lördag, januari 31, 2009

Ny månad, nytt blad...

Försökte mig på att se "Den gröna milen" för andra gången men det gick inte, jag är för disträ, mina tankar flyter iväg och jag kan inte koncentrera mig. Tredje gången gillt kanske?

Efter en lååång tid med känslostormar i form enorm lycka och riktiga dalar så har jag äntligen fått landa. Jag känner sinnesro och lycka. Kärleken fyller varenda cell och fullkomligt pyser ur varenda por. Jag är genuint lycklig. Denna dag kommer att arkiveras under fliken "the best days of my life".


Jag ger dig mitt hjärta och tar emot ditt med kärlek. Jag kommer att vårda det med största omsorg och älska dig alla mina dagar....

188 minuter

Ska jag ta mig för att se "Den gröna milen" i kväll. TV6 visar den ikväll med start kl. 21 och jag har ju hört så mycket gott om den. Jag började se den en gång i tiden men avbröt....minns inte ens varför.

Pallar jag 188 minuter (225 minuter med reklampauser) film i kväll?

(En annan underbar film går på TV4+ just nu, nämligen "Edward Scissorhands")

Ödestro

Ja, jag har en viss ödestro och det senaste året har bara förstärkt den. Jag tror att en del ting är meant to be, som om livets vägar hela tiden styrt en dithän. Som om man hela tiden varit på väg mot det målet...

Nu när jag skulle skära upp en bit paj så fick jag bara en känsla att jag skulle titta om nyckelpigan visade sig i fönstret - och javisst. Den var där. Jag undrar om den lille rackaren är min lyckopiga. Den visar sig långtifrån varje dag men de senaste gångerna har det alltid varit då jag befunnit mig i ett speciellt stämningsläge, som för att trösta eller inge hopp. Nu visar den sig igen, precis när jag fått ett hett efterlängtat besked. Jag är lycklig, så lycklig man bara kan bli...


Min lilla "piga" på besök idag


Dagens middag: lax- och spenatpaj med tomat- och rödlökssallad

Jag är så enormt lycklig!

I dag har jag fått ett besked som jag väntat på och det var så glädjande att jag tror att jag ska spricka av lycka. Nu går jag omkring här med världens flin på läpparna. Jag bubblar av lycka och välmående! Detta har gjort min kväll, ja hela mitt liv faktiskt - bokstavligt talat.

Denna vill jag dedikera min stora kärlek :

I hjärtat finns ett rum, som bara är för dig.
Och var jag än tar plats, så finns du här hos mig.

Jag hör din varma röst, som inspelad musik.
Jag lyssnar om igen, för den är helt unik.

I mörker och i ljus, ditt ansikte jag ser.
Ur minnet tar jag fram de bilder där du ler.

Men bland allt du är för mig, finns något svårt att bära.
Min längtan efter dig, när jag inte har dig nära...

Januari lider mot sitt slut


Måste visa en bild på den fantastiska himlen vi bjuds på denna eftermiddag

Gud, så skönt det är att duscha. Det är rena, rama mirakelkuren! Nu är jag pigg, ren och varm. Noterade dock att det är dags att köpa färg till håret igen, jag börjar se färglös ut. Jag har fått på mig kläder och sminkat mig så nu ser jag representabel ut och är redo ett av de viktigaste telefonsamtalen i mitt liv, telefonsamtalet som kan sända mig raka vägen till heaven or hell.

Det blev utgång för mig i går men med annat sällskap och vet ni folk...nää,det var ingen höjdare. Vi inledde med en sväng in på nya sportbaren och fick sedan vidare till Innekrogen. Det var faktiskt inte så mycket folk ute. Jag fick i alla fall dansa lite men stannade inte ute så länge. Vis av erfarenhet dröjer det nog ett tag innan jag går ut här i stan igen.

Nu ska jag gå och roa mig med att göra pajdegen till dagens middag, jag säger det igen, pajdeg är verkligen det läskigaste jag gör i matlagningsammanhang. Jag kanske kan lura Daniel att göra den *s* Detta är vad som står på menyn idag:

Lax- och spenatpaj

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
75 g Svenskt Smör
3/4 dl Kesella

Fyllning:
150 g rökt lax
1 pkt bladspenat, ca 250 g
3 ägg
3 dl Gräddfil
2-3 dl riven lagrad ost, t ex Prästost
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skär laxen i strimlor. Koka spenaten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Rör ihop ägg och gräddfil. Tillsätt lax, spenat, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 min. Servera med sallad och bröd.

fredag, januari 30, 2009

I've got my mind set on you

Det blir ingen utgång för mig och det handlar varken om att jag är trött eller deppig utan att mitt sällskap drabbades av en akut attack av magkatarr så jag behövde inte ens överväga saken. Jag njuter av att vara hemma i stället.

En reflektion...

Så här ser min bloggbana ut:
Jag började blogga den 2/10 2o06, då skrev jag mellan 30-60 inlägg i månaden. Under 2007 snittade jag på 48 inlägg i månaden och under 2008 på 72 inlägg. Årets första månad är inte ens slut och jag har redan presterat 138 inlägg. Jag jobbar heltid, tränar, lever ett rikt socialt liv och hinner med det mesta jag vill och har ändå tid att kasta in inlägg då och då (praise the lord for mobileblog). Hur ska detta sluta?

Magnus tur i "Let's Dance"

Heja heja!

En mjuk man i en muskelkostym

Sköna fredag

Denna dag har gått fort. Vi inledde med kollegialt möte fram till lunch, sedan gemensam lunch på Nordpol och därefter hann jag med några hembesök, vårdlagsfika, träning, dusch och hudvård och renbäddning av säng. Nu sitter jag bara här och väntar på att klockan ska bli "Let's Dance" så att jag får äta lite middag, jag är hungrig och räkorna i kylen lockar :)

Har fått en förfrågan om utgång i afton, det är premiär för nya Innekrogen med barocktema. Bodens första sportbar Diners (tillika gamla M/S Bränna) har ju också premiär. Dessutom är det lönevecka för många, bland annat mig. Så chansen/risken är ju att det är rätt mycket folk i farten i kväll. Jag ska överväga det, det hela beror på hur pigg jag är senare i kväll och hur känslo- och stämningsläget är. Jag har ju tankarna på annat håll just nu och jag vet inte hur roligt jag skulle ha om jag gick ut, eller så kanske det är just det som behövs. Tanken ska få mogna så får vi se vad som sker...

Ska spana in lite bloggar nu, är ju nyfiken vad folk har haft för sig och reflekterat över denna fredag - den sista i januari månad.

Förresten, grattis på namnsdagen Gunilla! Miss you!

torsdag, januari 29, 2009

You're on my heart just like a tattoo...

Fräsch som en rosenknopp sitter jag här efter en timmes spontanträning med efterföljande dusch. När jag hade varit och lämnat Daniel kände jag bara "vafasen", ska jag åka hem och landa i soffan nu? Nää, så blev det inte. Jag åkte hem, bytte om och åkte till jobbet för att svettas en stund. I dag gick det faktiskt ganska lätt, få se om det går lika lätt i morgon efter jobbet.

Mötet idag var snabbt avklarat, inte nåt speciellt eller avancerat egentligen med det är skönt att ett proffs tittar på saken och ser till att allt blir rätt. Med gårdagens brev så kan man lugnt säga att mycket har hänt dessa två dagar. Efter helgen ska nog saker och ting ha landat ytterligare, på vilket sätt återstår dock att se. Jag har hamnat i nån fas i kväll när jag tolkar och överanalyserar saker och ting och ska verkligen försöka att lägga bort grubblandet. Jag hör mamma eka i huvudet med sitt: "man ska inte måla fan på väggen innan han är där" och det är rätt, gör man det så gräver man ner sig. Det ska jag inte göra nu. Jag ska tänka positivt och fokusera på det vackra, ärliga, äkta och sanna...

Hursomhelst, i morgon är det fredag och jag ska inte ens laga middag då *s* Nej, det blir räkor för min del och lite vitt vin - och det framför TV:n till "Let's Dance". Daniel ska äta sin älskade Grandiosa :) Vem som äter godast? Jag såklart...räkor är så underbart, ljuvligt gott och dessutom nyttigt och kalorisnålt. Visst Grandiosa är god den med men den vinner inte över räkorna.

Innan jag avslutar vill jag skicka en varm kram till två vänner som har det tungt just nu. Jag tänker mycket på er båda ska ni veta och hoppas verkligen att saker och ting snart ska blir bra. Ni förtjänar allt gott, min vänner!

Nu ska jag titta på "Lyxfällan" som äntligen kör igång igen...

Off to the meeting!



onsdag, januari 28, 2009

Finfrämmande igen


Lill-sötis trivs och bor kvar. I kväll visade sig "pigan" igen...

Nu säger jag godnatt, ska bara ila ner och hänga maskinen som är klar, sminka av mig, borsta tänderna, krypa ner i sängen, skicka iväg ett natt-sms och sedan läsa en sida eller två.

Sov så gott!

Tankar som spökar

Jag vill tro att jag i grund och botten är en optimistisk och positiv person, ändå har jag en förmåga att vid olika situationer ställa in mig på och förvänta mig det värsta. Detta beror dels på att jag tror att det kanske ska minska min besvikelse en smula om det verkligen går åt skogen sedan har jag nån slags ödestro att om jag tar ut en seger i förskott så kommer det garanterat att slå tillbaka på mig med ett nederlag. Så länge jag kan minnas har jag nog resonerat, känt och tänkt så här. Ett tydligt exempel är när jag under mina studier fick frågor om hur jag trodde att en tenta jag just skrivit gått så vågade jag knappt säga att jag trodde att det gått bra fast jag nästintill varit säker på det - som om mina ord på nåt ska få nån makt där ute att hämnas på min självgodhet.

Just nu är jag i en sån situation när jag går omkring med en väntan, en hel del funderingar och en stor och stark önskan. Oddsen ser väl hyfsade ut men ändå vågar jag knappt tänka tanken att det ska gå vägen i rädsla för att det ska betyda "bad luck". Bara att skriva dessa rader känns olycksbådande. Visst är jag fjantig? *s*

Nu ska jag bara vänta, hoppas och försöka tro på att det rätta och sanna ska vinna och få resa sig stark ur askan, bre ut sina vingar och flyga iväg mot lycka, välgång och en underbar framtid.

Helgmatstankar

I går köpte jag ett storpack (500 g) med prosciutto på Coop för det fantastiska priset: 59 kr. Nu är jag fasligt sugen på att testa göra en lasagneversion av en av huvudrätterna vi åt på den där italienska kvällen. Innehållet skulle bland annat vara lasagneplattor, bechamelsås, tomatsås, prosciutto, spenat, ricottaost och parmesan.

Det borde bli en höjdare...

Rustad


Mina Ellosfynd blev riktigt bra, ett par marinblå byxor med smala kritstreck, ett par svarta byxor, en röd top, två randiga toppar, ett trepack t-shirt, en klänning med orange/brunt mönster, en vit och en svart skjorta/blus, 10 bas-trosor och en tankini med tillhörande bikinitrosa. Så nu är jag rustad om det skulle bli aktuellt med ett dopp nån gång. Vilket jag hoppas....:)

Efter middagen hann jag surfa runt en stund och läsa lite bloggar men så fort jag lade mig under filten var det kört. Har nog slumrat här i soffan ca. en timme. Vaknade när Daniel höll på att göra sig redo för att åka iväg.

Så nu är jag mol allena här hemma, tänkte fortsätta aftonen i sällskap av Rambo och kolla filmen ("A Little Thing Called Murder") som går på 3:an.

Hem, hem, hem....

Ingen träning idag heller, känner mig så himla trött - som om pannan håller på att rasa ner över ögonen. Jag ska sikta på fredag i stället, bara jag håller mig piggelin. Om orken finns kanske jag kör lördag eller söndag också. Det känns som om jag måste kompensera veckans fall i träningsfrekvens. Men som sagt, allt är med reservation för hur pass frisk och pigg jag är. Ännu har inget blommat ut *peppar, peppar* men nåt är det en jag kanske lyckas mota Olle i grind om jag har tur.

I kväll ska jag bara sno ihop lite middag, en superenkel sådan i form av pastasås av den bit julskinka som jag haft kvar i frysen, lite lök, svartpeppar och pastagrädde (den rekommenderas, smakar ostigt och gott och innehåller bara 10% fett), till detta blir det någon slags pasta. Utöver det ska jag köra en maskin med tvätt och sedan ska jag "svimma" i soffan. Om det blir vila, sova, surfa eller zappa på TV:n återstår att se.

Jag längtar nåt enormt till helgen, av flera anledningar. Vila är en av dem. Fredagens räkor, aioli, rostat bröd och vitt vin till Let's Dance på fredag är en annan. Och ett ack så avgörande telefonsamtal på lördag är en tredje anledning. Inte många dagar kvar nu så är vi där. I morgon är det jobb igen men jag kommer att sluta redan vid 14:30 eftersom ett viktigt möte väntar, därefter lite helghandling på såväl matvarubutik som specifik dryckesbutik. Sen hem och svimma igen måntro? Näää, jag hoppas att "Olle är ute ur bilden" då som sagt.

Nu ska jag åka och hämta mitt Ellos-paket. Det måste jag såklart kolla igenom i kväll också *s*

Detta med vanor och vad man tar med sig från uppväxten

I dag på lunchen satt vi och pratade om detta med hur saker och ting förändras, hur man förr höll på med höst- och vårstädning i en annan utsträckning än man gör idag. Jag är inte uppvuxen med nåt sådant direkt utan mer detta med fönsterputs och gardinbyten till sommar, höst, jul och påsk. Däremot är jag och mina systrar uppvuxna i ett hem där även vi barn hade våra sysslor. Mamma skötte sitt med matlagning, inköp, tvätt och såklart även en del städ. Jag och mina systrar hade det uppdelat så att en skötte om framdukning på bord och att plocka i och ur diskmaskinen, en annan ta bort från bord och diska gryor och pannor, utöver det hade vi detta med dammsugning och torka golv uppdelat mellan oss. Dessutom hade vi som stående syssla att dammtorka bokhyllan på fredagar och emellanåt var det även silverputsning på "schemat". Silverputsandet var då det tråkigaste av allt, att sitta där med sirliga och mönstrade muggar och kaffepannor och använda tops för att komma åt *s*

På den tiden kunde vi muttra och sucka men idag ser jag på det med andra ögon. Är man med och stökar ner, smutsar ner, äter osv så ska man hjälpa till hemma också. Nu kanske vi hade det något i överkant hemma hos oss men det blev folk av oss ändå *s* Jag är ingen galen pedant idag men jag tycker mycket om ordning och reda hemma, jag mår bäst då och det inte rasar totalt omkring mig. Jag lägger mig aldrig utan att disken är fixad, hos oss existerar inga diskberg och har heller aldrig gjort - oavsett diskmaskin eller ej. Jag åker inte till jobbet utan att ha bäddat sängen (såvida det inte är byte av sängkläder på G). Sakerna flyttas till sin plats när de är använda osv. Har man inte barn (som i vårt fall) så är det faktiskt rätt lätt att hålla undan efter sig. Även Daniel är en ordningsam person så hos oss har detta funkat totalt friktionsfritt.

Vanor och rutiner är olika men detta är vad jag är uppvuxen med och präglad till och vad som får mig att må bra. Jag tycker om ett rent och städat hem. Däremot behöver det varken vara sterilt eller totalt sanerat på ting (det är väl få som vill leva så). Dessutom vill jag förtydliga att detta gäller MITT hem. Andra får gärna låta bli att bädda sängen och ha diskberg. Det rör mig inte i ryggen. Jag skulle heller aldrig döma någon efter det såvida det nu inte handlar om en och skär svinstia, då kan jag nog tycka en smula...*s*

Min tur?

Förkyld har jag inte varit på en halv evighet. Trodde att jag skulle få en halv till men nu känns det osäkert. Det härjar ju en del här i länet så det skulle inte förvåna mig. Daniel är förkyld så hemma snurrar det säkert en del och även här på jobbet, jobbar ju liksom i högriskzon.

Hade ingen bättre natt i natt alls utan samma visa, vaknade frusen men "kladdig" om kroppen vid 3-snåret. Ungefär som man känner sig vid feber men hade inte den där tunga skallen så jag kollade inte tempen. Känner mig helt slut. Är så urbota trött; såväl morgon, dag som kväll. Får mina attacker av "hurv" och hutter här och nu också men går på Ipren för närvarande pga "that time of the month" så jag vet ju inte säkert hur läget är men nog känns det som om nåt ligger och lurpassar i min kropp. Vi får se vad som sker och hur detta utvecklar sig med andra ord...

tisdag, januari 27, 2009

Nej, gott folk...

...nu blir det en snabbdusch, sängen, natt-SMS, läsa lite och sen sova. I natt hoppas jag slippa varma och kalla sejourer - och skumma drömmar. I want the nice ones. Give me! Kanske rum 641 :)

Natt, natt och sov så gott!

Har förresten ett Ellos-paket att hämta i morgon, hoppas att det finns nåt kul i det.

Nåja, natti natti - igen!

"Way Beyond Empty" - Zakk Wylde

Denna lyssnade jag som en toka på för några år sedan och den är väl värd att lyftas upp.

Lyrics | Zakk Wylde lyrics - Way Beyond Empty lyrics

Zakks hemsida återfinns här.

Venus från Willendorf


Venus från Willendorf, även känd som Willendorfkvinnan, är en 11,1 centimeter hög statyett av en kvinnofigur, funnen av arkeologen Josef Szombathy vid en utgrävning 1908 av ett område från paleolitisk tid, nära Willendorf i Österrike. Den är snidad ur en kalksten av en oolitisk bergart som är ovanlig i trakten av fyndplatsen och den har färgats med rödockra. Denna figurin har blivit något av en ikon för förhistorisk konst. Vid en förnyad analys 1990 uppskattades den vara 22—24 000 år gammal. Mycket lite är känt om dess ursprung, hur den tillverkades och vilken kulturell betydelse den kan ha haft.

Efter att denna skulptur upptäcktes och namngavs har cirka 200 liknande, men ej identiska, figuriner upphittats runt om i Europa som daterats till mellan/sen paleolitikum. Dessa skulpturer har fått samlingsnamnet Venusfiguriner.

Venus från Willendorf ingår i samlingarna hos Naturhistorisches Museum i Wien.

Utseende och tolkningar

Den överdrivna storleken på hennes venusberg, lår, bröst och uppsvällda mage har tolkats som att det rör sig om en fertilitetssymbol. Hennes små armar är korsade över hennes byst och hon har inget synligt ansikte, då hennes huvud är täckt av något som skulle kunna vara hårflätor, ögon, eller någon sorts huvudbonad.

Till en början fick den smeknamnet "the pear", det vill säga päronet, på grund av sin form. Dess epitet venus tilldelades den i vad som får ses som ett exempel på dåtidens manschauvinistiska humor då den jämfördes med ett mer grekiskt och romerskt kvinnokroppsideal och exempelvis Venus från Milo, men även ett uttryck för dåtidens syn på vad som ansågs som primitivt. Om detta säger Christopher Witcombe "Den ironiska jämförelsen mellan denna form av figuriner och med Venus tillfredsställde på ett lyckosamt sätt vissa av den tidens antaganden om det primitiva, om kvinnor och om smak".Samtidigt avvisas i vetenskapliga kretsar tanken att kalla henne Moder Jord-gudinna från den paleolitiska tidens "Forneuropa". Några föreslår att hennes fetma betyder hög status hos ett jägare- och samlarfolk, och utöver hennes uppenbara fruktsamhet, så kunde hon vara en symbol för säkerhet och framgång.

Statyns fötter är alldeles för små för att den ska kunna stå av sig själv, och därför har det spekulerats över att den kanske är menad att hållas i handen hellre än att bara tittas på. Vissa arkeologer tror att det snarare än en bild av Moder Jord är en lyckoamulett. Andra har föreslagit att den möjligen är menad att införas i vaginan, kanske som en fruktbarhetsamulett.

Källa: Wikipedia

Tisdag

En lite underlig natt har passerat. Det började med att jag kände mig väldans varm när jag skulle sova vilket är mycket ovanligt nuförtiden. Jag brukar ju nästan alltid känna mig kall. Jag var tvungen att ha benen utanför täcket för att ens kunna somna. Vaknade då Daniels mobil-alarm satte igång 05:40 och då frös jag istället. Hade svårt att sova min sista timme utan låg och huttrade. Lyckades dock slumra till de sista minutrarna och drömma konstigt igen, denna gång hade jag fått en kommentar i min blogg av nån kennelägare som bad mig att strunta i de dumma kommentarerna jag fått angående mina räkor. Que? Vad menas med ångbåt? *s*

Förresten...här i Bodens kommun ska man banne mig ha spring i benen när man ska över ett övergångsställe. Minns att min kusin (frisk och hurtig, född på 60-talet) från Göteborg reagerade på att tiden vid övergångsställena var korta här i stan och jag kan inte annat än hålla med. Jag tänker ofta på det när jag är ute och går. Jag går väl i ganska normalt tempo för nån med min benlängd och på flera ställen är det ändå på håret att man hinner över. Hur ska det inte vara för gamla tant Agda 87?!

Nej, nu hugger vi tag i denna tisdag...

Ciao!

måndag, januari 26, 2009

Stackars, stackars människa!


Sitter och ser på 5:an om 36-årige Dede, även kallad "trädmannen". Vilket grymt öde...

Har återigen, i nyfikenhet, googlat runt och ser att han fått god hjälp av en amerikansk hudläkare. Före och efterbilder kan ni se här.

Rum 641

Det är nåt alldeles speciellt och magiskt med det!


Har ätit hämtmat till middag idag. Tack Daniel både maten och idén, den var inte dum. Utöver det har vi sett en riktigt usel film vid namn "The Abandoned". Gör nåt bättre med er tid än att se den. Men visst, gillar ni rysk vildmark och zombies så kanske ni kan stå ut ändå *s* Kvällen fortsätter i soffan, dock här uppe nu. Tänkte se "Bondebröllopet" på 4:an kl. 20.

Nu ska jag avnjuta lite gammaldags vaniljglass och karamellströssel...

Kontemplation

En dag i soffan och en dusch senare känns det bättre. Lite middag och en film på det så är jag nog fit for fight igen.

"Naken och tandlös"

I dag är en sån dag...

Så jag skyddar mig i hemmets trygga härd. Ska dra täcket över mig och blunda en stund.

söndag, januari 25, 2009

Godnatt...

Ett blad är vänt....

....fler kommer därtill

Jag måste få vara ledsen

.......................................

..............tonight it's off!

.......................................

Det är få människor jag
älskar, men de jag älskar
vill jag hålla nära..alltid!

Musiktemat fortsätter


Jag trodde att jag bloggat om Jeff Buckley och hans "Hallelujah" tidigare men tydligen var så inte fallet. Det där året då jag levde ensam så var även en av mina vänner singel, hon hade mycket kontakt med en Kramfors-bo som sände oss denna låt under en nätsession. Jag blev frälst direkt. Den är enormt vacker

Hallelujah - Jeff Buckley

Well I heard there was a secret chord
That David played, and it pleased the Lord
But you don't really care for music, do ya?
Well it goes like this
The fourth, the fifth
The minor fall and the major lift
The baffled king composing Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Well Your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty and the moonlight overthrew you
she tied you to her kitchen chair
And she broke your throne and she cut your hair
And from your lips she drew the Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Well baby I've been here before
I've seen this room and I've walked this floor
I used to live alone before I knew ya
I've seen your flag on the marble arch
Love is not a victory march
It's a cold and it's a broken Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Well there was a time when you let me know
What's really going on below
But now you never show that to me do you?
And remember when I moved in you?
And the holy dove was moving too
And every breath we drew was Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Well maybe there's a God above
But all I've ever learned from love
Was how to shoot somebody who'd OUT DREW YA
And it's not a cry that you hear at night
It's not somebody who's seen the light
It's a cold and it's a broken Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah <<(held for a long time)
Hallelujah

Israel Kamakawiwo'ole



Denna låt har snurrat i världen länge men jag har inte gett den den uppmärksamhet den förtjänar. Men nu gör jag det. Lyssna och njut av denna gudomliga version av "Somewhere Over the Rainbow"

Hawaiianen Israel Kamakawiwo'ole hann tyvärr bara bli 38 år men lämnade jorden som en stjärna. Hans version av "Somewhere over the rainbow" har blivit en enorm succé. Den har använts i otaliga TV-produktioner som "Cityakuten", "Finding Forrester", "Meet Joe Black","50 First Dates" och "Scrubs" Han har sålt över en miljon album i USA. Så lyssna och njut.....

Det är nåt med söndagar...

...de senaste månaderna har jag haft en moody känsla på söndagar. Det handlar inte om ångest för att helgen är slut och att det är dags för tidiga morgnar igen utan nåt helt annat. Jag kan inte sätta fingret på vad det är exakt men nåt inombords känns tungt.

Jag har i alla fall fått ett par ord på telefon som lättade upp känslan litegrann...

Nu ska jag titta på Per Morberg som faktiskt gör isterband och stuvad potatis i "Vad Blir Det För Mat" i dag.

Söndagsanda

I dag har inte mycket skett, vi har just ätit spaghetti carbonara till middag. Riktigt gott. Det blir det absolut fler gånger. Parmesanost och svartpeppar *mmmm*. Sitter i soffan nu och lyssnar på Melissa Horn, spelade hennes skiva ett par gånger i går också. Jag tycker så mycket om den.

Jag känner ett starkt behov för att slänga iväg ett SMS nu. Ett SMS med en förfrågan: får jag slå dig en signal...

Så får det bli! Kanske inte just i denna sekund men under kvällen i alla fall.

Sjukt! I ordets rätta bemärkelse....

Detta är INTE OK!

lördag, januari 24, 2009

Husmanskost

Jag älskar mat! Jag älskar att planera middagar och matlagning, jag älskar att laga mat (gärna med trevligt sällskap), att experimentera med smaker och ingredienser, att känna doften av mat och att äta mat.

Det finns så mycket gott där ute. Det är många kök som tilltalar mig, min favorit är det italienska men andra höjdare är de det asiatiska och spanska. Mitt i alla dessa fantastiska influenser från världen blir man påmind om allt det goda som det svenska köket också erbjuder. Allt har gått så fort. När jag var barn åt vi mest bara husmanskost, då och då kunde det bli en pizza eller kinamat från stans enda asiatiska restaurang. Nu är det nästan tvärtom, man äter mer "främmande mat" än svensk husmanskost. Jag anser dock att den är viktig att värna om och ju äldre jag blir desto mer längtar jag efter gammal hederlig husmanskost. Jag är ju intresserad av matlagning så jag har anammat en del och gett mig på att laga mat som få av mina bekanta i samma ålder skulle göra. Ta blodkorven till exempel *s*

Några av mina husmansfavoriter är: stekt saltsill med potatis och löksås, raggmunkar med fläsk och lingonsylt, fläskkotletter i gjutjärngryta med lök, morötter och en vitkålsstuvning till, köttsoppa, leverstuvning, dillkött, kalops, palt, kroppkakor, kåldolmar, isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor.

Det sistnämnda blir det här hemma nån dag till veckan, jag har testat att köpa isterband med bara 9% fett. Hoppas att det ätbart bara! :)

Glöm inte bort att njuta av vår svenska mat emellanåt också!

Så sanslöst sött


Jag fick denna bild i ett mail i fredags och kände mig tvungen att kolla upp lite bakgrund. Tahina, en Lemur förlorade sin mamma och fick denna teddybjörn som mamma-substitut.


Tahina i närbild

Det är underligt och fascinerande men det sitter djupt inuti de flesta människor att känna ett intensivt behov av välvilja och omvårdnadsönskan när man ser ömtåliga nästintill nyfödda varelser. Man (ja...jag skriver "man" eftersom jag tror att de flesta känner så) vill ta hand om, skydda, bevara och försvara de små...oavsett art eller ras.

Åhhh....

...fick ett så fint telefonsamtal nyss. Presenten som jag skickade i torsdags hade kommit fram. Känner mig alldeles varm i hela hjärtat.

Kvällen rullar på och jag har slagit rot här i soffan, sitter med mitt vinglas och kastar ett öga på "Mr Bean" på 5:an just nu. Jag har vimsat runt på Facebook en del i afton också, är där ännu. Jag gillar verkligen den sidan, snacka om att den växt i mina ögon. Man kan leka hur mycket man vill där om man är på det humöret men man kan även kika runt hos gamla bekanta och kolla foton och hänga med lite i folks liv. Jag var skeptisk till en början men jag gillar den skarpt nu. Annars har jag pratat lite med Pernilla på MSN, stackars lilla familjen som dras med magsjukor och förkylningar. Det har ju inte direkt blivit mindre av varan nu sedan Robin börjat på dagis. Håller tummarna hårt att ni får bli friska, pigga och glada mycket snart. Under min soffmysarkväll har jag även googlat runt efter middagstips för morgondagen, jag hade tagit upp bacon ur frysen så det var ett krav jag hade som ingrediens och jag landade till slut på spaghetti carbonara, jag har aldrig gjort en riktig carbonara utan bara en annan version av baconpasta så det blir spännande och säkert riktigt gott

Nu ska jag se om filmen med Nicholas Cage på 4:an är nåt att lägga tid på.

Ha en riktigt skön lördagkväll! Och grattis på namnsdagen alla Erikor jag känner, ni är ju en del :)

"Breathing Your Love"

Härlig låt med bra fart. Älskar att träna till denna. Att dansa till den måste vara ännu bättre. Dessutom är texten på pricken rätt!



"Breathing Your Love" - Darin feat Kat DeLuna


Baby, you is the diamond that lasts forever
And I just can’t take a single step without you
Baby, to you I’ll always be a faithful lover
‘Cause my heart can’t make a single beat without you

You make me fly, you get me high
You turn my world to such a better place
Your crazy touch, the sweetest rush
Is something that saved my life

I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Breathing your love, love, love
Baby, breathing your love, love, love
Breathing your love, love, love
Baby, breathing your love, love, love

Baby boo, only you can make me recover
The lost parts of me I thought they’d gone a long time ago
With you life rhymes like the best love letter
I was just an empty soul until you stepped in to my show

You make me fly, you get me high
You turn my world to such a better place
Your crazy touch, the sweetest rush
Is something that saved my life

I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Breathing your love, love, love
Baby, breathing your love, love, love
Breathing your love, love, love
Baby, breathing your love, love, love

I wanna have that crazy love
Want it running in my blood
I want it taking over me, over me, over me

I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Breathing your love, love, love
Baby, breathing your love, love, love
Breathing your love, love, love
Baby, breathing your love, love, love

Breathing your love, love, love
Baby, breathing your love, love, love

Beslutet är fattat

Jag stannar hemma i kväll. Bad om en raincheck för en annan gång.

So the deal is: me, my laptop, the TV and a glass of wine...and great thoughts of love and passion!

Lördag

Kycklingröra, nachochips, sallad och lök står på menyn idag. Riktigt gott och nu är det säkert ett år sedan jag åt det. Bara Daniel blir med sitt telefonsamtal så är det dags för middag. Känner mig både glad och stolt, jag tog mig faktiskt iväg och tränade idag, det gick lite tungt men nu när det är gjort känns det så himla skönt. Tanken med kvällen var att bara ta det lugnt men har fått en förfrågan om Cleo, till och med hämtning och inträdet betalt (får ju lön först på måndag). Så jag överväger det faktiskt. Ska tänka en stund till.

Tjing, tjing!

Har ni tänkt på...

...hur ljust det är ute och klockan är snart 15!

Underbart!

fredag, januari 23, 2009

"Let's Dance"

Heja, heja Laila & Magnus!


"Även om man har våldtagit ett barn så har man rätt till en försvarare"

Har ni sett reklamen för TV4:s nya serie "Advokaterna"? Om inte så kan ni se den här. Citatet i rubriken är taget från den trailern.

Det kan inte hjälpas men det vänder sig i magen på mig när jag hör det där. Min direkta och instinktiva tanke är: nej, man har inte rätt till en försvarare om man har våldtagit ett barn. Då har man förbrukat sin rätt till försvar.

Jag är mycket medveten om att ett sådant brott kan bottna i sjukdom men det är ändå inte försvarbart. Brottet och förövaren måste angripas på annat sätt!

Lyfter, hyllar och tipsar om Melissa Horn igen!

Missa inte denna underbara röst och hennes vackra texter. Skivan är fantastisk!

"Som Jag Hade Dig Förut" med Lars Winnerbäck


"New York"


"Långa Nätter"



"En Famn För Mig"


"När Det Äntligen Är Över"

Middag på gång



Dags för träning



Optisk illusion

Detta må se ut som en animering men det är faktiskt bara en bild, en optisk illusion


Jag längtar...

...efter helg, sovmorgon, god mat och vila men allra mest längtar jag efter DIG!♥

Nu är det fredag, ett par timmars arbete och sedan träning, därefter väntar det där med helgen och stillheten. Till middag tänkte jag göra den där fläskfilén i ugn med sambal oelek, creme fraiche, grädde och soja. Därefter ser jag fram emot en kväll i soffan med "Let's Dance", en nästintill perfekt fredagkväll efter en arbetsvecka - det är bara en "sak" som fattas mig...

Slutligen vill jag tipsa om en blogg som jag lagt om i min blogglista. I den bloggar Björn om livet efter bilolyckan som förändrade hans liv, som tog hans hustrus och 13 dagar gamla dotters liv och lämnade honom ensam med en 4-årig dotter.

torsdag, januari 22, 2009

Åh, nej...


...bommarna! Vänta, vänta....

Är hos Agneta


Har druckit kaffe och ätit lite glass. Hamnade faktiskt på ett UR-program om Boden och den militära historian.

Följetongen med mobilen


Nya bud!

Jag kommer att lämna in min mobil på en tredje reparation i eftermiddag, nu behöver jag ju inte skicka den med Daniel till Älvsbyn då vi numera har en Audio Video-återförsäljare på ELON här i stan. Sker det nåt nytt haveri efter detta så blir det nog till att yrka på reklamation. Daniel har funderat på en ny mobiltelefon en tid och har sagt att han är intresserad av att köpa denna och visst får han det när det är reparerad. Jag har ju inte användning för två stycken. Det är en fantastiskt fin mobil (när den fungerar), jag älskar knapparna, kameran, menyerna, displayen. Hade den inte gått sönder så hade jag absolut inte bytt ut den. Går den sönder igen så är det inte omöjligt att han får en helt ny mobiltelefon i stället. Det där andra servicekvittot är i alla fall ordnat och detta ska sparas i säkerhet, sker nåt med mobilen igen så ska alla papper vara i ordning.

Jag ska i alla fall tipsa Daniel om MyPhoneExplorer som är ett helt suveränt program, mycket bättre än Sony Ericssons egna program PC Suite. Genom att koppla ihop mobilen med datorn (och samtidigt få batteriet i mobilen laddat) kan man enkelt skriva och skicka SMS direkt från datorn, spara SMS som textfiler (det finns ju onekligen en del guldkorn att spara♥), föra över filer, redigera telefonboken och spara den om nåt skulle ske med den man har i mobilen (på så vis har man alltid en back-up) osv. Varma rekommendationer till alla som använder en Sony Ericsson-mobil!

Jag ska strida!

I dag läser vi den 22 januari på almanackan, tänk...snart har en av årets tyngsta månader passerat och kvar återstår bara februari. I mars börjar ju vårkänslorna krypa på, solen är uppe längre och den underbara vårvintern har inletts.

Nu på morgonen ställde jag om mobilens alarm en halvtimme eftersom jag kom på att jag skulle få lift med Jillan till jobbet, under den lilla tiden hann jag drömma en massa. Jag förflyttades till Las Vegas och befann mig i nåt slags "lustigt hus" med trånga gångar som man skulle krypa igenom till underliga rum och i varje rum väntade någon med kluriga uppgifter att lösa.

Mitt sorterande och städande i papper resulterade i ännu nåt bra. Jag hittade kvittot på min K850i, mobilen som dog dan före julafton; alltså 081223. När jag såg inköpsdatumet på mobilen tände det till inom mig, den är nämligen inköpt 071023. Med andra ord dog mobilen på sin 14-månadersdag. Två månader efter att garantitiden gått ut. Det tycker jag är uruselt. Jag har under den tid jag ägt mobilen haft in den på garantireparationer två gånger. Vidars här i stan rekommenderade mig att försöka ta upp detta med butiken där mobilen är inköpt eftersom det varit så mycket problem med den. Jag har dessutom sett i diverse forum när jag googlat på de problem jag haft med telefonen att modellen tycks vara ett riktigt "måndagsexemplar". Många med mig tycks ha haft problem. Så nu ska jag kontakta radiohuset i Älvsbyn som skött mina garantirep, jag saknar nämligen ett av de två inlämningskvittona och jag behöver dem för att bevisa att jag haft in den på reparation. Sedan ska jag ringa till Tekniska Huset i Kalix där mobilen är inköpt och fråga hur jag ska gå tillväga med resten. Jag känner till andra som fått en ny mobil då de haft tre eller fler problem med den och jag landade på tre när den dog permanent. Enligt Sony Ericsson support lät det som ett hårdvarufel (inte billigt då garantin precis löpt ut). Därav inköpet av en helt ny mobil på julafton. Wish me luck i striden med Sony Ericsson nu.

Ha en fin dag där ute!

onsdag, januari 21, 2009

En ljuvlig norsk stämma

Detta är en helt underbar version av "True Colors" med norska Ane Brun. Lyssna på hennes fantastiska röst...

Halleluja!

♥ Kärlek är alltid vackert!
♥ Kärlek bör uppmuntras
♥ ALLA som vill statuera detta genom giftermål ska också få och kunna göra det

(nu avser jag såklart vuxna, ömsesidiga relationer!)

Och nu är ett steg i rätt riktning taget!

Do you remember?


Fann denna i min iver att städa bland papper i afton. Minns du? :)

Trött men lycklig

Dagen har rullat på och sedan jag kom hem har jag fixat middag i form av kokt potatis och fiskpinnar, det är rätt gott om det inte blir allt för ofta. Jag har rensat lite i papper och rivit och slängt en massa skräp, jag blir galen på alla dessa kvitton från evigheter tillbaka, pensionsbesked, pensionsval, kontoutdrag från banken osv...osv. Utöver detta har jag gjort i ordning två paket som jag ska skicka iväg i morgon, ett är Gunillas läppstift och läppenna som blev kvar i min handväska efter juldagsfesten, det andra är en present så det säger jag inget mer om - jag vet ju att mottagaren läser min blogg så det är bäst att vara lite försiktig med avslöjanden. Överraskningar är ju kul! :) Dessutom har jag sammanställt ett ack så viktigt brev, måste dock ta ett par funderare innan jag skickar i väg det. Jag vill vara helt säker på att det inte ställer till nåt besvär och komplicerar saker och ting innan bara. Ska forska i det där.

I övrigt har dagen bjudit på lite trevliga överraskningar som boostat mitt humör. Japp, den där fantastiska personen som kan lyfta mig som ingen annan har varit framme med sitt lilla trollspö.

Nu ska jag ta den här sköna känslan jag har i knopp, kropp, själ och hjärta och kura ihop mig under en filt och titta på TV.

Kärlek och kyssar till the one! Kärlek och kramar till mina vänner! Varma hälsningar till er andra! :)

tisdag, januari 20, 2009

Jag kan inte hjälpa det...



...men jag tycker att hon är ett plastigt spån. Sitter och ser "Victoria Silvstedt - My Perfect Life" TV4 och mina fördomar om kvinnan i fråga bara förstärks. Hon framstår verkligen som en ytlig (shopping, smink och yta är allt som räknas), plastig (the look says it all) donna som glömde svenska språket efter två år i USA. Kan man verkligen vara lycklig med en sån livsstil? Visst, vi är alla olika men jag undrar ändå om en del inte går nog så långt för "fame and fortune"...

Snacka om att spela på "svenska blonda flicka" och "svenska synden"...

Kvällens godsaker


Förrätten: Ugnsbakade och vitlöksmarinerade tigerräkor som serveras med friterad mozzarella (tyvärr hann jag börja av äta av rätten, bland annat det vackra garnityret innan jag kom ihåg att fotografera)


Huvudrätt 1 (min favorit): Pasta med prosciuttoskinka tomat och bechamelsås


Huvudrätt 2: Helstekt oxfilé med lyxig Italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och en krämig savojkål


Kvällens vin


Dessert: Chokladkaka med smörkex, marinerad fruktsallad som serveras med en skummig äggcreme med Marsalavin

Tyvärr kan bilderna inte göra maten rättvisa, varken vad gäller utseende, doft eller smak men en liten bild av vad jag upplevt i afton kanske de kan ge i alla fall. Jag är fantastiskt nöjd! Förrätten var riktigt god - en gnutta salt och vitlök till så hade den varit perfekt. Huvudrätt 1 var enormt god, så nära perfektion man kan komma, det bästa med hela måltiden får jag nog säga. Huvudrätt 2 var fantastiskt god, köttet var perfekt stekt, såsen alldeles lagom men potatisbakelsen saknade lite salt. Desserten var ljuvlig, när den serverades såg chokladen ut som en torr chokladkaka men istället visade det sig vara en krämigt god chokladmousse med kex. Underbart! Toppbetyg från mig!

Vardagslyx



Restaurang Viljan


Dags att åka mot kvällens umgänge med kollegor och italienska smak-kavalkad...

Change!

Här och nu svär Barack Obama presidenteden och blir en av världens absolut mest mäktiga män. Den mäktigaste av dem alla?

Jag hoppas (och tror) i alla fall på en bättre, vänligare och tolerantare värld än den som varit efter detta....

Ett klick för skogen


Nu är det dags för upploppet, bara två månader kvar. Du kan göra en insats; det är enkelt och det är gratis, gå in och klicka för skogen varje dag!

Utan "Ett klick för skogens" förhandlingar med markägaren skulle Verles gammelskog ha bilvit avverkad redan i vintras. För att Verles gammelskog ska kunna bli bevarad av "Ett klick för skogen", krävs att 7 450 000 SEK samlas in innan den 19 mars 2009. Om inte tillräckligt med pengar kommer in i tid så kommer handpenningen att gå förlorad, dvs 10% av 7 450 000 SEK. Alla resterande pengar som samlats in kommer sedan att användas för uppköp av en annan skyddsvärd gammelskog.

Just nu har 2 204 744,10 SEK samlats in. Tiden är knapp och mycket pengar återstår att samla in.

Godmorgon!

Så har tisdag anlänt, även denna vecka. Jag känner mig fortfarande lite frusen, hoppas verkligen inte att det är nån sjuka på G. Här på huset snurrar det ju en del nu och min "rumskompis" är hemma med dundrande feber och ledvärk. Men sånt drabbas inte jag av, väl? (kastade jag just sten i glashus? *s*)

I morse hade jag sån tur att jag fick skjuts av Jillan (som jobbat natt) till jobbet, skönt att slippa gå med den där huttriga känslan inombords och dessutom var det ju trevligt med en liten pratstund innan jobbet. Om än den nu blev himla kort.

Nu ska jag gå och dricka morgonens andra kopp thé och äta en frukt, måste förbi och se om det går att boka nån bil till efter lunch också. Ska ut på lite uppdrag om min kollega måste ha bilen som vi tre i vanliga fall nyttjar. I kväll väntar ju lite begivenheter då jag och fem kollegor ska ut och äta på restaurangskolan. De brukar vara superduktiga så jag hyser stark tilltro till att aftonens italienska tema kommer att bli riktigt, riktigt bra.

En underbar tisdag tillönskas Er alla med lite extra fokus åt ett håll... ;)

måndag, januari 19, 2009

Toktrött...

...småfrusen och längtande kryper jag ner i sängen. Send me an angel tonight, send me MY angel.

Godnatt gott folk!

Tulpaner


Ännu en favoritblomma. Dessa fick jag av Agneta och Gunnar i lördags. Visst är de vackra?

Härligt...

...nu är dagens träning gjort och det känns underbart, dessutom visar de en lättsam komedi ("Smekmånaden"/"Just Married") mellan 20-22 på 4:an. Det passar mig perfekt. Såvål genren som tiden. Jag kommer inte ihåg om jag redan sett filmen, vilket är mycket troligt med tanke på de mängder vi ändå plöjt under åren *s*

Innan jag kastar mig i Rambo vill jag framföra en hälsning i all enkelhet...

Motigt!

Attans vad trött jag blev efter jobb och middag, soffan lockar och kallar på mig men jag kämpar emot. I stället ska jag gå ner i tvättstugan, svida om till träningskläder och bege mig mot jobbet för ett pass svettning. Men därefter blir det dusch och soffa, det kan ni lita på! :)

Hemma tidigt idag

Champinjonstuvningen till dagens middag; varma mackor (med tomat och rödlökssallad) puttrar på spisen. Japp, jag är redan hemma. Hade en viktig appointment 15:30 och var tvungen att bege mig hem för den. Och lika snabbt som den inleddes var den över. Nu ska jag bara sno ihop lite mat, äta och sen tänkte jag åka och träna lite, kanske vid 18-tiden. Ut med frustrationerna bara! *S*

I dag har jag burit mitt fina nya halsband för första gången, en svart blomma mot en röd tröja - vi trivs ihop, jag och blomman :) Dessutom har det trillat in gratulationer även idag, dels på jobbet men även i form av ett fint telefonsamtal från vårt västra grannland. Tack tack!

Nu beger jag mig åter till spisen en stund...

söndag, januari 18, 2009

Sleep tight, angels!


Filmen var inte tillräckligt gripande för att jag skulle bli kvar i soffan. Ligger nu i sängen. Ska läsa de där SMS:en och somna med dem på näthinnan. I morgon tar en ny vecka sin början, det känns bra...nya friska tag med det mesta. Hoppas på vackra drömmar i natt...

Ger denna en chans

"Vintergästen" går på TV4 film nu, ska lägga mig ner här i soffan och titta en stund. Är den sevärd så blir jag kvar här till 22:50, annars blir det sängen snart.

Moody

Har en kombination av otrevliga känslor i kroppen just nu men jobbar på att fördriva dem. Känner mig låg, saknig, "orolig" och irriterad. Min strategi för att skaka av mig dessa tankar och känslor tycks fungera, det har redan börjat lätta lite. Jag har pratat med Pernilla på MSN och SMS:at lite med syrran. En del har en fantastisk förmåga att lyfta mig när jag är lite nere, den som är allra bäst på det är dock inte "tillgänglig" just nu. Utöver detta ska jag snart lägga mig under täcket och läsa värmande SMS, tänka vackra tankar och njuta av bilder av den vackra själ som dansar runt i mitt inre. Efter det hoppas jag att jag kan sova som en prinsessa.

Livet är banne mig ingen raksträcka men det är väl så det ska vara. Det är bara det att det är lite tungt ibland.

...

Det känns lite tomt just nu...

Färdigfirad

Gårdagen var riktigt trevlig med goda vänner och söta vovvar. Första "sittningen" skedde mitt på dagen och senare dök Pernilla, Ronny, Robin och Tor upp, en stund senare Agneta och Gunnar och som "bonus" kom Diana, Johan och deras Fokus förbi. Mycket mat hann det bli under dagen också och det fortsätter med smörgåstårta även idag. Men på måndag är det tillbaka till rutinerna igen. Med undantag för tisdagen då, när vi ska på den där Italienska temakvällen på restaurang Viljan.


Robin spatserade glatt omkring


Tor blev uppspelt när han fick en kompis...


...nämligen Fokus


Smörgåstårta


Nyckelpigan visade sig igen, dagen till ära...


Robin på väg hem, iklädd pyjamas, jacka och cool mössa. Sötunge! *s*

Tack för all uppvaktning i form av meddelanden i bloggen, på Facebook, SMS, mail, telefonsamtal och besök!

I dag blir det bara lugna gatan här, sitter och tittar på "Emil i Lönneberga" på 4:an film just nu, grabben har precis satt i sig jästa körsbär *s* Känner mig lite frusan så jag har vridit upp elementet här inne och dragit på mig raggsockorna som jag fick av Jillan (de passade alldeles perfekt).

Nu ska jag tänka vackra tankar och njuta av värmen som kommer från elementet och den som finns inombords!