde min stolthet, på närmaste auktion
Du sålde min värdighet och min innersta hemlighet
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks

Jag lämnar dig här
Jag måste gå nu
Ja, jag lämnar dig här
För jag vill aldrig, aldrig, aldrig bli som du

För du sålde ditt hjärta, du sålde din själ
Så inte känner du smärta, när jag tar mitt farväl
Inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man utan
hjärta inte kan
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks

Så jag lämnar ...

Du sålde mitt hjärta, och allt som var vårt
Jag undrar än hur du kunde, du sa det var inte svårt
Nej, inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man
utan hjärta inte kan
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks

Så jag lämnar ...

För du sålde våra hjärtan
Du sålde våra hjärtan
Ja, du sålde våra hjärtan
Du sålde våra hjärtan
Du sålde våra hjärtan
Du sålde våra hjärtan
Ja, du sålde våra hjärtan


Natti!

Magnus Betnér...

...is ON!

Jag är vaken och TV:n är på :)

Vissa månader...

...är jäkligare än andra när det kommer till räkningar. September är helt uppenbart en sådan. Allt tycks ha ansamlat sig: topp- och bottenlån (såklart), villahemförsäkring, el/fjärrvärme, vatten/avlopp, sotaren, tv-licensen...Nu är i alla fall fjärrvärmeräkningen human, det har ju varit sommar och "varmt". Från och med nu lär den bara stiga. Tur att inte alla månader ser ut som denna *s*.

Datum Mottagare Belopp
2008-09-26 BODENS ENERGI AKTIEBOLAG 1 980,00
2008-09-26 BODENS KOMMUN 1 406,00
2008-09-26 PITEORTENS FÖRSÄKRINGSBOLAG 1 878,00
2008-09-26 RADIOTJÄNST I KIRUNA AB 508,00
2008-09-26 SOTARN I BODEN ÖVERKALIX ÖVERTORNEÅ 929,00
2008-09-26 STADSHYPOTEK AB 4 275,00
2008-09-26 TELIASONERA SVERIGE AB C/ 438,00
2008-09-26 HUSLÅN 1 235,00

Totalt september, 8 st betalningar 12 649,00

Vackert och stämningsfullt!

Prisa Gud för internet! Lite Googlande och det var enkelt att finna denna fantastiska låt från Apollos reklamfilm...



Club 8 - Jesus Walk with Me

Missa Betnér, eller ej?

Ännu en dag och kväll har rusat förbi. Har jobbat, tränat, duschat, fixat middag, ätit middag och sett ett avsnitt av "Sally". Nu har jag "krupit ihop" i soffan och tittar lite på TV (just nu "Outsiders"), hade velat se "I ditt ansikte" med härliga, provokativa (och läckra) Magnus Betnér kl 21:55 men det vette fasen om jag orkar...men som sagt, jag vill, vill, vill!

I morgon är det jobb igen och därefter träning, sen måste jag försöka packa väskan inför Umeå klart. Det finns inte tid för det på onsdag eftersom jag jobbar och åker redan 17:50, Daniel och jag går ut och äter lite middag innan han skjutsar ner mig till tåget. Anländer lite sent till Umeå så det blir nog bara att göra sig redo för sängen och en lååång kursdag på torsdag. Passet slutar först vid 18-tiden. Jag tror att det kommer att bli intensiva dagar - men garanterat givande!

Nu ska jag ägna soffan och TV:n "full attention"!

söndag, september 14, 2008

Varning utfärdas!


Håller som bäst på med dagens middag. Som så många gånger tryter fantasin. Jag tog upp två kycklingfiléer och av det har jag gjort ett hopkok. Jag är inget jättefan av recept utan tycker om att experimentera. Så, dagens middag blir en kinainspirerad kycklinggryta innehållande: kyckling, hönsbuljong, vatten, potatismjöl, morot, 4 klyftor vitlök (därav varningen!), gul lök, salt, hoisinsås, japansk soja, kinesisk soja och sambal oelek. Till detta serveras ris. Hälsosamt och bra med andra ord! Har fortfarande lite "ångest" över suovasrullen jag åt till middag då jag och Kristina körde städracet i går. Vi var så flitiga och fick så mycket gjort, svetten lackade då jag tog badrummet så jag förbrände nog den där rullen under kvällen.

Jag har i alla fall beslutat mig för att ta min vanliga resväska till Umeå. Ska ju ha med lite kläder för kursen (som kräver lite kroppsnära kläder samt kläder för utomhusaktiviteter) och så vill jag ha med laptopen och högtalarna som musikmaskin, kläder för tiden utöver kursen, necessär (med allt vad det innebär), några par skor för kursdagar och utöver det. Lika bra att ta den stora väskan m.a.o. Tänka sig, den väskan som jag säkert lär fylla för tre dagar i Umeå, räcker även för 3 veckor i USA. Hur kan det komma sig?!

Ett megagrattis till Bredåkrarna som vann även dagens match och har dominerat totalt! De har nu inte "bara" gått upp en division utan tagit hem hela "skiten" - utan poängräknande hit och dit. De har helt enkelt varit bäst!

I morgon kommer syster med familj och vänner hem från Cypern. Det känns bra. Har saknat henne, hon ska ju vara här.....i Sverige....i Boden...i Bredåker....

Nu ska jag hojta upp Daniel från källaren, det är dags för middag och film!

lördag, september 13, 2008

Survivor


Tänka sig, de har inte gett upp ÄN! Nu åker jag och roar mig kungligt med städning:-D

Vacker höstdag


Rönnbär

I dag skiner solen vackert över Boden. Luften är höstfräsch och härlig. Altandörren står på vid gavel och jag njuter till fullo. Jag sitter just nu i soffan och inväntar startsignalen från Kristina. Hon håller på och fixar i huset ännu så vi har inte kommit igång med städningen av lägenheten men nu börjar det nog närma sig. Har tagit på mig bekväma kläder och laddat upp med vatten så nu är jag är då redo att åka "any minute".

I går blev det faktiskt en sväng ut på Olivers för min del, det var riktigt trevligt och jag fick svänga mina lurviga litegrann. Det var längesedan nu. Åt innan det god middag med min make och drack lite bubbel, ute blev det ett glas vin och tre glas vatten. Så det var inte speciellt hårt. Fast det kändes ändå och lite huvudvärk hade jag när jag vaknade i morse - det beror nog på rådande omständigheter kring detta med träning osv. Kroppen och knoppen tycker om motion, inte vin *s*

Önskar alla en fin kväll innan jag pyser iväg...

fredag, september 12, 2008

Betraktelser från en träningscykel


Sitter på träningscykeln och kan inte låta bli att fundera på stackaren som kysst detta fönster...lite komiskt ser det faktiskt ut... Man ser ju till och med fotavtrycken. Eller är det nån som narras?!

"Fet, ful och över 50"

Så otroligt negativt och självkritiskt det där lät men det var det var i alla fall det kompletterande svar jag fick av en kompis utöver "nej tack" angående våra funderingar om en ev. krogsväng ikväll.

Jag ogillar verkligen att människor jag tycker om (och värderar högt) ser på sig själv med sådana ögon!

torsdag, september 11, 2008

Nu har jag varit duktig - minsann!

Jag känner mig så jäkla nöjd! Jag tog mig iväg och tränade, trots att jag var ensam. Fick ihop 45 minuter på bandet + 15 minuter på promenaden hem och det gick så lätt idag. Jag körde bra tempo på bandet och hade ändå kunnat fortsätta ännu längre om det inte var för att jag hade en del annat att stå i i afton.

Tänk så effektiv man kan vara när man sätter den sidan till. Jag har fått allt som jag ville ha gjort gjort och mer därtill, nämligen lite klädvård (vikt och strukit) och mer kroppsvård (putsat pannluggen och färgat ögonbrynen). Dessutom har jag äntligen tagit mig för att torka de där eländiga dammsamlande glashyllorna i badrummet. Härligt!


Looki...no more utväxt!

Det slog mig ikväll att jag måste börja lite efterforskningar efter en väska inför Umeå. Resväskan jag har är på tok för stor och kabinväskan är för liten. Jag skulle behöva ett mellanting - med hjul. Ska kolla vårt förråd, annars måste jag fråga runt om nån har ett lämpligt alternativ att låna ut :) Kristina, du är ju ute på vift en del...kanske du har nåt användbart i gömmorna?

I morgon är det fredag. Då är det först jobb som vanligt och sedan ska jag och Pernilla träna, därefter ska jag hem och laga mat - dagen till ära (inspirerad av Pernilla), smördegsinbakad fläskfilé, vitlökskroketter, pepparsås och en god sallad. Kom just på att jag måste marinera fläskfilén i kväll. Jag har köpt bubbelvin. Älskar mousserande vin. Så, såvida jag inte är "död" efter jobb, träning och middagsstök så ska jag avnjuta det där vinet. Jag har även kastat ut ett litet förslag till Agneta om vi ska gå ut en sväng i morgon kväll. Men det där ligger väldigt öppet. Varken jag eller hon vet ju hur formen och lusten är i morgon kväll ännu.

Nu ska jag ta hand om den där fläskfilén...

Ha en fortsatt skön afton!

Nöjd!



Jag tog mig hit. 45 minuter på bandet i hyfsat tempo. Nu ytterligare 15 minuters promenad hem. Starta en maskin med tvätt, duscha, färga håret och kolla "Idol". Jag hinner nog allt jag hade på min önskelista för kvällen.

Test


Nu när mobilen är tillbaka...fungerar bloggandet?

11 september

Denna historiskt ledsamma dag har inte kantats av några sådana känslor och händelser för min del i alla fall, utan jag mår bra och känner mig vid gott mod!

Vet ni, vet ni, vet ni?! I dag kommer min mobil hem till sin mamma. De ringde från radiohuset i Älvsbyn, så Daniel har varit och hämtat den och tar hem den till mig i eftermiddag!

Idag blir jag bara kvar på jobbet till klockan 16 - och det är ju faktiskt min egentliga arbetstid, måste pallra mig iväg då om jag ska hinna med allt i eftermiddag. Måste handla en fläskfilé till morgondagens middag, måste förbi systemet och köpa vin (dels till helgen och sedan vill jag nog ha med mig till Umeå, de kanske inte har nåt systembolag där *s*), därefter måste jag hem och sno ihop lite middag sedan har jag faktiskt tankar på att åka och träna på jobbet en stund även idag, om så bara för 30-40 minuter. Jag känner ett sug efter det, mer och mer och av en speciell anledning blev jag än mer sporrad i morse. Fast lite trist är det ju såklart att göra det ensam. Daniel kan ju droppa av mig här när han åker till sin träning och sedan kan jag gå hem. Men, observera - jag lovar dock inget! Allt hänger på tid och ork i eftermiddag/kväll. Jag behöver verkligen färga håret också, jag ser för eländig ut nu så målet är att få det gjort i afton. Sen hörde jag på lunchen att det pratades om att det var "Idol" på TV även i kväll och då från Luleå, det hade ju onekligen varit kul att se, sonen till en av sköterskorna här på jobbet ska ju dessutom vara med (för andra gången). Jag tror dock att allt detta är en på tok för ambitiös planering men man kan ju drömma och tänka i alla fall! Jag återkommer med vad av allt detta som faktiskt blev av *s*

Nu ska jag gå och inta en stärkande kopp java innan personalmötet!

onsdag, september 10, 2008

Färdigtränad och nyäten


Min svarte hingst *s*


Min vy...supernakna män, de har inte ens hudkostymen på sig *s*

Nu är jag nöjd och belåten. Har tränat med Pernilla och därefter duschat och ätit sill, "potäter" och kokt ägg. Nu sitter jag i Rambo och slötittar på"Idol" och skäms för andras pinsamheter *s* Dagen har i övrigt rusat fram med planering av smärthanteringsgruppen och hembesök. I morgon är det torsdag och arbetsveckan lider mot sitt slut. På fredag är tanken att jag och Pernilla ska träna efter jobbet sen tänkte jag göra lite helgfestligare mat men jag vet inte hur jag hinner med det om vi ska träna klockan 18. Blir det tidigarelagd träning så går det ju bra. Jag skulle kunna tänka mig redan kl. 16 om P har barnvakt förstås...det lät som att hon skulle kolla upp det :) På lördag ska jag och Kristina roa oss kungligt med flyttstädning av hennes lägenhet. Jag tipsade henne om en box med vin och en stereo så går det geschwint! *S*

Om en vecka åker jag förresten mot Umeå för kursen i praktisk ergonomi. Det blir onekligen lite trevligt med nåt annat än vanliga arbetsdagar; kurs, hotell och trevlig stad. Åker hem på lördagen. På söndagen firar jag och Daniel 1-årig bröllopsdag, 13-årig "bekantskap" och 12-årigt förhållande :) Inte illa pinkat för en trähäst får man säga ;)

Förresten..i "Idol" nu, 16-åriga Anna Bergendahl (klicka, lyssna och hänförs!)....wow, wow, wow.....så bra!!

tisdag, september 09, 2008

Lunchärenden

Har hunnit få mycket gjort på lunchen och ändå hunnit äta min mat. Jag har införskaffat mig en större vattenflaska på Intersport, min halvliter som jag har med räcker ingenvart och vattnet i kranen på gymmet är ljummet och hemskt. Fyyy! Utöver det har jag hunnit in på Smycka och kortat armbandet på klockan med en länk så nu sitter den mycket bekvämare. Därifrån rusade jag iväg och hämtade ut ett nytt SIM-kort på Vidars - och jajomensan, visst var det så att mitt förra gått sönder, för nu fungerar det galant igen. Jag saknar däremot min riktiga och fina k850 - kom hem till mamma nuuuuuu! Har inte hört ett ljud om den ännu och idag har de där två veckorna gått. Jag hoppas att "cirka två veckor" inte innebär det dubbla...

Har just ringt och kollat upp det där med mobilen så att de inte ringt mig om den medan mitt nummer varit insomnat. Enligt statusen har de bytt keydome (igen?!), minneskortsläsare och lite annat så kanske den hinner komma under denna vecka - och att den då tar mitt SIM-kort, som den inte gjorde och som var anledningen till att jag skickade in den överhuvudtaget. Den där telefonen är högt älskad men jag kan ju inte förneka att den har varit lite av ett måndagsexemplar ända sedan jag skaffade den.

Kom hem till mamma...

måndag, september 08, 2008

Avslutar måndagen nu

Dags för sängen för mig. Daniel, stackarn är ute i de norrbottniska skogarna och jobbar "as we speak". Han hade förtjänat en hemmamyskväll när han var så schysst och hängde med mig till gymmet idag.

Nu ska jag göra kväll och krypa ner, i morgon har jag jobb och mobilstrul att ta itu med. Sänd mig inga spännande SMS på ett tag, va?!

Godnatt!

Teknikens under!

Jag har verkligen tekniken emot mig just nu. Min mobil är ju som sagt på reparation, förhoppningsvis får jag den i veckan - välfungerande. Idag under träningen hade jag med reservmobilen som vanligt, jag plockade upp den ur väskan när jag tränat färdigt, då startar mobilen om och ber mig sätta in SIM-kortet. Hmm...SIM-kortet är redan i! Jag startar om mobilen. Tar ut batteriet. Laddar telefonen ett tag men felet består. Jag testar då Daniels SIM-kort i min mobil och det går galant så det är alltså mitt SIM-kort som drabbades av en plötslig död och inte mobilen. Hur kan sånt ske egentligen?! Från ena sekunden till den andra utan att jag ens gjort nåt med mobilen. Jag har inte misshandlat mitt SIM-kort och det ligger ju alltid i mobilen, dessutom är det ganska nytt eftersom jag fick ett nytt i samband med att jag tappade min förra mobil i mars.

Så med andra ord måste jag försöka få tag på ett nytt SIM-kort i morgon. Jag hoppas att Dialect, kan hjälpa mig med detta. Annars måste jag antingen till Telia-butiken i Luleå eller beställa ett som de får skicka hem (men det tar ju sin lilla tid). Är det inte det ena, så är det det andra....*suck*

Väkommen måndag...

...och en ny vecka. Nu tar vi nya friska tag och kicktstartar denna vecka. Men attans vad kallt det är om morgnarna nu, det var bara 4 plusgrader när jag gick till jobbet....*brrr*

söndag, september 07, 2008

Don't judge the book by it's cover!

Valde att se en film med Denise Richards ikväll, vacker kvinna javisst...men filmen var ren dynga! Helt klart bland det sämre jag någonsin sett! Jag hade inte läst ett ord om filmen men valde den ändå, just because så...kvällens lärdom? Döm inte hunden efter håren - men ingen regel utan undantag dock. En fantastisk utsida kan ÄVEN ha en fantastisk insida. I know this for a fact!!

Nu ska jag krypa ner i sängen. Natti!

Just to let you know, jag riktigt längtar efter morgondagens gympass...trodde inte att den dagen skulle komma men ja...det gör jag! Kul att du också känner suget och vill hänga på Pernilla!

Dinnertajm!



Paj med Chicken a la King (dock med gul istället för röd paprika), marinerade champinjoner och skivad gurka. Till det en lättsam komedi...

Och nu det klart...

....de går upp en division! Fantastiskt jobbat!! Extra fantastiskt med tanke på att det är ett nystartat lag!

Snacka om luft under vingarna...

...eller man ska nog kalla det skicklighet och talang!

Se här, resultatet taget från Svensk Fotboll:

Bredåkers SK - Storfors AIK 2 5 - 0

Ni är sanslöst duktiga! Seger på seger, på seger, på seger, på seger, på seger, på seger, på seger, på seger...

Inte ett enda insläppt mål sedan Bredåker konstgräsplan blev anlagd. Snacka om att försvara äran och laget!

Morning, morning!

Klockan är strax efter 08. Har precis varit upp på dass och tänkte faktiskt krypa ner i sängen en stund till. Lade mig redan vid 22:30 i går och sov garanterat 23. Jisses, vad trött jag var. Men även om jag fått mina 8 timmars sömn och lite mer därtill så ska jag mysa ner mig i sängen och njuta av att jag är ledig och får ta hela dagen i min egen takt...

På återseende!

lördag, september 06, 2008

Tjo, vad det var livat i holken i lördags!


Beautiful birthday boy!


Robin 1 år - en riktig cooling!


Sötis!

Det var lite livat hos Pernilla och Ronny idag, det kan lätt bli det med fem barn som leker, busar och bråkar *s* Nu är sötis firad litegrann i alla fall, det fortsätter ju i morgon då släkten kommer.

På väg hem från P och R stannade vi till och hämtade thaimat. Rackarns så gott det var! Vårrullar till förrätt och sen tog jag biff med chili. Sitter nu återigen i min älskade Rambo med laptopen, om en stund ska vi åka tillbaka till Pernilla och Ronny igen för lite kortspel och vin. Daniel och Ronny ska visst se fotbollskvalet också. Det skippar jag dock mer än gärna.

Nu ska jag se om Agneta behagar dyka upp, hon ska komma förbi och låna lite vin...

Önskar alla en riktigt trevlig kväll!

Pssst....jag känner någon som kommer att somna ovaggad i kväll!