tisdag, oktober 31, 2006

"Missing In America"

Jag har just sett en riktig "varm-i-hjärtat"-film. Är man känslig kan den nog generera någon tår också. Rekommenderas!

Mobila bakdelar

Idag har jag varit på en sortimentsutbildning om sittdynor till rullstolar. I samband med ett resonemang kring tryckavlastning och hur utrustad man är med egen "vaddering" där bak kom det fram att våra bakdelar i snitt flyttar sig 11 cm nedåt under vår livstid. Det var väl uppmuntrande information? *s*

Spinnsen är döda

Jag kunde inte låta bli att maila och fråga om spinnsen *s* Detta är svaret jag fick:

Hej!
Tack för ditt mail. Spinns Dill har utgått ur vårt sortiment vecka 18 i år
Med vänlig hälsning,
Kraft Foods Sverige AB Konsumenttjänst / Cecilia

*gråter lite*

måndag, oktober 30, 2006

Dillspinns

Vart i hela fridens namn har världens godaste snacks tagit vägen? Dillspinns går inte att hitta någonstans - inte i den här stan i alla fall. Tillverkas de ens längre?

Busy day at work

Så har ännu en helg passerat och vardagen är åter över mig. I morse var det påtagligt att vi gått in i vintertid då man möttes av 15 minusgrader mot ansiktet. Just nu känns -15 riktigt kallt, senare i vinter kommer det att vara rätt angenämt. Jag är helt enkelt inte van vid kylan ännu.
Idag tycks det bli en del akututryckningar på jobbet, så dagen lär flyga förbi. Efter middagen ska jag och D ut på stan, jag har lovat att vara smakråd. Han har hittat en tröja som han gillar (och jag också). Tanken var att jag efter detta ska ut på en promenad med A, jag hoppas bara att det blir lite varmare ute för att motivationen ska få sig en skjuts.
Detta inlägg har tagit mig närmare en timme att få ihop så nu måste jag avsluta. Det är dags att göra lite nytta!

söndag, oktober 29, 2006

Matsöndag

Nu tycker jag att jag har varit ganska duktig. Jag har tvättat två maskiner, gjort en sats coleslaw och en stor sats vitkålssallad, förberett dagens middag (yngsta syrran ska komma förbi och äta idag) och fixat en kladdkaka (syrran är ett riktigt chokladtroll, så nu blir hon glad). Dags för en dusch, återkommer säkert senare...

lördag, oktober 28, 2006

Skön lördag

Så lugnt och skönt jag har det nu. Sambon är på fest och jag sitter här och njuter med ett glas rött. Tända ljus och god musik. Till middag blev det souvaskebab, fantastiskt gott. I går var jag och M ut i Luleå och svirade, tyvärr lite för mycket av det goda för min del. Jag tycker inte om när jag blir för berusad. Vill ha total kontroll på situationen. Det var synd att det blåste så förb.. bara, håret gick det ju inte att ha nån koll på mellan busshållplatsen och krogen. Undrar just om man såg ut som ett träsktroll när man klev in där *s* Nåja, vi hade trevligt och det är ju huvudsaken. Jag har dessutom mått bra idag, underbart!Jag ska ta och surfa runt lite nu och sen lutar det åt tv-soffan för min del.

fredag, oktober 27, 2006

Vad är detta?!

Ännu men morgon med en otrevlig dröm. Nu tycker jag gott att de här dumheterna kan sluta.
Idag har jag en kort arbetsdag, tänkte gå hem runt 12. Med andra ord hinner jag med "Våra Bästa År" idag också - härligt *s* Kl 16 ska jag möta M när hon kommer med bussen och sedan hänga med henne ut på stan och göra lite ärenden. Förhoppningen är att jag hinner förbereda middagen innan detta, vilket inte torde vara nåt problem. Här blir det kycklingröra till middag idag, enkelt och mycket gott. Se receptet nedan (rekommenderas varmt!)


Kycklingröra
1 grillad kyckling
1 stor burk creme fraiche
1 stor burk chunky salsa
1 liten burk grön chili
smältost
1 röd lök
gurka, tomat, paprika och grönsallad
nachochips och/eller mjuka tortillas

Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar, lägg den i en kastrull, häll på creme fraichen, chunky salsan och chilin. Låt röran puttra ihop på svag värme. Skär grönsakerna, och gör antingen en sallad eller servera varje grönsak var för sig så att alla kan välja sin favorit. Skär löken. Värm smältosten. Servera kycklingröran med sallad, lök, smältost och nachochips alt. rulla in alla godsaker i tortillabröden. Mycket enkelt och mycket gott!

Dags att göra lite nytta nu....

torsdag, oktober 26, 2006

Ledig dag men fullt upp

Sovmorgonen sket sig ju i och med den där rackarns drömmen. Jag hann i alla fall njuta av lite VBÅ idag, det var längsedan nu *s*. D kom hem lite tidigare från jobbet så vi kunde påbörja vår shoppingrunda tidigare också. Jisses vad vi har ränt, först in till stan en sväng. D hittade en fin jacka och jag en prickig blus, sedan en sväng in på Dollar Store och Skokanonen, inga fynd där. Efter detta blev det en tur ut till Storheden där vi bunkrat upp i kyl, frys, skafferi och "barskåp". Ni kan ju tro att det var en del att kånka upp i lägenheten sen...När vi packat upp, paketerat om och packat in i skåpar så kastade vi oss ut för att kolla om det fanns kvar nån lax på Konsum men icket, den hann vi inte med och mamma som erbjudit sig att grava den åt oss till jul *sucka djupt*. Jag fullkomligt älskar gravad lax, i synnerhet hennes. Vi skyndade oss ut på stan sen och han kolla in tjejkvällen lite, det var egentligen D som fyndade där - en riktigt fin t-shirt (han är en t-shirt-maniac min man *s*). I och för sig hittade vi två nya thémuggar, perfekta för mysiga vinterkvällar i soffan - dessutom har jag ju laddat upp med 200 värmeljus idag så nu är jag redo!
D blev förresten satt i beredskap idag pga ovädret som härjar i Sverige, vi ser inget av det här i stan ännu men mitt vad det är så kan det vara här. Jag hoppas att han inte ska behöva hamna i alltför mycket slit under helgen. Nu ska jag gå och vika ihop min tvätt som hängt på torkning så att rummet är redo för vårt Skellefteåbesök i morrn.

Mardröm

Jag minns sällan mina drömmar men nu på morgonsidan låg jag och slumrade och var någonstans mellan sömn och vaket tillstånd när jag lyckades börja drömma - och inte var det någon trevlig dröm! Nej, istället var det ett riktigt mardrömsscenario och min sovmorgon tog abrupt slut...Även om man vet att det är en dröm så brukar känslan man fått av den sitta i länge efter att man vaknat. Jag ska i alla fall försöka skaka av min det där nu...

onsdag, oktober 25, 2006

Missförstånd och utredda sådana

Tänk vad lite kommunikation kan göra. Jag tycker att jag och min väninna pratar konstant, alltid har vi något att ventilera och vädra men så idag dök det upp något annat. Vi har tydligen sett helt olika på orsaken till att saker och ting tagit en viss vändning kring en händelse och vi har båda missförstått varandra. Tankar har snurrat här och tankar har snurrat där men det har ändå inte dragits upp till ytan förrän i kväll. Nu är det ventilerat, analyserat och reparerat och jag är glad!Det är så oerhört onödigt att saker ska ligga och gnaga inom en och dessutom stjäla, inte bara energi, utan också upplevelser från en. Jag är så glad att jag haft fel, så ni anar inte....

Husvisning

Ingen kärlek denna gång heller. Nu är det bara att rikta blicken framåt och ta nya tag...

Lika trött idag

Jag är stendöd när mobilen väcker mig om morgnarna. Det måste vara mörkret som gör att jag sover så tungt, jag vaknar inte ens längre när sambons väckare ringer och han kliver upp. Jag undrar om jag ens rör mig speciellt mycket i sömnen. I morse hade jag varit villig att ge mycket för att få stanna kvar under duniset men det är bara att bita i det sura äpplet och kravla sig upp...*pust*Nu ska jag ta mig en snabb morgondusch, piffa till mig och bege mig ut i den tidiga vintern för en kort promenad till jobbet.

tisdag, oktober 24, 2006

Ibland kan jag undra...

...om man inte ligger väl så lågt emellanåt. Kanske är jag väl så inväntande och avvaktande? Varför ska det vara så svårt att ta ett eget initiativ eller första steg?

Adressändring!

Jag har flyttat och återfinns numera här

Konstaterande

Mornar är inte min bästa tid på dygnet! Fy attan, vad trött jag var i morse. Mörkret och svalkan gör att jag sover som en prinsessa men sen när morgonen är här är jag såååå trött.

En, i princip lika fullbokad arbetsdag väntar idag. Fortsätter det att trilla in ärenden i samma takt som det gjort på sistone så ska det bli intressant att se om jag lyckas hålla min lediga dag denna vecka fri.

måndag, oktober 23, 2006

Seg start...

...men det har börjat helt ok. Hur går det för dig, T?

*brrr*

Vissa mornar är det kämpigare än andra att ta sig ur sängen, i morse var det just en sådan morgon. Sängen var varm och gosig och rummet var på tok för kallt för att locka till uppstigning. Väl uppe ser jag att det är 13 minusgrader ute, nu börjas det...*brrr*

Idag har jag en ganska fullbokad dag på agendan. Vad händer i övrigt i veckan då? På onsdag ska vi och kika på ett hus, det var längsedan det fanns nåt som intresserade så det ska bli roligt. Huset ser fint ut på bilderna men några minus finns det ändå, det ligger lite för långt från stan och huset är eluppvärmt. På torsdag, då både jag och D fått lön blir det en Storhedenrunda, vi måste fylla på på det ena och det andra här hemma. Fredag får vi besök av en kompis från Skellefteå och det lutar starkt åt utgång i Luleå. Det brukar vara ordentligt skoj men just nu är jag inte det minsta motiverad, fast det kanske vore ambitiöst att tro att man ska vara det en måndag morgon? *s*

Nu ska jag packa ihop och bege mig ut på hembesök!

söndag, oktober 22, 2006

Deepwater


Ännu ett bottennapp!

Vinterns intåg













Jag fick just ett promenaderbjudande men känner mig inte alls upplagd för nåt sånt idag. Det får bli en varm dusch och sedan middags förberedelser.

Att snön fallit känns inte speciellt muntert. Det är ju inte så mycket ännu men det är en föraning om vad som väntar. Usch! För varje år som går känns vintermånaderna jobbigare och jobbigare. Vintern är lång, kall och mörk och jag längtar redan efter vår *s* Men det är bara att försöka gräva fram det där lilla positiva med snön: det blir ju faktiskt ljusare ute och kan vara hemskt vackert när solen strålar och snön gnistrar. Sen är det dessutom ganska mysigt när det knarrar under skorna.

Nu ska jag ta mig en varm dusch och sedan börja förbereda dagens middag bestående av fläskfilé, ädelostsås och någon slags potatis.

lördag, oktober 21, 2006

Bakis, barnvakt och bula

Dagen idag har varit en seg dag! Jag hade mycket trevligt hos mina vänner i går, god mat och dryck - dessvärre slarvade jag med ätandet vilket satte sina spår idag. Jag vill passa på att tacka U & K för en mycket trevlig tillställning!

Just nu befinner jag mig i byn och barnvaktar. Syrran och hennes sambo är på festligheter och jag har hand om hennes grabb och hans kompis. Flickan är hos en av sina kompisar. De är så snälla men vill så gärna spela ett Playstation-spel som heter Spyro, tyvärr hänger sig eländet hela tiden så kompromissen blev "Tarzan och Jane" på video istället. Den som jäklats mest med mig är hunden, hur tusan lyckas en gammal, stelbent pudel ta sig upp på bordet för att smälla i sig en 200 grams chokladkaka? Inte bra! Han lever dock ännu och verkar inte må dåligt men dricker en hel del vatten - inte så konstigt!

Annars då? Ja, jag klantade mig en del då jag skulle skjutsa syrrans flicka till sin kompis. Jag lyckades slå skallen/ögonbrynet i bilen så nu har jag en ond och ful bula att stoltsera med. Jag var nära att dra en (mindre vacker) ramsa men lyckades hålla igen och skona lilla fröken från de orden *s*

Nu ska jag kolla till de små...

fredag, oktober 20, 2006

Och plötsligt blev det 1000 till!

Det känns som om det var nyss jag skrev att jag fått helg och nu är det dags igen. Veckorna rusar fram i ett skrämmande tempo. Min arbetsdag har inte varit så lång idag, jag har hälsat på i byn och hunnit landa en stund hemma innan D kommer hem. Dessutom har dagen genererat nästan 1000 kr till vår reskassa (gåva från mor och återbetalning av bilskatt). Jippie! Det behövs verkligen, för vi har en rätt massiv summa att skrapa ihop tills i september.

I kväll ska jag till vänner på middag, vin och trevligt umgänge. Det var ett tag sedan vi sågs så det ska bli skoj! Nu måste jag bege mig in i duschen och piffa till mig lite...

...later!

Förresten, kul att se dig idag, P. Det är så himla sällan nuförtiden. Saknar dig!

Lite småsur var hon minsann

..men nog startade min pärla!

8 minusgrader...

...och en gammal bil, hur ska detta gå? Kommer jag alls att få igång min pärla för att ta den upp till mamms och papps idag? Håll tummarna för mig, please!

torsdag, oktober 19, 2006

Sopplunch med mamms

I morgon är det dags för min lilla pärla att få påbörja sin vintervila, då jag slutar (runt 12 - och då har jag ändå fått ihop ett par timmar flextid) kör jag upp bilen till mina föräldrar där den får stå tills i vår. Mamma har dessutom lovat att bjuda på sin fantastiska fisksoppa till lunch. Det låter som en alldeles ypperlig start på helgen tycker jag!

Klokheter

Så många sanna påståenden i en och samma låttext! Jag fullkomligt älskar denna:

Affirmation - Savage Garden

I believe the sun should never set upon an argument
I believe we place our happiness in other people's hands
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you
I believe your parents did the best job they knew how to do
I believe that beauty magazines promote low self esteem
I believe I'm loved when I'm completely by myself alone

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe you can't control or choose your sexuality
I believe that trust is more important than monogamy
I believe your most attractive features are your heart and soul
I believe that family is worth more than money or gold
I believe the struggle for financial freedom is unfair
I believe the only ones who disagree are millionaires

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe forgiveness is the key to your unhappiness
I believe that wedded bliss negates the need to be undressed
I believe that God does not endorse TV evangelists
I believe in love surviving death into eternity

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

Jag har blivit utmanad

Jag läste i Toves blogg att hon utmanat mig gällande några frågor, så här kommer mitt bidrag:

Namn: Jennie
Adress: centrala Boden, Norrbotten
Telefon: ja, tänka sig *s*
Födelsedag: 17:e januari
År: 1976
Hårfärg: cendré men jag har färgat håret sedan jag var 14 d.v.s. mer än halva livet så min riktiga hårfärg är väl denna (just nu möööörkröda), eller hur? *s*
Ögonfärg: blå
Längd: 165 cm (om jag får avrunda liiite uppåt *s*)
Vikt: åh, på tok för mycket
Syskon: ja, två yngre systrar
Mina intressen: umgänge med vänner och familj, gärna i kombination med god mat och dryck, musik, film, djur, promenader, internet, hus och hem, sällskapsspel, (amatör)fotografering, resa, köra bil (ja, älskar att ta en tur ensam med älsklingsmusiken på hög volym) m.m
Roligaste skolämnet: bild
Den bästa film jag sett: den frågan är på tok för svår att besvara
Idrott jag är intresserad av: i så fall skulle det vara att se lagsport i stora mästerskap..när Sverige gått långt *s*
Den bästa bok jag läst: svår att svara på, jag har tappat bokläsandet sedan några år
Person jag beundrar: A
Den bästa pop-grupp jag vet: pop...pop...ja, vad ska det vara? Min absoluta favoritmusik tillhör inte genren: pop. Är Savage Garden pop? I så fall lägger jag in dem här.
Den bästa låt jag hört: den vägrar jag att svara på, har alldeles för många favoriter
Djur jag tycker om: hund är en favorit sen kan man inte bli mer än varm om hjärtat när man ser delfiner
Mitt favorit TV-program: "Twin Peaks" - här finns ingen som helst konkurrens!
Den godaste mat jag vet: återigen en svår fråga, palt är en STOR favorit och har alltid varit en stor favorit men jag gillar så mycket. Gå-ut-och-äta-nåt-fantastiskt-en-kväll får blir Tallkotten i Luleå och deras pizza vid namn Tricolore (tomatsås, mozzarella, parmaskinka, färska hackade tomater, ruccola och hyvlad parmesan). Där pratar vi orgasmiskt gott!
Jag avskyr mest: Intolerans, respektlöshet och djurplågeri
Jag gillar bäst: min gudomliga sambo, fantastiska vänner och underbara familj
Min högsta önskan: just nu... en resa till till USA -> hus -> familj
Vad jag helst vill bli: fortsatt harmonisk med min D

Arbetsterapins dag

Laddar just nu för en dag fylld av föreläsningar på sjukhuset, det blir säkert intressant men samtidigt är det jobbigt att sitta en hel dag och lyssna och anteckna. Det är ju sånt man kommit ifrån sedan examen. Just nu kan jag inte hitta programmet någonstans, måste efterlysa det hos kollegorna...

Åter senare idag!

onsdag, oktober 18, 2006

Mässbesök

Idag har jag besökt Hjälpmedel i Focus i Pontushallen, Luleå. Det är en årlig mässa där hjälpmedelstillverkare/firmor har en chans att visa upp sina produkter för brukare och förskrivare i länet. Intressant, javisst men inte fullt lika intressant som det brukar vara. Men det är klart att det bra att få se vad som sker på utvecklingsfronten när det gäller hjälpmedel, det är ju faktiskt en hyfsat stor bit av vårt arbete. I övrigt mest pappersexercis på jobbet idag. Jag känner mig rätt trött nu, vet inte riktigt varför men kanske beror det på att det blev väl så sent i går, jobbet och allt detta mörker. Soffan lockar, det kan jag inte sticka under stol med men egentligen är det ju dumt. jag är inte typen som kan vila en kvart och sedan vara som ny igen utan minst en timme måste det vara men då är jag rädd att det blir problematiskt att somna i kväll..tror dock att jag chansar *s* Senare tänkte jag kika på "Bonde söker fru", jag fastnade nämligen framför reprisen i helgen och jag tror att jag ska ge serien en chans. Den är lite småcharmig och gemytlig, det kan behövas emellanåt.

Jag har i alla fall bestämt mig nu, det blir inget Luleåpubande i morgon. Det får bli en annan torsdag!

Over and out!

Jag tror att jag har ångrat mig

I morgon var ju tanken att jag skulle stanna i Luleå för en nöjeskväll men jag känner mig gammal, trött och "skraltig" *s* Nåja, fullt så illa är det inte men jag tror att jag skjuter på det, jag vet ju att det kommer fler tillfällen framöver eftersom tösen jag tänkte gå med gillar just "torsdagssvirande". Istället tror jag att jag jobbar fredag förmiddag (och går på vårt kollegiala möte) och på så vis samlar på mig lite flextid - det är alltid bra att ha!

tisdag, oktober 17, 2006

Min absolut första EFIT: 061017

Tja, inte ser ens vardagsliv alltför spännande ut när man sammanfattar det så här...*s*

06:30 Dagen började bra, gjorde ett tappert försök med min struliga kamera och resultatet blev detta.
07:30 Väl på jobbet väntade journalskrivning och telefontid
08:30 ...och sen mer skrivande
09:30 Efter kafferasten: ut på hembesök, idag har vi haft en riktigt vacker höstdag. Strålande sol och höstfärgerna har sprakat!
10:30 Väl tillbaka på jobbet var det dags att ta itu med personalenkäten...
11:30 Assisterade en kollega med att hitta rätt dyna till en rullstol
12:30 Tillbaka från en god lunch på Travrestaurangen, hästallergiker (och en smula otänkt) som man är kostade den mig en antihistamintablett efteråt
13:30 Genomgång av elastiska tumbandage inför kommande dagar
14:30 Ett toabesök innan eftermiddagskaffet måste ju hinnas med :)
15:30 Montera ihop lite hjälpmedel inför kommande hembesök i veckan
16:30 På väg hem från jobbet, fortfarande strålande sol!
17:30 Dagens middag: spaghetti och korv. Vi kör frysrensning här hemma nu inför storhandling nästa vecka *s*

18:30 Promenad med en väninna, hösten är inte min muntraste årstid men nog doftar det gott ute och färgerna är otroligt vackra.
19:30 Hemma igen!
20:30 Kvällsaktiviteten blev en film: "RV" med bl.a Robin Williams, ingen höjdare!
21:30 En liten "kik" på nätet och denna uppdatering...nu smiter jag i säng! Natti!

Kringresande pennor


Ibland kan man undra hur man fått vissa pennor i sin ägo, som denna här intill till exempel.
Själv har jag aldrig varit i Pajala, eller ens i närheten - någonsin.

Två makalösa livsöden

Jag har fastnat lite i bloggläseri och just dessa fann jag speciellt intressanta:

Vänsterprasslaren: visst förekommer vänsterprassel men det sätt som människan uttrycker sig om sin fru får en att undra om det inte bara är en provokatörs ord. Vad tror ni?

Trollan: läs bloggen från början! Så otroligt lurad, bedragen och duperad den tösen blivit. Jag häpnar!

Ändrade planer x 2

1. Det tycks visst bli EFIT ändå, jag lyckades "spöa" igång kameran men frågan är om det blir så roliga bilder. Det är ju mest jobb under denna dag för min del och en hel del kan jag faktiskt inte föreviga på foto då det handlar om sekretess och patienter.

2. Planen var att jag skulle luncha hemma idag men hamnade ändå på restaurang med kollegorna, även idag blev det travrestaurangen men idag slog allergin till. Lunchen kostade mig med andra ord en del snuva och trötthet men med en Acura i kroppen så det ska väl lägga sig.

Innan jag avslutar måste jag passa på att rekommendera ovan nämnda restaurang, mycket god mat och ett bra lunchpris: 60 kronor. På menyn denna vecka och kommande finns bl.a wienerschnitzel, whiskymarinerad entrecote, flädergravad lax, hjortstek med enbärsgräddsås och helstekt kalkonfilé. Låter det inte smarrigt så säg *mmm*

Dagens...

...vill ha!

Nähä!


Det blir inget EFIT för min del denna dag. Min kamera började strula en del när vi var i USA och nu är den där igen. Det går helt enkelt inte att knäppa bilder med den - som man kan se vad det är i alla fall. Fotot intill visar hur bilderna blir (det ska vara en NÄRbild av mitt ansikte, och jag kan hålla med om det sambon sade: "du ser ju ut som elefantmannen")

Jag får ta nya friska tag till nästa gång. Hoppas innerligt att kameran piggnar till!

Nu ska jag kasta mig in i duschen - och där hoppas jag att jag ska piggna till *s*

måndag, oktober 16, 2006

EFIT-dags!

I morgon är det dags för min första EFIT-dag, hur tusan ska jag komma ihåg att slänga fram kameran en gång i timmen? Jag ska i alla fall göra mitt yttersta sen får vi se om fenomenet är något för mig.

Höstpromenad

Hemma igen! Dags att kasta sig över dagens avancerade middag, risgrynsgröt á la BOB. Efter det ska jag ut och promenera med A i dagens ljuvliga höstväder och uppdateras lite i skvaller, hon hintade nämligen om nåt spännande i telefon tidigare i eftermiddag.

Helgen

Jag har haft en skön helg, rätt stillsam men det slog mig i morse att jag inte varit utanför dörren under hela helgen, ganska hemskt egentligen. I går körde vi lite filmfrossa på kvällen, först "The Break-up" och sedan "Beck: Skarpt läge", båda var faktiskt riktigt sevärda. Det känns längesedan vi lyckades välja nåt bra, lördagens film "Silent Hill" var verkligen ingen höjdare enligt oss.

Nu har arbetsveckan kört igång igen. Just denna vecka blir det en hel del "annat" för min del. Idag är det föreläsning om "Kognition och åldrande" på Sunderby sjukhus under förmiddagen, onsdag förmiddag kommer vi att ägna åt att besöka hjälpmedelsmässan i Pontushallen och på torsdag är det en kvalitetsdag (arbetsterapins dag) på sjukhuset hela dagen. Visst är det trevligt med ett litet avbräck från ens vanliga arbete men det blir lite av en stressfaktor också, i synnerhet som det har börjat trilla in rätt ordentligt med ärenden också. Patienttrycket går upp och ner och just nu är det absolut en "upp-period". Fredag ligger ett möte med kollegor på agendan men jag kommer att ta min lediga dag då, den måste ju klämmas in den med. Dessutom har jag en fundering på att ev. stanna i Luleå på torsdag eftermiddag (även om det känns föga lockande en måndag morgon!) och då passar det med en ledig dag dan efter.

Övriga planer för veckan är middag och trevligt umgänge med vänner på fredag och barnvaktande i byn på lördag. Det blir trevligt!

lördag, oktober 14, 2006

Det gick åt skogen!

jag hade inget vetemjöl så jag tog idealmjöl för att få i nåt i alla fall, dessutom blev det ju inte lika mycket mjöl som man skulle ha haft. Det hela ser mest ut som nån sörja just nu *ond*!

Jag ger dock inte upp, kommer att testa igen men den gången ska jag kontrollera att det finns mjöl och vräka på av varan *s*!

Mitt första försök att laga kroppkakor...


...pågår just nu. Det ska bli intressant att se resultatet av detta *s*.

I går efter middagen blev det "Idol"-tittande för min del, sedan kom A och D förbi och det blev en hel del surr och dryck. De åkte hem runt 12-snåret men jag tog mig inte i säng förrän 02:30-03:00 nån gång. Vaknade seg, som vanligt med ont i halsen - segheten beror nog inte bara på den latenta förkylningen utan även nattsuddandet och vinet.

Jag har haft en så effektiv och duktig sambo idag, han har putsat alla fönster. Syrran var förbi med en rulltårta för att fika och surra men vi var mitt uppe i detta med städande och fejande så hon stannade inte så länge, jag förstår henne. Förlåt att vi var så tråkiga, J! Vi får göra om det och göra det trevligare! Själv har jag fixat en ny vitkålssallad, den är mycket bra att ha i kylen - lätt att ta sig till maten och så håller den länge.

I kväll blir det soffa och film för oss. Och en massa tända ljus - som vanligt! :)

fredag, oktober 13, 2006

Brevväxling på dass

Helgen har tagit sin början....

Fick hämtning på jobbet, har handlat (både mat och ädla drycker), duschat och bjudits på en drink av D. Menyn idag består av en marinerad helstekt nötbit, pommes frites (lite lat måste man få vara), champinjonstuvning (med färska champinjoner) och smörstekt sparris med salt och peppar - till detta blir det (favoriten) Castillo de Molina. Jag har precis lagt köttbiten i gjutjärnsgrytan, den lär ta en stund på sig eftersom den är rätt tjock. Ikväll blir det bara lugn och stillhet. Jag skulle tippa på datorn och surr med vänner här och sen blir det nog även "Idol" på 4:an. Måste ju fortsätta att följa Fagervall.

Idag har jag startat igång ett "brevväxlingsblock" på dass, när jag bodde hemma hos mina föräldrar hade vi ett sånt som jag, syrrorna och mammsen brevväxlade i använde till att skriva små meddelanden till varandra. Ganska roligt faktiskt! Även vänner på besök är välkomna att skriva några ord där om så önskas *s*.

Tillbaka till matlagningen en stund...

Mitt "nya" kontor


Visst blev mitt kontor fint efter renoveringen! Fick upp några tavlor idag också som inte hann med på bilden.

Fredag den 13:e

Jag förstår inte, lade mig vid 22 i går kväll, somnade inte senare än vanligt men i morse var jag nästintill död när mobilen väckte mig. Jag antar väl att det är relaterat till mitt småkrassliga tillstånd. Nåja, nu är det fredag - och fredag den 13:e till och med, det sistnämnda påverkar mig dock föga eftersom jag inte är speciellt vidskeplig.

Snart är det dags för en kopp java! Hoppas att denna dag flyter på bra och hyfsat snabbt. Jag har ju en trevlig eftermiddag och kväll att se fram emot. När jag slutar ska jag och D ut och helghandla lite sen hem och laga en smarrig fredagsmiddag och öppna en flaska mumsigt vin till det, idag är jag verkligen sugen på en Castillo de Molina. Sedan vet jag ju att jag kommer att få sova i en renbäddad säng i natt. Det är så underbart!

Och grattis igen till en trevlig och välförtjänt löneförhöjning, hjärtat!

torsdag, oktober 12, 2006

Primärvårdsdagen

I dag har jag ägnat hela arbetsdagen åt föreläsningar och information på Primärvårdsdagen. Mycket intressant men även en del som oroar när det gäller (ev.) framtida förändringar i landstinget. Dessutom märker man ju att man inte är van att ägna en hel dag åt att sitta och lyssna, träsmak i baken och sedan känner man sig rätt slutkörd så här efteråt. Dessutom har jag dragits med rethosta mer eller mindre hela dagen, inte alls speciellt roligt när man sitter i en föreläsningssal med säkert 100 personer på plats *s*

Kvällen blir lugn, hade en promenad i åtanke men känner mig så himla trött, inte blev jag piggare efter middagen (idag blev det "smola" och smörgås - ett sånt kulinariskt mästerverk) Nej, det får bli en varm och gå dusch och sedan soffan.

Förresten så finns det återigen lite hopp när det gäller det där som jag tidigare beskrev som öken! *glad*

onsdag, oktober 11, 2006

Kan man ha det bättre än man förtjänar?

Ibland känns livet segt. Man är småkrasslig, saknar sina vänner, det är långt till lön, långt till sommar, ledighet och semester, man känner sig trött, glåmig, ful och fet. Men det är såna gånger man ska ta sig en funderare och det är då man inser hur lycklig man egentligen är i jämförelse med många andra på vår jord. Tacksamhet är mitt ledord för dagen och det borde vara ledordet varje dag!


-jag har en man som jag älskar och som älskar mig
-jag bor bra
-jag har ett jobb som jag trivs med med kollegor som jag uppskattar och som uppskattar mig
-jag har föräldrar som jag älskar och två fantastiska systrar
-jag har två ljuvliga syskonbarn
-jag har fina vänner
-jag har en alldeles egen bil, om än gammal så funktionell
-jag har haft förmånen att ha en mormor, farmor och farfar som jag avgudat
-jag är (mig veterligen) frisk
-jag har haft en barndom som jag minns med glädje
-jag är mestadels optimistiskt lagd
-jag har fått resa och se fantastiska platser
-jag har upplevt saker som många bara drömmer om
-jag är fri och har stora möjligheter i livet
-jag lever i ett rikt, vackert och möjliggörande land

Listan kan bli hur lång som helst och jag lär fylla på den allt eftersom!

*host, host*

Dags att starta dagen men en varm dusch, det är precis vad jag behöver sen måst ejag försöka piffa till mig så att man inte ser ut som "ett slask". Jag brukar försöka göra det, trots ledighet och trots att planen bara är att vara hemma. Samma sak var det under den tid då jag var arbetlös, upp och duscha, fixa hår och sminka sig m.m. Det känns viktigt för mig, det är ett sätt att känna sig fräsch och redo för livet :)

Just det, jag måste göra en djupdykning i frysen och se vad det finns att tillaga till middag! Ständigt denna fundering...

Jag återkommer säkert senare idag!

tisdag, oktober 10, 2006

En stillsam afton

Är fortfarande seg. Middagen blev nåt så enkelt som grillad kyckling, sallad och dressing - och en tappad skål dressing på köksgolvet, skärvor och kladd överallt! Mycket trevligt *s* Nu är raringen ute på promenad och här är jag, dock fasligt sugen på att lägga mig i soffan men då vet jag att jag somnar och det förstör allt.

Avnjöt avsnitt 5 av "Mäklarna" till maten, Kjell Bergqvist är bara för skön! Don't miss it!

Öken!

Längtar! Men det finns fortfarande inget som skulle förverkliga våra drömmar här i stan. Vi väntar tålmodigt vidare...

Trött

*Huj* en sån jobbig morgon, jag kan ärligt erkänna att jag kände mig mer död än levande när mobilen började spela sin lilla väckningstrudelutt i morse. Just nu sitter jag med en kopp kaffe, tänkte skriva några ord här innan jag ögnar igenom tidningarna. Precis i denna stund spelas en skön låt som jag aldrig hört förr på Rix FM, jag måste vara uppmärksam på vad det är när den är slut...hoppsan, det visade sig vara Take Thats nya låt "Patience". Inte dum *gillas*!

Dags för mig att uppdatera mig i nyhetsvärlden och sedan försöka rycka upp mig så att man orkar med även denna arbetsdag!

Over and out!

måndag, oktober 09, 2006

...ok, liiite mer gnäll då

*Usch* har en ond mage också. Dagen idag är lite eländig tycker jag allt.

Nåja, fick ett samtal av älsklingen för ett tag sen. Han tyckte att vi skulle fixa en god köttbit och köpa en flaska rött till på fredag. Det lät inte alls dumt. Jag ska ta och kika runt lite efter något smarrigt recept, visst funkar det att steka det rakt upp och ner men jag är lite sugen på något nytt, även tillbehörsmässigt - eller åtminstone nåt man inte äter så ofta.

Mer matprat: ramlade in på några receptsidor och hittade där en del recept på kalla skaldjurspajer, jisses så smarriga de såg ut. Om orken och lusten finns ska jag nog slå mig på att fixa en sån i veckan. Kanske under min lediga onsdag. Längtar redan efter den dagen, kanske lite extra nu när man känner sig frusen och eländig. Tänk att få gosa ner sig i soffan och njuta av hela två avsnitt av "Våra Bästa År". Det är väl livskvalitet...;)

Bestäm dig!

I 2 veckors tid har jag känt mig seg, snörvlig, frusen och trött, ibland känner jag av halsen - ibland inte. En dag är det lite bättre för att nästa vara lika segt igen. Jag önskar att denna latenta förkylning kunde bestämma sig, antingen kapitulera eller slå ut i full blom så att man blir kvitt den nån gång. Idag är det en sån där extraseg dag och inte blev det bättre av att det var kallt och blåste isvindar när jag gick till jobbet.

Nåja, nu är det slut med gnället...

Dags att göra lite nytta!

söndag, oktober 08, 2006

En sån skön dag

Sov länge eftersom jag var ute och svirade i går. Det hela var en mycket trevlig tillställning med mat och dryck och sedan en krogsväng. Krogen känner jag mig dock lite mättad på, det får bli en lite paus från den nu. Efter en dusch och lite tillpiffning begav vi oss till sambons syrra som fyller 37 idag, gott fika och trevliga samtal. Det blev mycket prat om vår USA-resa och längtan tillbaka blev ju inte mindre...men vi har ju redan börjat smida nya planer. Så nu är det spara, spara, spara som gäller...

Vi har just kommit hem och pizza är på väg (oxfilérulle med vitlöksdressning för mig *mumma*), planen för kvällen är nu bara att ta det lugnt i soffan, kvällens film blir "Reeker"som är en skräckis, precis sånt som jag gillar! Sen om den visar sig vara nåt att rekommendera återstår att se.

lördag, oktober 07, 2006

Lördagspyssel

Håller som bäst på med maten här, kyckling går alltid hem hos oss och det står på menyn även idag. Receptet är nytt, en pepparkyckling med pasta. Det blir säkert bra.

I övrigt har jag faktiskt inte gjort så mycket, pysslat på här hemma, startat en maskin med tvätt, varit ute och handlat lite - jag blir så himla torr och eländig i ansiktet under höst och vinter så nu har jag bunkrat upp med "smörj". Dessutom har jag kompletterat presenten till L i kväll, vi umgås ju inte speciellt flitigt alls längre så det var inte lätt att komma på något passande att köpa. Det blev i alla fall en flaska fylligt rödvin och en bit god mörk choklad till det. Jag köpte även lite vita liljor (min egen favoritblomma) så nu hoppas jag att detta ska funka som en 30-års present åt en forna klasskompis.

Återgår till matlagningen nu, det fräser gott i pannorna här...

Sammanfattning

God mat, gullig syster, trevlig svåger, fantastiska syskonbarn....något svårflirtade dock *S*, smaskig dryck, intressant "Idol".... heja Markus! Har inte följt med tidigare men jag måste ju hålla på min kollegas släkting, som dessutom visade sig vara både duktig och fantastiskt charmig!

Sambon åkte på jourjobb precis lagom till middagen men kom tillbaka runt 22, han åt, vi pratade (mest jag och syrran) och vinade (bara jag och syrran), hennes gubbe hade fastnat i nån pokerturnering på nätet. Hemresan präglades av bra men allvarsamma samtalsämen...

Vill bara sammanfatta det hela som en mycket trevlig afton, naturligvis hade jag föredragit att ha Älsklingen närvarande också men ibland får man tumma på sina önskemål.

Nu ska jag krypa i säng och ladda inför den fortsatta lördagen som lär innefatta en del fönsterputsande - om vädret tillåter!

Natti!

fredag, oktober 06, 2006

40 minuter kvar

- promenad hem
- byta BH (ena bygeln gick just av så just nu är jag nästintill spetsad! *aj*)
- invänta sambo
- packa kött, filmer till syskonbarn, den försenade födelsedagspresent till syrran och annat som ska med
- sätta oss i bilen och åka de 2 milen till syster yster med familj
- förbereda mat, duka, surra....
- middag, kanske lite vin och än mer surr - då är det verkligen helg!

Finally Friday!

Av nån underlig anledning tenderar fredagar på jobbet att flyta fram ganska fort, det mesta känns lätt - lika lätt som det är segt på en måndag. En del påverkas inte så mycket av veckans dagar men jag känner verkligen av dem. Natten mellan söndag och måndag har jag oftast svårt att sova, trots att jag varken vantrivs på mitt jobb eller har något att vara nervös för, jag är heller inte rädd för att försova mig. Så vad beror det på? Vetskapen om att allvaret knackar på igen? Tidiga(och trötta!) mornar? Professionalism? Huvudet på skaft?

torsdag, oktober 05, 2006

Man ska vara stark och frisk för att orka vara sjuk

Så har jag fått ett livstecken från en av mina krassliga väninnor, hon träffade en läkare i går för en bedömning av hennes läge och med en förhoppning om bot men kom därifrån nedtryck i skoskaften. I bland undrar man verkligen, en del människor är helt enkelt inte skapta för att jobba inom vård och omsorg. De må vara diagnosticerande och operativa genier men de kan inte bemöta människor, inte visa empati, inte visa respekt. Jag jobbar själv inom sjukvården och man måste vara införstådd med att det är människor i utsatta lägen, alltid i en beroendesituation som uppsöker en. Att då agera nonchalant och oförstående och faktiskt helt oförlåtligt. Ibland finns det inte någon bot, ibland bara lindrig - men aldrig någonsin ska man sätta sig över en annan människors känslor. I fallet med min väninna så gick hon därirån med den lilla ork hon hade sugen ur kroppen och så tycker jag inte att det ska gå till!

Helglängtan

Åh, vad jag längtar efter helg. I morgon ska jag och sambon hem till syrran och hennes familj efter jobbet. Där blir det trevligt umgänge och god mat - nämligen fondue (fantastiskt!), kanske lite vin för oss som inte har jour (som min sambo har). I går fick jag en festförfrågan av en kompis på MSN, en annan av våra gemensamma vänner fyller 30 i dagarna och på lördag har hennes bror ordnat med en överraskningsfest åt henne, så jag skulle nog gissa att det är där jag kommer att befinna mig på lördag kväll. Innan dess hade vi tänkt försöka få våra fönster putsade innan vintern, det är ett av det tråkigaste jag vet - men det måste göras och tiden börjar bli knapp, kylan blir mer och mer påtaglig här uppe i norr. Våra söndagar brukar bestå av lugn och stillhet, god mat och en film framåt kvällen men nu på söndag ska vi även klämma in en fika hos sambons syster som fyller 37 år. Samma dag som min älskade mormor skulle ha ha blivit 83. Saknar dig!

Vänners välmående

Just nu mår tre av mina allra bästa vänner inget vidare och det är en hemsk känsla. Jag kan inte göra mycket för att underlätta för dem heller. I två fall handlar det om sjukdom och i det tredje ekonomiska bekymmer. Jag tycker verkligen inte om känslan av att bara kunna stå "handfallen" och se på utan önskar verkligen att jag kunde göra mer.

Ni ska i alla fall veta att jag älskar er!

EFIT

Tänkte bara meddela att jag anmält mig till Ett Foto I Timmen (EFIT) och tänkte prova på denna företeelse. Min första fotodag kommer att bli den 17 oktober. Bilderna kommer jag sedan att lägga upp här i bloggen.

tisdag, oktober 03, 2006

Ledig morgondag

En lite seg kväll, höstmörkret har lagt sig och regnet faller utanför fönstret . Inte konstigt att man känner sig lite trött och "degig". I morgon är jag ledig och den där extra lediga dagen per vecka blir som ett lätt beroende. Det känns lite som en mellanlandning inför helgens ledighet. Det är underligt hur snabbt man vänjer sig vid deltidsarbete... likväl som heltidsarbete.

Jag ska inta soffan en stund nu och se om TV:n erbjuder något lagom "hjärnslött" fram tills sängdags. På tal om TV, jag ser sällan på TV numera men på min lediga dag måste jag bara se "Våra Bästa År", dels reprisen på tidiga förmiddagen och sedan ordinarie avsnitt mitt på dagen. Jag vet precis hur pinsam jag är men det struntar jag i *s*. Jag uppskattar verkligen den där flykten till Salem emellanåt. Det är det enda jag planerat för morgondagen hittills, jag tycker om att ägna den där lediga vardagen åt att bara vara och njuta och jag skulle nästan kunna satsa pengar på att det blir så i morgon också.

Natti!

Bilbesiktning

Min lilla trotjänar-pärla klarade sig fint på kontrollbesiktningen även detta år. Det enda var att en positioneringslampa gett upp men sådant är ju en baggis. Nu ska hon snart försättas i sin välförtjänta vintervila. Visst är det en frihet i att ha en egen bil men för min del är det nästan mer problem att ha den igång även vintertid. I så fall måste det ordnas med parkeringsplats och motorvärmarstolpe, dessutom kan hon vara lite småkinkig att starta när hon stått stilla en tid och det skulle bli än mer besvärligt en smällkall vinterdag. Nej, det får bli vila för min lilla pärla - sen ses vi igen till våren för en ny och trevlig säsong tillsammans

måndag, oktober 02, 2006

Charming behaviour!

Pratade just med en nätbekant på MSN, det är längesedan vi överhuvudtaget talats vid. Han frågade om vi kunde slå på våra webkameror, vilket vi också gjorde. Vi pratade ett tag, han insinuerade rätt frekvent mot slutet om hur "sugen" han var och han vred och vände på de flesta ord jag skrev för att få dem till något sexuellt. Jag noterar sedan, precis innan jag stänger ner kamerorna vad han pysslar med... jag tycker faktiskt att ett sånt beteende är jävligt fräckt! Vill man runka för någon så kan man väl vara så respektfull att man frågar innan!

Måndag

Veckans första arbetsdag har passerat, ganska obemärkt faktiskt. Just nu puttrar dagens middag på spisen (ris) och i ugnen (kyckling) - en alldeles egen kreation, som så ofta här hemma.